مکمل بنزین
برگزیده‌هاتحلیلی

نگاهی کامل به دنا پلاس اتوماتیک؛ لوکس ترین محصول خودکفایی صنعت خودروسازی!

دنا پلاس اتومات؛ تنفس طبیعی یا توربوشارژ؟

خرداد ماه سال 98 بود که شرکت ایران خودرو در یک اعلان عمومی اقدام به پیش ثبت نام محصولی کرد که طی دو سال قبل از آن مشغول مهندسی و تست سیستم فنی آن بود. موعد تحویل محصول با عنوان دنا پلاس اتوماتیک، فروردین تا شهریور 99 اعلام شد. با گذشت چند ماه مجددا ایران خودرو طی 2 اعلان دیگر (دی ماه و بهمن ماه) اقدام به ثبت نام محصول مشابه این‌بار با نام دنا پلاس توربو اتوماتیک نمود که زمان تحویل آن در فصول تابستان و پاییز 1400 اعلام شده بود. تفاوت کوچکی که در ثبت نام این محصول وجود داشت این بود که محصول پیش فروش شده در خرداد ماه 98 با نام دنا پلاس اتوماتیک (با موتور EF7 تنفس طبیعی) به مشتریان معرفی شده بود. در حالیکه باقی ثبت نام ها صراحتا دنا پلاس اتوماتیک توربوشارژ را به عنوان محصول ثبت نامی معرفی می‌کرد.

جدیدا اما پس از گذشت یکسال و در خرداد ماه 99 و بر اساس اخبار ارائه شده از رسانه‌های شرکت ایران خودرو مشخص شد که اساسا پروژه ایران خودرو برای دنا پلاس با گیربکس اتوماتیک، تنها روی نمونه با موتور توربو پیش رفته و تنها این موتور با گیربکس اتوماتیک جدید مراحل تست و کالیبراسیون را پشت سر گذاشته است.

شاید در آینده نه چندان دور ایران خودرو نمونه اتوماتیک تنفس طبیعی را نیز برای تولید در نظر بگیرد اما تکمیل پروژه مرتبط با آن و نیز تناسب موتور تنفس طبیعی با گیربکس اتوماتیک جدید در شرایط کنونی بعید به نظر میرسد. این پروژه قبلا با موتور توربو و گیربکسی منصوب به شرکت هیوندای پاورتک انجام میشد اما بدلیل تحریم ها و عدم امکان همکاری این شرکت پروژه به ناچار با کمک گیربکس تولیدی یکی از شرکت های چینی همکار آن بنام DAE ادامه داده شد.

  نسخه اتوماتیک پیکاپ فوتون تونلند دیزلی ایران خودرو دیزل به بازار می‌آید

به هر ترتیب آنچه مشخص است با احتمال بالا خودروی تحویلی به ثبت نام کنندگان دنا پلاس اتوماتیک (شامل ثبت نام خرداد 98) مدل توربو بوده و به نوعی مشتریان خرداد 98  محصول با امکانات بیشتری تحویل خواهند گرفت.

“دنا پلاس اتومات” و امکانات اعلامی تا این لحظه

شرکت ایران خودرو ابتدای سال 99 بحث تیپ بندی دنا پلاس اتوماتیک را مطرح کرد اما در همان موعد عنوان شد که این تیپ بندی ها تنها جنبه بازاریابی داشته و جزوی از برنامه آتی شرکت در ارائه محصولات جدید بر مبنای آپشن بوده است.

جدا از بحث تیپ بندی، طی ماه گذشته این شرکت در رسانه های اجتماعی توضیحات بیشتری از امکانات این خودرو را بیان کرده و طی 2 اعلان، سطح امکانات با کمی تفاوت را برای این خودرو اعلام کرده است. اعلان اول که کلاس 70702 را برای این خودرو اعلام میکند در سایت ایران خودرو تحت عنوان دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک معرفی شده است. اما اینفوگرافیک جدید منتشر شده پس از آن در صفحه رسمی این شرکت در شبکه های اجتماعی نشان از آن دارد که این محصول با امکانات کامل‌تر مشابه همان تیپ L2 معرفی شده در ابتدای سال 99 به دست مشتریان خواهد رسید.

نکته اینجاست که در اینفوگرافیک جدید معرفی این محصول عنوان “دنا پلاس اتومات” برای آن در نظر گرفته شده و کلمه توربو بکار نرفته است

به نظر می‌رسد دنا پلاس اتومات به طور کلی اشاره به محصول جدید این شرکت در مقایسه با دنا پلاس دنده‌ای داشته و موتور آن نیز موتور EF7 توربوشارژ خواهد بود. البته انتظار می‌رود که اختلاف قیمتی محصول نیز با توجه به امکانات خودروی توربو بیش از پیش بینی‌های قبلی باشد.

 

 

کد 70702 معرفی شده در سایت ikco.ir نسبت به نمونه L2 امکاناتی نظیر سیستم کنترل فشار باد تایر tpms، صندلی چرم و پارچه، و شیشه های عقب معروف به سولار را ندارد. به نظر میرسد تامین قطعات و هزینه‌های مرتبط با موارد فوق برای ایران خودرو تا حدودی مسئله ساز بوده است.

  نسخه جدید لوکسژن URX با عنوان NEO معرفی شد

به هر حال باید منتظر ماند تا مشخص شود این خودرو پس از تعیین قیمت توسط شورای رقابت و صدور دعوتنامه در هفته های آتی با چه سطحی از امکانات تحویل مشتریان منتظر خواهد شد.

تفاوت مدل اتوماتیک با مدل دنده ای ساده و توربو

جدا از مسئله تیپ بندی‌های L1 و L2 و L3 که پیشتر معرفی شده بود، دنا پلاس اتومات از نظر سازه و خصوصیات فنی نیز تا حدودی با نمونه دنده ای متفاوت است.

پیش‌تر در اسفند ماه 98، کیانوش پورمجیب معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران‌خودرو در کنفراس معرفی محصول خبر از تامین گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته دنا پلاس از طریق یک شرکت خارجی داده بود و اعلام نموده بود که محموله های این قطعه از قبل وارد ایران خودرو شده است. همچنین حدود ۱۰۰ قطعه در ساختار و پلتفرم این خودرو نسبت به نمونه دنده ای تغییر کرده و بیشترین تغییرات در بخش قوای محرکه و تعلیق صورت گرفته است.

رام خودرو، مجموعه اگزوز، طَبَق، سیستم خنکاری، ECU و TCU، میل موج‌گیرها و… در دنا پلاس اتوماتیک نسبت به نمونه دنده ای تغییر کرده است. همچنین بدلیل نیاز به خنک کاری گیربکس اتوماتیک، یک منبع انبساط مجزا برای این بخش تعبیه شده است. برای اولین بار فرمان برقی EPS نیز در دنا پلاس بر روی نسخه اتوماتیک بصورت استاندارد نصب میشود که خود با حذف مجموعه هیدرولیک موجب بهینه شدن سیستم فرمان و حذف استهلاک سیستم های رایج قبلی خواهد شد.

در مشخصات جدید این خودرو که در سایت ایران خودرو قابل مشاهده است، وزن آن 1375 کیلوگرم اعلام شده که نسبت به نمونه دنده ای حدود 110 کیلو افزایش داشته و نشان از آن دارد که مجموعه تغییرات در بخش جلویی سازه خودرو موجب افزایش وزن قابل توجهی شده است.

  بررسی مشخصات و ویژگی‌های سوزوکی بالنو، هاچبک اقتصادی وارداتی

از آنجائیکه گیربکس 6 سرعته AT ضرایب مناسب تری به نسبت نمونه دنده ای داشته و افت گشتاور کمی برای آن اعلام میشود به نظر میرسد افزایش وزن در افت شتاب خودرو تاثیر زیادی نداشته باشد، لذا میتوان امیدوار بود که این خودرو از نظر توانایی های حرکتی در حد نمونه دنده ای چابک و سریع ظاهر شود.

گیربکس 6 دنده اتوماتیک AT مدل DAEA6F5 این خودرو محصول شرکت دانگآن اتوموتیو (به اختصار DAE) چین بوده و از نظر ضرایب دنده‌ها نزدیک به گیربکس های مشابه آیسین و هیوندای پاورتک معروف عمل میکند لذا از نظر تناسب ضرایب با قدرت موتور میتوان به این مجموعه روی کاغذ نمره خوبی داد اما باید در عمل دید که یکپارچه شدن موتور توربو و گیربکس جدید تحت فشار مداوم چگونه پاسخ خواهد داد. طبیعتا گیربکس شرکت DAE که بعد از سال 2015 تولید شده است از نظر عملکرد بسیار بهتر از نمونه های قدیمی AL4 نصب شده روی پژو 207 و مگان های 2000 مونتاژی خواهد بود.

از مدل ECU و توربوشارژر استفاده شده در این خودرو تاکنون اطلاعاتی منتشر نشده اما به نظر می‌رسد با توجه به تولیدات قبلی شرکت ایران خودرو و وارداتی بودن گیربکس آن، مجددا از قطعات تولید شده توسط شرکت های چینی در خط تولید دنا پلاس اتومات استفاده شود.

نوشته های مشابه

‫11 دیدگاه ها

  1. من دنا پلاس دارم. از روز اول که خریدم قدرت بالا رفتن جاده های سربالایی کوهستانی و ییلاقی را نداشته است. همین که وارد سربالایی بشوب بلافاصله بوی کلاچ می پیچد و ماشین گاز نمی خورد و بالا نمی رود.

  2. بنظرم اگر سایپا بتونه موتور توربوی T-1 رو روی رهام یا همون شاهین پیاده سازی کنه با توجه به بروزتر بودن شاسی و پلت فرم انتخاب بهتری میشه تا خاندان سمند که نتیجه 405 هستند!

    1. حتما در مبحثی جداگانه به این مقایسه خواهیم پرداخت.

  3. دنا سپرجلو وجلوداشبوردش خیلی زشت هست، باتغییراین دوقطعه خیلی شیک میشه، سپرجلو آویزونه، آمپر هم خیلی زشته

  4. سلام،من دنا پلاس دارم،ماشینم زمانیکه هوا خیلی گرم میشه، کولر می گیرم،بعد یه مدت کلا قفل میکنه، خفه میکنه دیگه گاز نمی خوره،باید صبر کنه سرد بشه که دریت بشه

  5. دنا کلا ماشین خوبیست نسبت به رخ و سخت افزار از خودروهای ملی بهتر اما اتوماتش شاید نظرات را برآورده نکنه با توجه به موتورش

  6. ممنون از مطلب زیبا و دقیق که قرار دادین.
    ابتدا در سایت ایکو پرس اینفو گرافی دنا پلاس اومات با موتور توربو و آپشن های مثل سنسور باد و پاور ویندوز اعلام شده ،
    اینجا دو تا بحث وجود دارد ایا قیمت مصوب با این آپشن هاست یا بدون این آپشن ها؟
    چرا وقتی شرکت اعلام میکنه بدون اطلاع حذف میشه؟
    اصلا چرا اعلام کرده؟
    این موارد در بازار جهانی باعث بدنامی نام شرکت ها میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا