از زمان رونمایی پروژه K132 و در نهایت محصول نهایی تارا، گمانهزنیها در رابطه با نصب برخی موتورها برروی خانواده این خودرو آغاز شده است. اما درنهایت معلوم شد که ایران خودرو قصد دارد تا در نسخه مجهز به گیربکس دستی تارا، موتور EC5 که بدلایلی در ایران با نام TU5 پلاس شناخته میشود، را بر روی تارا نصب کند. ولی عجیبترین موضوع درباره پیشرانه تارا اتوماتیک بوده که با اینکه گروه صنعتی ایران خودرو در کاتالوگ نسخه اتوماتیک تارا از مجهز شدن به موتور TU5 پلاس خبر داده؛ اما برخی اخبار حاکی از نصب موتور EF7 توربوشارژ است.بدین جهت، مدیرعامل شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو)، از اجرا برنامه توسعه قوای محرکه محصول تارا خبر داد. مهدی رجبعلی، عنوان کرد که در نسلهای بعدی تارا، بهبودهای بیشتری در حوزه قوای محرکه حاصل میشود. بهرهمندی از جعبه دنده خودکار و موتورهای جدید با قابلیتهای بیشتر و مصرف سوخت کمتر، بخشی از این بهبودها است که به ترتیب در حال انجام بوده و به زودی به مراحل اخذ استاندارد و تولید انبوه میرسد.
وی، با اشاره به بهبودهای حاصل شده در قوای محرکه تارا، اظهار کرد: اولویت مشتریان برای خرید خودرو، از جمله مصرف سوخت مناسب و قابلیت بالای رانندگی، به خوبی در خودروی تارا اعمال شده است؛ پیش بینی میشود که این محصول به محض عرضه مورد استقبال بازار قرار گیرد.
به گفته مدیرعامل شرکت ایپکو، به زودی محصول اولیه تارا با جعبه دنده دستی، موتور TU۵ پلاس و حجم موتور ۱۶۰۰ سی سی و برخورداری از استاندارد آلایندگی یورو پنج که آخرین استاندارد حال حاضر کشور است، به بازار عرضه میشود. این محصول با اعمال تغییراتی جزیی، قابلیت ارتقاء به استاندارد یورو6 را نیز دارد.
وی در ادامه، مهمترین مزیت خودروی تارا و وجه تمایز آن با سایر محصولاتی که ایران خودرو در چند سال اخیر روانه بازار کرده است را برخورداری از پلتفرم جدید دانست و گفت: تارا اولین محصول از پلتفرم جدید ایران خودرو است، اما در آینده محصولات بیشتری از این پلتفرم تولید و عرضه خواهد شد.
رجبعلی افزود: یکی از دلایل عمده تغییر پلتفرم علاوه بر محدودیتهای استانداردی، ایجاد امکانات جدید برای مشتری اعم از رفاهی، کاهش هزینه ای، مصرف سوخت و به خصوص ایمنی است.
وی با بیان اینکه علاوه بر ارتقای ایمنی راننده و سرنشینان با توجه به بدنه مستحکم خودروی تارا، ایمنی عابر پیاده نیز تامین شده است، خاطرنشان کرد: این محصول با برخورداری از تاییدیه رسمی و ایمارک بین المللی استاندارد ایمنی عابر پیاده که برای نخستین بار در کشور دریافت شده، می تواند تا حد بسیار زیادی از صدمات جدی ناشی از تصادف خودرو با عابر پیاده جلوگیری کند.
مدیرعامل شرکت ایپکو در ادامه یادآور شد: بازار خودروی کشور، خودروهای جدید با امکانات بیشتر را به سرعت پذیرفته و از آن استقبال می کند. تارا نیز با توجه به مشخصات ظاهری و استایل به روزی که دارد، برای بسیاری از مصرف کنندگان جذاب بوده و جایگاه بسیار خوبی را در میان مشتریان کسب خواهد کرد.
سلام به نظر من اکنون بهترین خودرو های داخل تارا و دنا پلاس و سورن پلاس هستند که طرفدارای بیشتری نسبت به شاهین دارند
من بدم نمیاد خودروسازی ایران پیشرفت کنه ولی تا بازار رقابتی نشه(مثلا با رفع نشدن انحصار) پیشرفت خیلی کُند خواهد بود.