مکمل بنزین
گوناگونبرگزیده‌ها

با شاسی‌بلندهایی که به پیکاپ تبدیل شدند آشنا شوید!

در دنیای خودروسازی، بارها دیده‌ایم که خودروسازان دو نوع مختلف خودروها را باهم ترکیب کرده و کلاس جدیدی را ایجاد می‌کنند. مصداق بارز این موضوع، کراس‌اوورهای کوپه یا سدان‌های کوپه هستند که چند سالی است مُد شده‌اند. یکی دیگر از این ترکیب‌ها که کمتر موردتوجه قرار گرفته‌ اما پیوند شاسی‌بلندها با پیکاپ‌ها است که جدیدترین نمونه آن هیوندای سانتا کروز است. حال به همین بهانه قصد داریم در اینجا تعدادی از این خودروهای ترکیبی را معرفی کنیم.

فورد اکسپلورر اسپرت ترک

تولید: 2000 تا 2010

فورد اکسپلورر اسپرت ترک همان‌طور که از نامش مشخص است، اکسپلورری بود که یک قسمت بار به آن اضافه شده بود. این خودرو برای اولین بار در سال 2000 معرفی و با مدل 2001 به بازار عرضه شد. هرچند این خودرو عضوی از خانواده اکسپلورر محسوب می‌شد اما از لحاظ فنی یک پیکاپ میان سایز دو کابین به‌حساب می‌آمد. اکسپلورر اسپرت ترک شکاف بین رنجر یک‌ونیم کابین و F150 را پُر می‌کرد زیرا در آن زمان نسخه دو کابین رنجر در آمریکای شمالی عرضه نمی‌شد. اکسپلورر اسپرت ترک که در دو نسل تا سال 2010 تولید شد، اشتراکات فراوانی با نسل‌های سوم و چهارم اکسپلورر شاسی‌بلند داشت و به‌صورت محرک عقب و چهارچرخ محرک به بازار عرضه می‌شد.

شورلت آوالانچ

تولید: 2001 تا 2013

آوالانچ اساساً نسخه پیکاپ شورلت سابربن محسوب می‌شد. این خودرو که در سپتامبر 2001 با مدل 2002 به بازار آمد، در دو نسل تا سال 2013 تولید شد. نسل اول آوالانچ با طراحی متفاوت قسمت جلو و روکش‌های پلاستیکی بدنه، در ظاهر کمی از سابربن متمایز شده بود اما نسل دوم آن به‌جز در قسمت بار، کاملاً با نسل دهم سابربن یکسان بود. برخلاف اکسپلورر اسپرت ترک، آوالانچ یک پیکاپ فول سایز بود و در سال‌های ابتدایی تولید بسیار موفق عمل کرد به‌گونه‌ای که فروش آن در سال 2003 به 93 هزار دستگاه رسید و عنوان پیکاپ سال 2002 موتورترند را هم از آن خود کرد.

  آزادسازی قیمت؛ راهی برای خودروی باکیفیت و ارزان‌تر؟

کادیلاک اسکالید EXT

تولید: 2002 تا 2013

جنرال موتورز بر اساس شورلت آوالانچ، در سال 2001 نسخۀ پیکاپ کادیلاک اسکالید را هم با نام EXT معرفی کرد. این خودرو یک پیکاپ لوکس بود که برای رقابت با لینکلن بلک‌وود در نظر گرفته شده بود. اسکالید XET اما برخلاف آوالانچ، هرگز موفق نبود و هیچ‌گاه نتوانست سهم زیادی از کل فروش اسکالید را به خود اختصاص دهد تا جایی که در سال 2013 با فروش تنها 1,972 دستگاه، یکی از کم‌فروش‌ترین خودروهای بازار آمریکا لقب گرفت.

هامر H2 SUT

تولید: 2005 تا 2009

هامر H2 شاسی‌بلند غول‌پیکری بود که در سال 2002 به بازار آمد. سپس چند سال بعد نمایشگاه لس‌آنجلس 2004، هامر نسخه پیکاپ این خودرو را با نام H2 SUT معرفی کرد. این خودرو تا حد زیادی با برادر SUV خود یکسان بود و صرفاً صندوق بار آن حالا به یک قسمت بار روباز کوچک تبدیل شده بود. حتی چراغ‌های عقب H2 SUT هم با نسخه SUV یکسان بود. بااین‌حال، این هامر پیکاپ ظرفیت حمل یک تن بار را داشت.

هوندا ریج‌لاین

تولید: 2005 تاکنون

ریج‌لاین پیکاپ میان سایزی است که همچنان در بازار حضور دارد. این خودرو که برای اولین بار در سال 2005 به بازار آمد و هم‌اکنون در نسل دوم خود قرار دارد، بر اساس کراس‌اوور فول سایز پایلوت ساخته شده و درواقع نسخه پیکاپ پایلوت محسوب می‌شود. به همین دلیل، ریج‌لاین ساختاری یکپارچه دارد و نوع قوای محرکه آن به‌صورت عرضی و محرک جلو است. البته هوندا این پیکاپ را به‌صورت استاندارد با سامانه چهارچرخ محرک عرضه می‌کند. نسل دوم ریج‌لاین که در ژوئن 2016 معرفی شد، علیرغم تغییراتی که برای مطابقت با وظیفه حمل بار تجربه کرده، در 73 درصد از قطعات با پایلوت اشتراک دارد.

  معرفی مقرون‌به‌صرفه‌ترین شاسی‌بلندهای ژاپنی با سیستم تمام چرخ متحرک

رنو داستر اوروچ

تولید: 2015 تاکنون

داستر اوروچ پیکاپ کامپکتی است که رنو برای بازار آمریکای جنوبی طراحی کرده است. این پیکاپ که در سال 2015 به بازار عرضه شد، بر اساس نسل قبلی داستر ساخته شده اما فاصله محوری آن 155 میلی‌متر افزایش یافته است. این پیکاپ کوچک که صرفاً به‌صورت دو کابین عرضه می‌شود، ظرفیت حمل پنج نفر سرنشین و 680 کیلوگرم بار را دارد.

جیلی فاریزون FX

تولید: 2020 تاکنون

سال گذشته جیلی پیکاپ عجیبی بنام فاریزون FX را به بازار چین عرضه کرد. این پیکاپ بر اساس کراس‌اوور جیلی بویو (Boyue) ساخته شده و درواقع همان بویو است که قسمت باری به انتهای آن اضافه شده است. به همین دلیل این دو ماشین تا ستون D تقریباً به‌طور کامل باهم یکسان هستند و فاصله محوری آن‌ها هم برابر است. این پیکاپ عجیب چینی قسمت بار کوچکی دارد که تنها 1,125 میلی‌متر طول و 1,230 میلی‌متر عرض دارد. کف این قسمت از چوب مصنوعی ساخته شده و روی آن‌را هم می‌توان با کاوری به‌طور کامل پوشاند.

هیوندای سانتا کروز

تولید: 2021 تاکنون

همان‌طور که در مقدمه مطلب گفته شد، جدیدترین ترکیب شاسی‌بلند و پیکاپ در هیوندای سانتا کروز پدیدار شده است. این پیکاپ که پلت‌فرم مشترکی با نسل جدید توسان دارد، در ظاهر نیز بسیار به برادر کراس‌اوور خود شبیه است؛ بنابراین در سانتا کروز هم از شاسی مستقل یا نردبانی خبری نیست و انتقال قدرت به‌صورت محرک جلو خواهد بود هرچند که امکان سفارش سامانه چهارچرخ محرک هم وجود دارد. فاصله محوری این پیکاپ 249 میلی‌متر از توسان بیشتر است و می‌تواند تا حداکثر 770 کیلوگرم بار را حمل کند. سانتا کروز چند ماه پیش رونمایی شد و هنوز به بازار عرضه نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا