خودروهای شاسی بلند و کراس اوور در دهه اخیر طرفداران زیادی از جمله بانوان پیدا کردهاند! این خودروها عموما به نسبت خودروهای سدان و هاجبک، ارتفاع و ابعاد بیشتری دارند. در این مقاله میخواهیم فرق این دو کلاس را توضیح دهیم و بگوییم چرا کمتر کسی از عبارت کراس اوور استفاده میکند در حالی که اکثر خودروهای به ظاهر شاسی بلند در کلاس کراس اوور قرار میگیرند.
اولین تفاوت این دو کلاس مربوط به پلت فرم آنهاست، همانطور که در مقاله قبلی گفته شد در تولید شاسیبلندها شاسی مستقل از بدنه خودرو است؛ این کار باعث میشود که خودرو هنگام عبور از جادههای صعب العبور، انعطاف پذیری بیشتر داشته باشد؛ در سوی دیگر خودروهای کراس اوور شاسی یک پارچه با بدنه دارند که باعث وزن کمتر و سواری نرم تر خواهد شد، البته دیگر امکان آفرود حرفهای در این خودروها وجود ندارد.
یکی از تفاوتهای دیگر این دو کلاس مربوط به سیستم محرکه آن هاست چرا که اکثر کراس اوور ها دیفرانسیل جلو هستند در واقع نیروی محرکه موتور به چرخ های جلو وارد میشود، البته در بین کراس اوور ها خودروهایی که چهار چرخ متحرک هستند نیز وجود دارد. خودروهای شاسی بلند نیز اکثرا به صورت چهار چرخ متحرک عرضه میشوند چرا که باید توانایی عبور از مناطق صعبالعبور را نیز داشته باشند.
در کل خودروهای کراس اوور سواری نرم تری نسبت به شاسی بلندها داشته و استهلاک و مصرف سوخت کمتری نیز دارند چرا که ابعاد کوچک تری داشته و موتورهای با حجم کمتر و اقتصادی در آنها استفاده میشود. اما خودروی شاسی بلند فضای داخلی بیشتری داشته و قدرت و کشش موتور بیشتری دارند. آنها اکثرا از موتورهای 6 یا 8 سیلند پر قدرت استفاده میشود. خرید یکی از این دو کلاس بستگی به سلیقه و نیاز اشخاص دارد.
شما اگر قصد خرید داشته باشید کدام را انتخاب میکنید؟