حضور سیتروئن C3-XR با کد M44 در نمایشگاه تحول صنعت خودرو؛ کراساوور جدید سایپا + ویدئو
سال 95 بود که گروه خودروسازی سایپا همزمان با به نتیجه رسیدن توافقنامه برجام، محصولات برند سیتروئن را در جهت عرضه پلهای، در نمایشگاه خودرو مشهد به نمایش گذاشت. یکی از این خودروها که مخصوص بازار چین است، سیتروئن C3-XR بود که باتوجه به پلتفرم PF1، برادر پژو 2008 محسوب میشود.
سایپا برنامه داشت تا پس از عرضه هاچبک C3، نسخه کراساوور این خودرو را به مصاف پژو 2008 ایران خودرو بفرستد که متاسفانه با بدعهدی ایالات متحده آمریکا و شرکای اروپایی، عملا سایپا هم از عرضه بسیاری از خودروهایش باز ماند! پس از آن، همواره اخبار غیررسمی از تولید سیتروئن C3-XR منتشر میشد که نتیجه خاصی نداشت.
اما روز گذشته و همزمان با آغاز نمایشگاه تحول صنعت خودرو، ناگهان شاهد حضور این خودرو در یکی از غرفههای سایپا با کد M44 بودیم. اینطور که سایپا بیان میکند، باتوجه به سهامدار بودن برند سیتروئن در سایت تولیدی سایپا بن رو (سایپا سیتروئن) این برند قالبهای بدنه C3-XR را در گذشته وارد ایران کرده بود؛ اما با به هم خوردن شرایط برجامی، تامین بسیاری از قطعات غیرممکن شد.
اکنون باتوجه به سهل شدن تامین قطعات نسبت به چند سال گذشتع و با مشارکت ایران خودرو، سایپا برنامه دارد تا این خودرو را با موتور ME16 و یا TU5 پلاس تولید کند. نکته جالب ماجرا در این است که با تولید تارا، شاهد آن بودیم که جزئیات طراحی داشبورد آن با پژو 301 که قبلا میخواست مونتاژ کند، متفاوت بوده و مشابه برخی نسخههای سیتروئن الیزه، C3-XR و.. بود. اما اکنون که گروه صنعتی ایران خودرو برنامه دارد تا خودرو تارا را در تیپهای فولتر عرضه کند، شاهد یکسان بودن بیشتر قطعات داخلی با C3-XR هستیم.
به نظر شما رابطه سیتروئن و ایران خودرو چه بوده است؟!
هنوز اطلاعاتی در زمینه نوع برند نصب شده برروی نسخه نهایی پروژه M44، منتشر نشده؛ اما باتوجه به اینکه هم قالبهای بدنه در دسترس بوده و هم بسیاری از قطعات مهم و… این خودرو با محصولات ایران خودرو یکسان است، عملا این خودرو آماده تولید میباشد. ذکر این نکته مهم است که با تامین و نصب پیشرانه TU5 پلاس و گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، ایران خودرو سعی میکند تا سایپا را در رده پایینتری از خود نگه دارد. زیرا قرار است تا کراس اوور ریرا با پیشرانه TC7پلاس تولید شود و خروجی هردو موتور اشاره شده، قابل مقایسه نیست. اما به هرحال همین موتوری که قرار است تا به سیتروئن C3-XR ایرانیزه نصب شود، عملکرد شهری بسیاری خوبی خواهد داشت.
متاسفانه بسیاری از مردم، هنوز درکی از یک خودرو خانوادگی با تردد شهری ندارند و صرفا خودرویی را خوب میپندارند که شتاب صفر تا صدش زیر 10 ثانیه باشد!
از امکانات مهم رفاهی و ایمنی نسخه نهایی پروژه M44 میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- سانروف
- سیستم کروز کنترل و لیمیت کنترل
- سنسورهای نور و باران
- سامانه کنترل پایداری
- شیشه بالابرهای برقی هرچهار درب
- چهار کیسه هوا
- سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمهای
- فرمان کمکی برقی
- سنسورهای هشدار دهنده موانع در قسمت عقب خودرو
- مولتی مدیا همراه با دوربین دید عقب
- تهویه دستی همراه با نمایشگر
- دی لایت (چراغ های روشنایی در روز)
- سنسورهای اطلاع رسانی میزان فشارهای باد تایرها (TPMS)
- ترمزهای دیسکی جلو و عقب با ABS، EBD و BA
- تریم چرم و پارچه صندلیها
- و…
به نظر میرسد که این خودرو طی 15 ماه آتی وارد بازار کشورمان شود…
اشغالهای فرانسوی ایرانیزه شده توسط مافیا
چه اصرای است که با برند سیتروئن تولید کنند، می توانند با استفاده از تجربه رانا، این خودرو را تبدیل به یک خودرو با برند داخلی نمایند.
داشبرد رو ببینید تا بفهمید این همون پژو301 هست که ایندفعه با برند سیتروئن اومده