مکمل بنزین
اخبار خودروبرگزیده‌هاتازه‌ها

عرضه کوییک و ساینا از تیرماه با سامانه کنترل پایداری ESC + لیست تامین کنندگان

براساس الزامات سازمان استاندارد، از تیرماه سال جاری، خودروسازان باید بسیاری از محصولات خود را به سامانه کنترل پایداری الکترونیکی (ESC) مجهز کنند. بر این اساس، شاهد آن هستیم که گروه خودروسازی سایپا، تمهیدات لازم برای نصب این سامانه ایمنی را برای خانواده دو خودرو کوییک و ساینا S پیش بینی کرده و برنامه دارد تا از سه شرکت تامین کننده قطعات سامانه کنترل پایداری، این سامانه را برای خودروهای مذکور نصب کند.

براساس اطلاعات بدست آمده توسط خبرنگار پایگاه خبری چرخان، سایپا برنامه دارد تا قطعات سامانه کنترل پایداری را از سه شرکت BXS، BWI و YOUFIN تامین کند.

واژه ESC برگرفته از عبارت Electronic Stability Control بوده و این سیستم از قسمت های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تشکیل شده است. این سیستم وظیفه دارد تا از سر خوردن خودرو جلوگیری کند. عملکرد این سیستم ارتباط مستقیمی با عملکرد ترمزها و سیستم کنترل ترکشن کنترل دارد. در حقیقت می‌توان این دو سیستم را زیرمجموعه سیستم کنترل پایداری الکترونیکی تصور کرد.

در نسل‌های جدید سیستم ESC، قابلیت کنترل حرکت در سربالایی نیز افزوده شده و خودروهایی که به نسل جدید سامانه کنترل پایداری مجهز هستند، این سیستم نیز در آن‌ها فعال است.

ESC چطور کار می‌کند؟

زمانی که خودرو با سرعت بالا حرکت می‌کند و ناگهان بخواهید تغییر مسیر دهید احتمال واژگونی خودرو بسیار زیاد است، خودروسازان برای کاهش خطر واژگونی خودرو از این فناوری در خودروهای خود استفاده می‌کنند. این فناوری یکی از سیستم‌های ایمنی فعال است که تقریبا اکثر کمپانی‌ها استفاه می‌کنند. این سیستم ایمنی هوشمند در مرحله اول، ESC به راننده کمک می‌کند تا مسیر چرخ را حفظ کند. با این حال این کار را با استفاده از ترمز روی چرخ‌های جداگانه انجام می‌دهد. همچنین می‌‌تواند عملکرد موتور را در مانورهای حساس تنظیم کند. با این حال، هدف ESC افزایش پایداری خودرو است. بنابراین، ESC با جلوگیری از لغزش خودرو، پایداری را بهبود می‌بخشد.

  هاوال پلاگین‌هیبریدی H6 برای بازار تایلند
سامانه کنترل پایداری الکترونیکی ESC
سامانه کنترل پایداری الکترونیکی ESC

ESC شامل چندین قطعه است که با هم کار کرده و شامل ترمزهای ضد قفل (ABS) و کنترل کشش است. این سیستم با استفاده از سنسورهای گوناگون، بر روی عملکرد فرمان، شتاب و ترمز خودرو نظارت می‌کند و داده‌ها را به رایانه مرکزی یا همان ECU می‌فرستند. سنسورهای سرعت چرخ، سرعت هر چرخ را تشخیص می‌دهند و داده ها را مدام به ECU  ارسال می‌کنند و سنسور زاویه فرمان موقعیت واقعی فرمان را تشخیص می‌دهد و شتاب جانبی و موقعیت خودرو همگی توسط  ECU پردازش می‌شوند.

اگر این داده ها به صورت ناگهانی تغییر کنند، ESC تشخیص می‌دهد که خودرو با شرایط سخت رانندگی روبرو است. سیستم می‌تواند تشخیص دهد که اگر مانعی در مسیر وجود داشته باشد یا چرخش خودرو تند باشد، در چنین شرایطی، این سیستم فقط بر روی چرخ‌های مورد نیاز، ترمز دلخواه را اعمال می‌کند. در واقع می‌تواند رفتار رانندگی وسیله نقلیه را پیش بینی کند. ESC میزان نیروی ترمز گیری وارد شده به چرخ ها را کنترل و اندازه گیری می‌کند؛ و نیروی ترمز اعمال شده به چرخ ها را کنترل می‌کند. این سیستم می‌تواند میزان گشتاور اعمال شده از موتور به چرخ ها را نیز کنترل کند و با تنظیم میزان گشتاور اعمالی به هر چرخ مانع گیر کردن خودرو شود و این را مدیون سیستم کنترل کشش است.

سیدعلی سیدهاشمی

سیدعلی سیدهاشمی - SEYYED ALI SEYYED HASHEMI - خبرنگار و فعال حوزه خودرو - Automotive industry journalist - Репортер автомобильной промышленности- 汽车行业记者

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا