با اینکه مدتهاست منتظر تولید خودرو سایپا آریا با داشبورد جدید هستیم، اما مطلع شدیم که برخی قالبهای آن به تازگی از چین به ایران ارسال شده و همچنان مراحل ساخت سایر قالبهای سافت تاچ آن ادامه دارد. این موضوع بدان معناست که قوای فنی، تنها عامل به تعویق افتادن تولید آریا نیست.
طی هفتههای گذشته، داود منصوری فرد مدیرعامل شرکت پلاسکوکار سایپا در جریان بازدید معاون مهندسی گروه خودروسازی سایپا اعلام کرد که مراحل ساخت قالبهای سافت تاچ توسط شرکتهای طرف قرارداد در حال انجام بوده و پیشرف خوبی داشته است. وی افزود: به امید خدا، طبق برنامه در آینده نزدیک نسبت به تولید داشبورد با روش سافت تاچ اقدام خواهد شد.
سپس پازوکی معاون مهندسی گروه خودروسازی سایپا هم اعلام کرد که با تلاش بیوقفه تیم پلاسکوکار سایپا، پروژه سافت تاچ به خوبی اجرا و به تولید انبوه خواهد رسید. وی افزود: تولید داشبورد و تزئینات داخلی خودرو به روش سافت تاچ یکی از مهم ترین اتفاقاتی است که برای اولین بار در ایران و توسط شرکت پلاسکوکار انجام میگیرد. پازوکی در آخر گفت قصد داریم در آینده تولید داشبورد به روش سافت تاچ را برای سایر محصولات نیز رقم بزنیم.
اما جدا از گفتههای مدیرعامل پلاسکوکار و معاون مهندسی گروه سایپا، به تازگی تصاویری بدستمان رسیده که نشان میدهد این اشخاص همراه با تیم فنی برای بازدید و تحویل گیری برخی قالبهای داشبورد و رودریهای سایپا آریا به کشور چین و شرکت داشنگ مولد (DASHENG MOULD) سفر کردهاند.
براساس تصاویر، میتوان گفت که نمونه داشبورد ساخته شده با تصویری که سایپا در دومین دوره نمایشگاه تحول صنعت خودرو به نمایش گذاشته بود، منطبق است.
کلاستر دیجیتالی پیوسته و متصل با بخش مولتی مدیا، ترمز پارک برقی و اتوهولد، دسته دنده شیفت بای وایر، شارژر وایرلس، ادوات لمسی بخش تنظیمات سیستم تهویه مطبوع و… از اصلیترین ویژگیهای کابین آریا است. البته قرار بود هدآپ دیسپلی هم در آریا نصب شود؛ اما به نظر میرسد که سایپا در این زمینه تجدیدنظر کرده و احتمالا دیگر، هدآپ دیسپلی را نصب نکند.
در رابطه با فرمان نیز فرآیند طراحی و ساخت آن در خود ایران در حال انجام است. به همین دلیل، در نمونه ارسالی به چین، از همان فرمان شاهین دندهای استفاده شده است.
باتوجه به تصویر فوق، ماوس کنترلر نمایشگر نیز به کنسول میانی آریا افزوده شده است.
در رابطه با متریال، نباید بنا را به تصاویر فوق گذاشت. زیرا اینها نمونه بوده و باید نسخه نهایی را ارزیابی کرد. در ادامه، تصاویری از حضور تیم ایرانی گروه سایپا در شرکت DASHENG MOULD چین را به شما مخاطبان عزیز به اشتراک میگذاریم.
مشخصات سایپا آریا
لازم به ذکر است که در دوران مدیریت سابق سایپا، قرار بود خودرو آریا در سه نوع بنزینی، هیبریدی و برقی تولید شود. اولین نسخه ای که قرار است تولید شود، نسخه بنزینی است. در نسخه بنزینی، آریا مجهز به پیشرانه ۲.۰ لیتری تنفس طبیعی و گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک خواهد بود.
خودرو جدید سایپا آریا در کرمان دیده شد
از مهمترین امکانات رفاهی و ایمنی خودرو سایپا آریا، میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- سامانه ورود به خودرو بدون کلید و استارت دکمهای
- سانروف
- ترمز پارک برقی همراه با اتوهولد (جدید)
- شارژر وایرلس تلفن همراه (جدید)
- کلاستر دیجیتالی(جدید)
- شیفترهای پشت فرمان
- رادار نقطه کور (جدید)
- تنظیم برقی صندلی راننده همراه با گرمکن
- سیستم کروز کنترل و لیمیت کنترل
- ۲ کیسه هوای ایمنی (احتمال افزایش وجود دارد)
- سامانه کنترل پایداری همراه با سامانه کنترل حرکت در سراشیبی و سربالایی
- گرمکن آینه های جانبی
- شیشه های دودی عقب
- تزئینات کرومی
- نمایشگر لمسی همراه با نویگیشن
- دوربین دنده عقب، به همراه سنسورهای هشداردهنده موانع در قسمت عقب خودرو
- سنسور نور
- رینگ های آلومینیومی طرح جدید
- ترمزهای ABS، EBD و BA
- ادوات کنترلی سیستم صوتی برروی فرمان
- صندلی های چرمی با تریم جدید
- باز و بسته کردن برقی آینههای جانبی
- تهویه مطبوع اتوماتیک
- فرمان برقی
- دی لایت و پوزیشن لایت
- تریم چرمی صندلیها
- سامانه GSI
- سیستم SDVC
- و…
بعد از دههها ادعای خودروسازی، برای قالب داشبورد هم باید منتظر کشور خارجی (اونم چین!!!) بمونیم. این صنعت خودرو هم جای جالبیه
نمای عقب و چراغ ها باید دوباره طراحی بشه و فناوری led استفاده کنن
وقتی قراره با پول بنز به ما فروخته بشه جای تعریفی نداره