بر اساس گزارش یک گروه امنیت سایبری، نرمافزار اطلاعات و سرگرمی مزدا ممکن است در معرض خطر و حملات هکرها قرار داشته باشد. با این حال، راهی برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد. اولین بار دیمیتری یانوشکویچ از گروه امنیت سایبری Zero Day Initiative (ZDI) متعلق به Trend Micro بود که گزارش داد سیستم نرمافزاری مزدا در بخش اصلی اتصال یا CMUآسیبپذیریهایی به خود دیده است.
این بخش یکی از مهمترین بخشهای هر نرمافزاری محسوب میشود و وجود مشکلاتی در آن باعث افزایش خطرات و هک میشود. در این گزارش عمدتا به مدلهای مزدا 3 مدل 2014 تا 2021 اشاره شده است. اگرچه احتمالا دیگر مدلهای مزدا که در همان سالها به بازار آمدند نیز ممکن است تحت تأثیر این امر قرار گرفته باشند.
جزییات دقیقی از چه چیزی باعث ایجاد نقصهای امنیتی این دستگاهها میشود، در دسترس نیست. اما همینقدر میدانیم که دسترسی به بخشهای سیستم تنها با استفاده از یک بدافزاری که از قبل روی دستگاه بارگذاری شده و روی یکی از پورتهای USB خودرو نصب شده باشد، امکانپذیر است. پس مالکان باید حواسشان به این موضوع باشد که خودروی خود را به راحتی در دسترس هر فرد غریبهای قرار ندهند تا امکان هک نرمافزار افزایش نیابد.
از آنجایی که مزدا اقداماتی در زمینه سیستمهای کمک رانندگی خودکار انجام نداده است، هکرها نمیتوانند از این نقصها برای راندن خودرو بهصورت از راه دور اقدام کنند. با این حال، بسته به نوع بدافزار استفادهشده، اطلاعات شخصی متفاوتی از این سیستم برداشت میشود و ممکن است در آینده برای مقاصد خاصی استفاده شود.
علاوه بر این، بدافزار باعث میشود که CMU خودرو سایر دستگاههای متصل را شناسایی کرده و در آینده به آنها نفوذ کند. به عبارت دیگر، هکرها میتوانند از CMU در خودرو برای دسترسی به گوشیهای هوشمند مسافران که دارای اتصال فعال به خودرو هستند، استفاده کنند. برای حل این مشکلات توصیه ما به شما این است که با کمپانی اصلی تماس بگیرید و ببینید که سیستم نرمافزاری موجود در خودروی شما نیز دچار آسیب شده است یا خیر. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.