مکمل بنزین
اخبار خودروبرگزیده‌هاتحلیلی

خودروهای هیبریدی با بازار ایران چه کردند و چه خواهند کرد؟

به گزارش چرخان، وضعیت صنعت خودروسازی کشور در ماه‌های اخیر باعث شده تا مجلس پس از کش و قوس‌های فراوان و هشدارهای زیاد به موضوع وارد شوند و شورای رقابت را به حوزه قیمت گذاری برگردانند که با واکنش‌های بسیار سخت سایپا و ایران‌خودرو روبرو شد و حتی تهدید عجیبی برای استیضاح وزیر نیز به میان آمد!

خودروهای کم مصرفاما خودروسازان معتقدند که قیمت گذاری شورای رقابت منجر به ورشکستگی آنها شده و باید این تصمیم لغو شود ولی مجلسی‌ها اقدام به ارائه بسته‌ای برای ساماندهی بازار کردند که از جمله آن صفر شدن تعرفه واردات خودروهای هیبریدی بود که باید دید با این اوضاع بلبشوی موجود خودروسازی کشورمان، می‌توان شاهد محقق شدنش بود؟

آیا خودروهای هیبریدی و توجهی که به آن می‌شود اغراق و بزرگنمایی است و یا می‌توان به این موضوع به نگاه یک چاره کار و راه حل خوب نگاه کرد؟ در ادامه به موارد مهم موجود در این زمینه اشاره می‌کنیم که نگاه متفاوتی را به شما برای تحلیل این موضوع خواهد داد.

تویوتا پریوس خودروهای هیبریدی
تویوتا پریوس هیبریدی

ارزان‌ترین خودروی هیبریدی دنیا؟

از جمله ارزان‌ترین خودروهای هیبریدی دنیا تویوتا پریوس سی است که با قیمتی در حدود 20 هزار و 500 دلار به بازار عرضه می‌شود. در حالیکه از تعرفه بگذریم و دلار نیمایی یا دولتی برای این خودرو در نظر نگیریم با قیمتی در حدود 300 میلیون تومان وارد بازار کشورمان خواهد شد. بدیهی است که این قیمت چیزی نیست که بتواند قشر ضعیف و متوسط جامعه را برای خرید راضی کند.

از بازار گران‌ترین‌های هیبریدی چه خبر؟

در حالیکه بازار خودروهای خارجی و داخلی این روزها عجیب تر از آن است که بخواهیم روی آن حساب باز کنیم ولی وقتی خودرویی مانند مزدا با حوالی قیمت 470 میلیون تومان مورد معامله قرار می‌گیرد بدیهی است که خودروهای هیبریدی روز دنیا می‌توانند وارد بازار شوند و نظر مشتریان را جلب کنند! اما یکی از مسئولین مربوط به بازار خودرو می‌گوید که گران‌ترین خودروی هیبریدی دنیا با رقمی در حدود 450 میلیون تومان امکان واردات خواهد داشت ولی آیا می‌توان روی این قیمت و عدم افزایش آن حساب کرد؟

  خودروسازی به‌صرفه شد؛ کاهش مصرف ارز در خودروسازی!

خودروهای هیبریدیبا پول خودروهای هیبریدی کدام یکی از خودروهای داخلی قابل خرید است؟

یکی از سوالاتی که شاید بسیاری از مردم نسبت به آن سوال داشته باشند بحث جایگزینی و ارزش جایگزینی در مورد خودروهای هیبریدی و خودروهای داخلی است که هزینه کردشان برای این خودروها معادل چه خودروی داخلی است! البته بدیهی است وقتی قیمت تندر پلاس اتوماتیک به حوالی 200 میلیون تومان برسد، حتی بدترین خودروی هیبریدی دنیا نیز جذابیت خرید بیش از پیش در حوالی قیمت 300 میلیون تومان برای مشتریان ایرانی خواهد داشت.

اگر بخواهیم در حوالی قیمت 300 تا 400 میلیون تومان به خودروی قابل اعتنایی از محصولات داخلی اشاره کنیم می‌توان به پژو 2008 اشاره کنیم که با حدود قیمت 370 میلیون تومان در بازار معامله می‌شود که اگر بخواهیم معادل آن را نام ببریم باید به تویوتا پریوس وی اشاره کنیم که با همین قیمت قابل خرید است و آیا باید دید که مردم به زیبای فرانسوی اقبال بیشتری نشان می‌دهند یا به ساخته تویوتا؟

اما ممنوعیت!

شاید عجیب‌ترین مطلب در مورد خودروهای هیبریدی این باشد که برخلاف گفته رسانه‌های مختلف و شبکه‌های اجتماعی اتفاق جدیدی در مورد این خودروها رخ نداده و ممنوعیت ورود آنها برداشته نشده است! مشخص نیست که دولت چرا در حالیکه به شرکتی اجازه واردات نمی‌دهد، اقدام به صفر کردن تعرفه این خودروها کرده است و آیا این نشانه‌ای برای رفع احتمالی این ممنوعیت در آینده نزدیک است؟

فرهاد احتشام‌زاد، رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در مصاحبه‌ای اعلام کرد: احتمال ادامه دار شدن ممنوعیت واردات وجود دارد و برنامه‌ای برای گشایش و رفع این مشکل وجود ندارد. اما این در حالی است که طبق تحقیق مراکز تحقیقاتی تا سال 2040 شاهد همه گیر شدن خودروهای هیبریدی در آمریکا، اروپا و … خواهیم بود.

  ورود رسمی شورولت به ایران آغاز شد!

هیبریدیما برعکس دنیا عمل می‌کنیم!

مسئولین کشور ما در حالی مصرانه بر روی ممنوعیت واردات اصرار دارند که در بسیاری از کشورهای دنیا برای واردات خودروهای هیبریدی حتی امتیازات ویژه‌ای نیز اعطا می‌شود! مسئولین به درستی برای کنترل بحث ارز و مسائل ارزی، واردات خودروهای خارجی را ممنوع کردند ولی پس از گذشت حدود یکسال از این موضوع باید تفاوتی بین خودروهای هیبریدی و سایر خودروها قائل شویم تا وضعیت بازار کنترل شده و عملا کشورمان نیز از منافع این خودروها بهره مند شده و عقب ماندگیمان را نسبت به سایر کشورها جبران کنیم.

در بسیاری از کشورها شاهد این موضوع هستیم که به طور مثلا خریداران خودروهای هیبریدی تا سقف یک عددی از پرداخت مالیات معاف می‌شوند و یا در خرید این خودروها از شرایط اقساطی ویژه با تخفیفات قابل توجه بهره مند می‌شوند که حتی این موضوعات نشان می‌دهد می‌توان به تخصیص ارز نیمایی به این موضوع توجه کرد.

همه این اطلاعات نشان می‌دهد که مسئولین کشورمان بایستی هر چه سریعتر برای مدیریت بازار خودروهای خارجی اقدامات لازم را انجام داده و به جای آزادسازی کامل واردات می‌توان به رفع ممنوعیت واردات خودروهای هیبریدی فکر کرد و تحت قوانین و نظارت‌هایی این مشکل را به نحو خوبی مدیریت نمود.

 

ذاکری

بعضی وقت‌ها می‌شه با یک چیز کوچک بزرگ‌ترین شادی‌ها رو خلق کرد و بعضی وقت‌ها کل دنیا هم جمع بشن، نمی‌تونن خوشحالت کنن... قصه من و تیبای خودم همینه... باهاش زندگی می‌کنم و خوشحالم! در چرخان از اخباری می‌نویسم که می‌دونم برای خیلی‌ها جالبه و مفیده!

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. مجلس گفته باید تعرفه صفر باشد، اگر شورای نگهبان مصوبه را رد نکند و به دولت ابلاغ بشه و دولت تمکین نکنه، مجلس می تونه وزیر را استیضاح کنه، ولی اوضاع درست نخواهد شد چون این سیستم از پایه مشکل داره و از پایبست ویران است.

  2. با توجه به اینکه مسئولان عزیز بیشتر به فکر منافع خودشان هستند تا مصالح مملکت؛ امکان اینکه ورود خودروهای هیبریدی را با صرف بودجه ای زیاد بپذیرند خیلی کم است . چون که ترجیح میدهند با دو خودروساز وطنی همچنان به چپاول ملت بپردازند و کشور را از این تکنولوژی جهانی عقب و عقب تر نگهدارند تا صبح دولتشان بدمد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا