درست مانند بسیاری از شرکتهای خودروسازی دنیا که در این صنعت جزء پیشتازان محسوب میشوند، شرکت کرهای کیا نیز با معرفی و تولید چندین مدل متفاوت از خودروهای کلاس کراس اوور و شاسیبلند، توانسته بهخوبی هرچهتمامتر، در سالهای گذشته در این کلاس محبوب و پرفروش خودرویی فعال باشد.
اما باوجود اینکه کیا تاکنون 9 مدل متفاوت کراس اوور و شاسیبلند را در بازارهای مختلف جهانی تولید و عرضه کرده است، انگار قرار نیست متوقفشده و بازهم قصد گسترده کردن خط تولید خود را دارد.
بر اساس گفتههای دیوید لابروسه در بخش اروپایی این شرکت، کیا در حال سرمایهگذاری و مشغول کار بر روی یک کراس اوور کوچک است که بر پایه خودروی ریو هاچبک ساخته خواهد شد. اگرچه این شاسیبلند کوچک کیا، هنوز بهصورت کامل تولید و معرفی نشده است اما کیا قصد جدی برای هرچه گسترده کردن خط تولید کراس اوورهای خود را دارد.
البته تولید یک کراس اووری که بر پایه ریو هاچبک ساخته شود، ایده جدیدی نیست. خودروی کیا استونیک که در سال 2017 رونمایی شد نیز اشتراکات زیادی در طراحی و پلتفرم با مدلهای هاچبک این شرکت داشت.
در سال 2019 نیز کیا مدل سلتوس را معرفی کرد. یک کراس اوور 5 درب که تنها ازنظر طراحی خارجی و ابعاد بدنه، کمی بزرگتر از سلتوس 2017 بود. این خودرو و خودروی ونیو (Venue) هیوندای، ازنظر استخوانبندی و پلتفرم دارای شباهتهای بسیاری بودهاند. دیگر شاسی بلندهای کوچک کیا که در بازارهای متفاوت جهان به فروش میرود نیز شامل سول، نیرو و مدل جدید ایکس سید (Xceed) است.
طراحی کراس اوور جدید با رویکردی متفاوت
داشتن 4 کراس اووری که در طراحی بدنه، شبیه جعبه و مستطیل است و شباهتهای زیادی نیز این 4 مدل به یکدیگر دارند، ایده خوب برای فروش بالای کیا نیست. به همین خاطر، این شرکت تصمیم گرفته است که در کراس اوور جدید خود، خطمشی متفاوتی را برای طراحی و ظاهر آن در نظر بگیرد.
درواقع کیا میخواهد یک کراس اوور ساب-کامپکت با طراحی اسپرتتر که از نظر شاخصههای طراحی، مؤلفههای جذاب مدل Xceed را قرض گرفته است، طراحی و تولید کند. داشتن عملکردی عالی برای راننده و سرنشینان، چهره تهاجمی و مدرن، ورودیهای هوای بزرگ در قسمت جلوی خودرو، چراغهای کشیده و بدنه باریک میتوانند در هرچه جذابتر شدن این کراس اوور جدید، کمک شایانی بکنند.
عزم بسیار جدی کیا برای تولید کراس اوور
در بازار خودرویی امروزی که در جهان جریان دارد، نداشتن کراس اوور و حتی کم بودن مدلهای آنها در یک شرکت، میتواند حرکت پرخطری محسوب شود. تنها شرکتهای کمی مانند فراری و بوگاتی و دیگر شرکتهای سوپراسپرت ساز هستند که میتوانند بدون تولید شاسی بلندها، جان سالم به درببرند. درواقع میتوان گفت که شاسی بلندها، مانند کیکهای بزرگ و پرسودی هستند که منفعت زیادی برای شرکتها دارند.
اما در این راه، انگار کیا تولید این نوع از خودروها را بسیار جدی گرفته و در حال حاضر، کمتر از 9 کراس اوور را در خط تولید خود ندارد. کراس اوور هایی که 4 مدل از آنها را کیا تنها در سالهای اخیر رونمایی کرده است. بهخصوص مدلهایی مانند سلتوس، نیرو، استونیک و ایکس-سید که در بین سالهای 2016 تا 2019 وارد بازارهای جهانی شدهاند.
در مرحله بالاتر از کراس اوورهای ساب-کامپکت این شرکت، میتوانیم مدل محبوب اسپورتیج را مشاهده کنیم که یک خودروی کراس اوور کامپکت و با اندازه بزرگتر محسوب میشود. پس از اسپورتیج نیز، کراس اوور با اندازه متوسط سورنتو در بازارهای جهانی وجود داشته و خودروی موهاوی نیز برای بازار کره موجود است. تنها شاسیبلند فول-سایز این شرکت کرهای، خودروی تلوراید بوده که بسته کراس اوورها و شاسی بلندهایش را کامل میکند.
حال باید منتظر ماند و دید که دهمین کراس اوور این شرکت چگونه میتواند مسیر خود را در بازار رقابتی کراس اوورها در جهان پیدا کند.