مکمل بنزین
اخبار خودروتحلیلی

آیا خودروهای ترکیه‌ای وارد ایران می‌شوند؟

قصه ورود خودروهای روسی مدتی پیش در رسانه‌ها خبرساز شده بود اما حالا ورود خودروهای ترکیه‌ای به داخل کشورمان خبر جدیدی بوده و بحث‌های متفاوتی درباره آن وجود دارد.

بعد از خروج شرکت‌های معتبر از صنعت خودرسازی و به وجود آمدن مشکلات بسیار، مسئولان کشورمان برنامه‌هایی برای ورود خودروهای ترکیه‌ای به خاک ایران دارند و با توجه به سخنان قائم مقام وزیر صنعت معدن و تجارت در امور مالی و بازرگانی، یک برنامه مشترک تجاری در حوزه تولید کالاهای صنعتی از جمله خودرو با ترکیه تنظیم شده و این قرارداد در مراحل آخر بوده و در آینده نزدیک اجرایی می شود.

خودروسازی ترکیه

خودروسازی این کشور براساس مونتاژ تأسیس شده و ترکیه تاکنون خودرویی را با برند خود تولید و روانه بازار نکرده است اما پیشرفت قطعه سازی‌ها در سال‌های گذشته سبب شده است صادرات این صنعت قابل توجه باشد.

در سال ۲۰۱۸ صادرات محصولات صنایع خودروسازی ترکیه به ۳۱.۶ میلیارد دلار رسید و در این میان کشورهای اتحادیه اروپا با ۷۸ درصد بیشترین سهم را در صادرات ترکیه داشتند.

ترکیه در سال ۲۰۱۸ به ۸ کشور عضو اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا به طور جداگانه بیش از یک میلیارد دلار صادرات خودرو را به ثبت رساند.

ارزش صادرات خودروی داخلی و قطعات آن در ترکیه سالانه حدود 30 میلیارد دلاربوده و این خودروها شامل  هوندا، تویوتا، هیوندای، فیات، رنو، فورد و… است.

۱۰ برند برتر بازار خودروهای سواری جهان در ترکیه تولید می‌شود. رتبه اول این فهرست متعلق به رنو بوده که حدودا ۵۰ سال است که در این کشور تولید و فروخته می‌شود. این رقم نشان می‌دهد که مصرف کنندگان این صنعت، اتومبیل‌های تولید شده توسط کارگران و مهندسان ترکیه ای را نسبت به سایر خودروهای تولید شده در جهان ترجیح می‌دهند. بازار خودروهای وارداتی در این کشور طی پنج سال گذشته در حدود ۱۱.۴ درصد کاهش یافته است و به ترتیب از ۷۷.۹ درصد در سال ۲۰۱۳ به ۷۰ درصد در سال ۲۰۱۷ و در نهایت به ۶۶.۵ درصد در ماه های ژانویه تا اکتبر ۲۰۱۸ رسیده است. همچنین میزان تولید خودروهای داخلی در ترکیه، به ۳۳.۵ درصد افزایش یافته است.

  خودروی هیبریدی جیلی با برد ۱۳۰۰ کیلومتر، در سطح جهانی عرضه می‌شود

همکاری با ایران

محمدرضا نجفی منش رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی و کارشناس حوزه خودرو در مصاحبه‌ای در پاسخ به این که آیا احتمال ورود این خودروها به ایران وجود دارد گفت: ما مذاکرات متعددی با فعالان صنعت خودروسازی در ترکیه داشتیم و اتفاقا ترک‌ها نیز از همکاری با ایران استقبال می‌کنند.

 نجفی منش با اشاره به اشتراکات منطقه‌ای و سیاسی گفت: ما حتی فراتر از این به موضوع همکاری منطقه‌ای نگاه می‌کنیم، به عنوان مثال پیشنهادی در خصوص همکاری ایران، ترکیه و روسیه در صنعت خودروسازی را ارائه کردیم و در صورت انعقاد پنین قراردادی می‌توان خودرویی برای بازاری با جمعیتی نزدیک به ۸۰۰ میلیون نفر تولید کرد.

وی در توضیح این مطلب افزود: در حقیقت خودروسازان ایرانی، ترکیه‌ای و روسی هر کدام قابلیت‌ها و پتانسیل‌هایی دارند که در این همکاری مشترک این قابلیت ها متبلور می‌شود و با تولید قطعه در همین سه کشور، می‌توان خودرویی با استاندارد بالا برای بازار جهانی ارائه داد.

 وی گفت: هم ایران و هم ترکیه به نوعی با تحریم‌های آمریکا روبرو هستیم و همسایگی دو کشور خود عامل مهمی برای نزدیکی‌های اقتصادی است، در عین حال که در این زمینه روسیه نیز با همین سیاست تحریمی آمریکا روبروست.

 وی با تاکید بر اینکه همکاری های مشترک خصوصا در عرصه خودروسازی میان ایران و ترکیه امکان اجرایی شدن دارد، در پاسخ به این سوال که آیا مذاکرات مستقیمی با روسیه برای همکاری مشترک صورت گرفته است یا خیر؟ گفت: مذاکره مستقیمی نداشته‌ایم اما پتانسیل‌ها در این حوزه بررسی شده است.

 وی با اشاره به اینکه خودروسازان ترکیه مونتاژ کار هستند، گفت: البته ترکیه در حوزه قطعه سازی حرف فراوانی دارد در عین حال که این کشور درصدد است به زودی برند ملی خود را به بازار ارائه دهد.آیا خودروهای ترکیه‌ای وارد ایران می‌شوند؟

حامد محمدی

کارشناس و فعال خودرو تحلیلگر مسائل و قیمت‌ها Dr_HamedMohammadi

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا