تست گوزن که شاید تاکنون نام آن به گوشتان خورده باشد، درواقع یک آزمایش مربوط به ایمنی خودروهاست که از کشور سوئد نشئتگرفته و هدف از اجرای آن نیز ارزیابی عکسالعمل خودرو به این منظور است که بتوانند میزان ثبات آن را در مواجه با موانع جادهای بسنجند. این مانعهای به وجود آمده در عمل، ممکن است انسان، خودروهای دیگر، یا حتی یک گوزن باشد.
درواقع این آزمایش ایمنی، نام تست گوزن را به خود نگرفته بود تا اینکه یک روزنامه آلمانی با چنین تیتری در مقاله خود، آن را تست گوزن نامیده بود. در طول گذشت سالها، این تست گوزن، خودروها را با توجه به اینکه درزمینهٔ الکترونیکی، هرروز بهتر و بهتر شدهاند، با عملکرد بسیار قابلقبولتری دیده است. عملکردی که در آن، راننده میتواند در شرایط مختلف و حتی با سرعتهای متفاوت، در صورت دیدن یک مانع ناگهان، کنترل خودرو را در دستان خود داشته باشد.
بااینحال، اثر پای اخیر خودروی تمام برقی I-Pace جگوار، نشان داده است که این خودرو، نتوانسته در این تست بهخوبی عمل کند و نتایج قابل قبولی را کسب نماید. برای مثال، در جادههای دوطرفه، این خودروی بریتانیایی، چسبندگی خود را با زمین تا حد زیادی ازدستداده و به انتهاییترین نقطه جاده که یک مرز خطرناک برای راننده و خودرو محسوب میشود، رسیده است.
درواقع آنچه باعث شده تا این جگوار برقی نتواند در این تست ایمنی خوب ظاهر شود، ناشی از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی خودرو بوده که یا خیلی شل و یا خیلی سفتوسخت، دستورات خود را به دیگر سیستمهای پیشران خودرو، ارسال کرده است. همین موضوع باعث شده تا خودرو، آن تعادلی را که باید در جاده و در این تست داشته باشد به خود نبیند.