انتشار تاریخهای متفاوت برای توقف تولید پراید و پژو 405 به یکی از عادتهای تکراری رسانه های خودرویی تبدیل شده و مشخص نیست که عملا در چه زمانی شاهد توقف تولید واقعی این دو خودرو خواهیم بود. از سویی تعهدات بسیار زیادی خودروسازان برای این دو خودرو و از سوی دیگر پافشاری پلیس برای بازنشستگی این دو خودرو باعث شده تا همه چیز در سال 99 برای یک اتفاق بزرگ آماده شود و باید دید که این اتفاق بزرگ که قطعا به نفع صنعت خودروسازی کشورمان خواهد بود، رخ میدهد؟
به گزارش چرخان، درآمد سرشار تولید خودروهایی مانند پراید و پژو 405 باعث شده تا خودروسازان کشورمان سالیان سال با موضوع توقف تولید این خودروها مخالفت کنند و البته اقداماتی در راستای جلب نظر مسئولین انجام دهند. اما یکسالی است که با ورود جدی مجلس، دولت و پلیس به این موضوع، حالا خودروسازان که امکان فروش خودرو با قیمتهای دلخواهشان را ندارند، در مقابل این خواسته تسلیم شدهاند تا دست بازتری در خودروهای دیگر داشته باشند!
سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس راهور در مصاحبهای گفت: هزینههای بسیار زیادی برای ثبت کاغذی جریمهها پرداخت میشود که با ورود دست افزارهای جدید ثبت جریمه امکان کاهش هزینههای مربوطه و همچنین جلوگیری از هزینه کرد 1500 میلیاردی بیمهها برای کروکیهای تقلبی مهیا میشود.
وی در ادامه با اشاره به توقف تولید خودروهای ناایمن گفت: طبق برنامه ریزیهای انجام شده، در سال بعد شاهد توقف تولید خودروهایی خواهیم بود که در هنگام تصادف بیشترین صدمه را به سرنشینان خود وارد میکنند. طبق بررسیهای صورت گرفته، بیشترین آسیب به سرنشینان در هنگام تصائف در دو خودروی پراید و پژو 405 بوده و بایستی در سال آینده متوقف شوند.
سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس راهور در ادامه گفت: در بررسیهای انجام شده مشخص شده است که در هر 100 تصادف پراید، 38 نفر جان خود را از دست دادهاند و تا به حال یکی از مدلهای پراید 131 و 132 متوقف شده و تا مرداد سال آینده شاهد توقف تولید یک مدل دیگر خواهیم بود. همچنین طبق برنامه ریزیهای انجام شده، پژو نیز طبق برنامه با توقف تولید روبرو خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به محصولات جایگزین پراید گفت: صحبتهایی که با مسئولین سایپا داشتیم بدینگونه بوده که به جای پراید از محصولات با ایمنی بالاتر تولید شده و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
رئیس پلیس راهور در ادامه به آمارهای مربوط به تصادفات جادهای کشور اشاره کرد و گفت: 82 درصد از تصادفات کشور به دلایلی مثل سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز ( به ویژه در جادههای دوطرفه)، عدم توجه به جلو ( با محوریت استفاده از تلفن همراه) و خستگی و خواب آلودگی رخ میدهد. طبق بررسیهای انجام شده، درصد تصادفات بانوان کمتر از آقایان بوده و این نشاندهنده قانونمند بودن آنهاست. متاسفانه 65 درصد از تصادفات کشور در 30 کیلومتری شهرها رخ میدهد و با نگاه سلبی نیز نمیتوان کارها را جلو برد و بایستی با مهربانی و درایت پیش برویم.
وی در ادامه به موضوع چالشی کمربند ایمنی در خودروها اشاره کرد و گفت: بستن کمربند ایمنی برای تمامی سرنشینان خودرو الزامی بوده و نسبتن کمربند یک تخلف محسوب میشود و با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد. در مورد اتوبوسها نیز طبق قانون هر راننده امکان رانندگی بیش از 9 ساعت را نداشته و در صورت مشاهده قطعا برخورد سختی با متخلفین صورت میگیرد ولی وضعیت آنها به دلیل نیاز به درآمد بیشتر به گونهایست که مجبور به اضافه کاری میشوند ولی اینها توجیهی نداشته و قطعا با متخلفین برخورد میشود.