مکمل بنزین
گوناگوناخبار خودروداخلی

آيا واردات ماشین چینی ادامه خواهد داشت؟

به گزارش چرخان به نقل از باشگاه خبرنگاران، با آغاز تحریم‌ها و کوچ شرکت‌های بزرگ خارجی از کشورمان واردات خودروهای چینی بسیار شدت پیدا کرد. این محصولات که به علت قیمت پایین و نداشتن رقیب مشابه طرفداران زیادی را به خود جلب کردند، با گذشت زمان و آشکار شدن ضعف هایشان، شاهد انتقاداتاتی زیادی بودند.

البته با گذشت زمان خودروهای چینی در شرایطی با قیمتی به مراتب گران‌تر از خودروهای ایرانی به فروش می‌رسند که در جدول رده‌بندی کیفی از کیفیت پایین‌تری نسبت به خودروهای داخلی برخوردار هستند. اکثر خودروهای چینی در داخل چین هم نمره قبولی ندارند

2

هادی ملک ثابت کارشناس و استاد اقتصاد می گوید: در خصوص انواع خودروهای چینی و میزان کیفیت آنها گفت: در حال حاضر خودروهای ساخت چین را می‌توان به سه دسته با طراحی چینی، کپی‌شده از طراحی های خارجی و دارای طراحی خارجی تقسیم کرد که دسته اول عمدتاً نه از لحاظ ظاهری و نه از لحاظ کیفی نمره قبولی ندارند و به همان اندازه که در طراحی بدنه زیبا به نظر نمی رسند، از لحاظ فنی نیز ضعیف هستند.  دسته دوم یعنی کپی‌شده از روی خودروهای خارجی گرچه ظاهر زیبایی دارند اما در کیفیت مانند دسته اول حرفی برای گفتن ندارند و تنها دسته سوم یعنی خودروهای دارای طراحی خارجی است که در بین انواع تولیدات چینی‌ها توانسته‌ اعتباری برای خود کسب کنند.

این کارشناس اقتصادی گفت: باتوجه به آمار فروش خودرو در چین متوجه خواهیم شد مصرف‌کنندگان چینی عمدتا به محصولات تولیدی کارخانه های مشترک با خودروسازان معتبر جهان گرایش دارند. در نتیجه فقط دسته سوم هستند که در چین با محبوبیت روبرو بوده و سایر خودروهای دسته های اول و دوم به سمت صادرات سوق داده می شوند. آنچه که به ایران صادر می‌شود، خودروهای متوسط و سطح پایین چینی است.

  خبر فوری: عرضه کامیونت‌های JAC کابین خوابدار در بورس کالا

رضا رنجبران کارشناس حوزه ایمنی خودرو در اینباره می گوید: درباره وضعیت خودروهای چینی در بازار داخلی و نیز میزان استقبال از صادرات آن گفت: مهم‌ترین بازارهای صادراتی خودروهای چینی، کشورهای در حال توسعه همچون الجزایر، برزیل، شیلی، مصر، عراق، ایران، فیلیپین، روسیه، عربستان سعودی و آفریقای جنوبی هستند.

وی تصریح کرد: در این کشورها، خودروهای چینی از جمله جیلی، گریت‌وال و چری تاکنون فروشی معادل نصف خودروهای همرده خودروسازان برتر جهان داشته‌اند؛ خودروهایی که از لحاظ ظاهر طراحی خوبی دارند و ارزان‌هستند اما از لحاظ ایمنی و کیفیت سطح بالایی ندارند.

رنجبران افزود: مطابق پیش‌بینی‌ نهادهای بین‌المللی با وجود کسب اعتبار تعدادی از برندهای چینی که از شریک یا طراح بدنه و موتور اروپایی، آمریکایی و ژاپنی بهره می‌برند، میانگین کیفی خودروهای چینی تا سال ۲۰۱۸ به سطح برندهای برتر جهان نخواهد رسید.

به اعتقاد این کارشناس خودرو، از میان خودروسازان چینی، آن‌هایی که با عرضه مدل‌های بی‌کیفیت و صرفا براساس تنوع محصول و گزینه های اضافی بی‌دوام از فضای بسته در بازار ایران در سایه تحریم‌ها سود می‌بردند، وارد بازار کشور شدند.

وی در پایان گفت: کیفی‌ترین خودروهای چینی که در ایران تولید می‌شوند، در بدنه و موتور، طراح چینی نداشته‌ اند درواقع چین درخصوص این خودروها نه کپی‌کاری کرده و نه خلاقیتی چندانی به خرج داده بلکه طراحی خودرو را به بزرگ‌ترین شرکت‌های طراحی خودرو بین‌المللی سفارش داده و در طراحی و ساخت موتور، گیربکس و‌ دیگر اجزای کلیدی آن‌ها هم از شرکای خارجی خود یعنی خودروسازان بزرگ جهانی کمک گرفته است، در نتیجه خودروهایی هستند که هیچ اصالتی در طراحی و تولید آنها دیده نمی شود.

علی شیرعلی بیک

مهندس مکانیک گرایش طراحی جامدات از دانشگاه آزاد تهران‌جنوب. علاقه مند به طراحی صنعتی مخصوصا خودرو. مترجم و نویسنده درحوزه خودرو، تکنولوژي و صنایع مرتبط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا