مکمل بنزین
گوناگونخبر

کانسپت الکتریکی چشمگیر آئودی معرفی شد

آئودی قصد دارد از طریق کانسپت‌هایی، پیش‌نمایشی از محصولات آینده خود را ارائه کند. این کانسپت‌ها که همگی در نام خود کلمه Sphere به معنای کُره دارند، شامل سه نمونه مختلف می‌شود که هرکدام نماینده بخشی از محصولات آینده آئودی هستند. کانسپت اول از این سری، رودستر اسپرتی بنام اسکای‌اسفیر (Skysphere) بود که ماه گذشته در پبل بیچ معرفی شد. حال نیز دومین کانسپت سری اسفیر با نام گرنداسفیر (Grandsphere) معرفی شده است.  گرنداسفیر یک سدان بزرگ و بسیار لوکس الکتریکی است که می‌تواند پیش‌نمایشی از جانشین سدان پرچم‌دار A8 باشد.

آئودی کانسپت گرنداسفیر را یک جت خصوصی برای جاده می‌داند. این خودرو با 5.35 متر طول، 2 متر عرض و 1.39 متر ارتفاع، سدان بسیار بزرگ و کشیده‌ای است که فاصله محوری 3.2 متری آن از A8 بیشتر است اما در استایل کلی به خودروی اسپرت‌تری مثل A7 شباهت دارد. طراحی جلوپنجره این کانسپت تا حدودی شبیه به محصولات کنونی آئودی است اما غیرازاین مورد، طراحی دیگر قسمت‌های گرنداسفیر کاملاً اختصاصی و منحصربه‌فرد به نظر می‌رسد.

چراغ‌های جلوی باریک در بالای جلوپنجره، کاپوت و اوورهنگ جلوی کوتاه، نمای جانبی عضلانی، بخش عقبی فست‌بک مانند، چراغ‌های عقب بسیار باریک و لوگوی چراغ‌دار قرمزرنگ آئودی در میان آن‌ها ازجمله برجسته‌ترین ویژگی‌های طراحی بیرونی این کانسپت هستند. در گرنداسفیر همچنین از ستون‌های B هیچ خبری نیست و درها به‌صورت معکوس باز می‌شوند. رینگ‌های بزرگ 23 اینچی هم تکمیل‌کننده ویژگی‌های بیرونی این ماشین هستند.

کابین گرنداسفیر به هیچ آئودی‌ای که تاکنون دیده‌ایم شباهت ندارد زیرا در اینجا شاهد فضایی فوق‌العاده پیشرفته، شیک و سطح بالا هستیم. کابین این کانسپت با متریال درجه‌یکی مثل چوب، پشم، آلومینیوم و شیشه تزئین شده و در آن هیچ نمایشگری به چشم نمی‌خورد زیرا سیستم اطلاعاتی-سرگرمی MMI از طریق ویدئو پروژکتور روی داشبورد به نمایش درمی‌آید. گرنداسفیر همچنین به تکنولوژی خودران سطح چهار هم مجهز است که وقتی در این حالت قرار می‌گیرد، غربیلک فرمان و پدال‌ها مخفی می‌شوند تا کابین به فضایی سالن مانند تبدیل شود.

هرچند گرنداسفیر یک کانسپت است اما روی پلت‌فرم PPE گروه فولکس‌واگن ساخته شده که در خودروهای الکتریکی تولیدی آینده این شرکت یعنی آئودی Q6 E-Tron و پورشه ماکان الکتریکی مورداستفاده قرار خواهد گرفت. این پلت‌فرم همچنین ارتباط زیادی با زیرساخت‌های پلت‌فرم آئودی E-Tron GT کنونی دارد. گرنداسفیر به دو موتور الکتریکی مجهز است که هرکدام روی یکی از محورها قرار گرفته‌اند و مجموعاً 710 اسب بخار قدرت و 960 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کنند.

به لطف این نیروی عظیم، سدان کانسپت آئودی ظرف تنها 4 ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت می‌رسد. بین دو محور گرنداسفیر یک پکیج باطری بزرگ 120 کیلووات ساعتی قرار گرفته که طبق تخمین آئودی، با هر بار شارژ بردی در حدود 750 کیلومتر را فراهم می‌کند. این باطری‌ها همچنین به لطف برخورداری از تکنولوژی شارژ 800 ولتی، قابلیت شارژ سریع 270 کیلوواتی خواهند داشت که با تنها 10 دقیق شارژ 300 کیلومتر به برد خودرو اضافه می‌کند. شارژ از 5 تا 80 درصد از باطری‌ها نیز ظرف 25 دقیقه انجام می‌گیرد.

از دیگر ویژگی‌های فنی گرنداسفیر هم می‌توان به سیستم فرمان گیری چرخ‌های عقب و تعلیق بادی اشاره کرد که دومی می‌تواند در عرض چند میلی‌ثانیه تنظیم شود تا به کنترل بادی‌رول کمک کند. سیستم تعلیق تطبیقی این خودرو همچنین از طریق یک دوربین در جلو، شرایط مسیر پیش رو را بررسی کرده و با توجه به آن تنظیم می‌شود. بااین‌همه، هرچند گرنداسفیر روی پلت‌فرمی تولیدی ساخته شده اما در حال حاضر صرفاً یک کانسپت است. این خودرو چند روز دیگر در نمایشگاه خودروی مونیخ به نمایش عمومی درمی‌آید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا