مکمل بنزین
گوناگوناخبار خودرو

آسیب‌پذیری زیاد در برابر سرقت، دردسر مالکان کیا و هیوندای

اخیرا در رسانه‌های اجتماعی، فیلم‌هایی پخش شده است که نشان می‌دهد سارقان، مدل‌هایی از کیا و هیوندای، را به‌عنوان اهدافی آسان در‌نظر می‌گیرند. اساسا یکی از خودروهای حتی به‌روز این دو‌خودروساز، که از استارت دکمه‌ای استفاده نمی‌کنند می‌توانند در کمتر از یک دقیقه مورد سرقت قرار بگیرند و قسمت جالب ماجرا آن‌جاست که تنها وسیله مورد نیاز، یک کابل USB است.

افزایش سرقت، برای هر دو برند، طی سال گذشته، به‌خصوص در آمریکا، سیر صعودی داشته است و این قضیه باعث افزایش تماشای ویديوهای به اشتراک گذاشته شده در شبکه‌های اجتماعی، با عنوان‌هایی چون، اتومبیل‌های کره‌ای دزدیده شده، گردیده است.

 این ویدئوها نشان می‌دهند که سارقان با در آوردن پوشش‌های مربوط به فرمان و قسمت‌های مربوط به سوئیچ، با استفاده از یک کابل USB اقدام به استارت زدن و آزاد کردن قفل فرمان می‌کنند و پس از انتقال به مکان مورد‌نظر، مجددا می‌توانند با همین حربه، اقدام به روشن کردن خودرو‌ نمایند. البته این سارقان، صرفا خودرو‌های با سوئیچ فیزیکی را مورد هدف قرار می‌دهند و از پس مدل‌های با استارت دکمه‌ای، حداقل به همین راحتی‌ها بر‌نمی‌آیند.

علت این‌که مدل‌های با سوئیچ فیزیکی، قربانی این روش سرقت می‌شوند بر طبق گزارشات، این است که در کمال تعجب، مجهز به ایموبلایزر نیستند. ایموبلایزر، از یک تراشه با نام تراسپوندر برای احراز هویت سوئیچ در برابر  ECU  خودرو استفاده می‌کند. به این معنی که، حتی اگر سارق، توانسته باشد یک کپی از سوئیچ را تهیه کند نمی‌تواند خودرو را راه‌اندازی کند مگر این‌که ترانسپوندر سیستم ایموبلایزر، به ECU معرفی شود. از آن‌جایی که این محصولات خاص هیوندای و کیا فاقد سیستم ایموبلایزر هستند سارقان تقریبا با همان حقه‌های ۴۰ سال پیش، اقدام به سرقت می‌کنند.

  لندرور، SVO را برای نابودی تیونرهای غیرمجاز عرضه کرد

در‌حالی‌که کیا و هیوندای به این اتفاقات واکنش نشان داده‌اند و سخنگویان این دو شرکت اعلام کرده‌اند که مدل‌های ۲۰۲۲ از این مشکلات مصون هستند خبرگزاری‌های مختلف، همچنان در گزارش‌های گوناگون، به این سرقت‌ها می‌پردازند. همچنین، بسیاری از سارقان، قابلیت تشخیص مدل‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۱ را ندارند و اگر‌چه ممکن است موفق به سرقت مدل‌های ۲۰۲۲ نشوند اما باعث تخریب و خسارت به این محصولات می‌شوند.

این مشکل در برخی از کشورها و شهرهای دنیا بسیار افزایش یافته است. به‌طور‌مثال، در شهر میلواکی آمریکا بیش از دو سوم سرقت‌های وسایل‌نقلیه، مربوط به اتومبیل‌های کره‌ای است که نشان از افزایش ۲۵۰۰ در‌صدی آن است. این ارقام قابل‌توجه، باعث شد که مقامات و برخی از شهروندان، تصمیم به شکایت از این دو خودرو‌ساز بگیرند. فعلا تنها راه باقی‌مانده برای مالکان این دست از خودروها اضافه کردن لایه‌های امنیتی بیشتر، مانند استفاده از قفل فرمان یا قفل پدال، است اگر‌چه استفاده از این وسائل، مشکل را به‌طور اساسی حل نمی‌کند اما احتمال به سرقت رفتن خودرو را تا حدی کاهش می‌دهد.

حسین محسنی

کارشناس ارشد علوم سیاسی، علاقه مند به دنیای بی نظیر خودرو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا