مکمل بنزین
مقایسهگوناگونبرگزیده‌ها

مقایسه ایران‌خودرو TF21 با خودروهای هم‌کلاس خارجی

چندی پیش ایران‌خودرو از دومین محصول جدید خود در سال 1401 پس از کراس‌اوور ری‌را رونمایی کرد. این خودرو یک هاچ‌بک کوچک است که فعلاً با کد TF21 شناخته می‌شود و از لحاظ سگمنت، با طولی در حدود 4.10 متر، در بخش ساب‌کامپکت یعنی کوچک‌تر از کامپکت قرار می‌گیرد. این خودرو همچنین قراراست در برخی نسخه‌ها نمایی کراس مانند هم داشته باشد تا از محبوبیت این خودروها در بازار بهره ببرد. هرچند TF21 فعلاً در قالب یک پروتوتایپ معرفی شده است اما گفته شده تولید آن از شهریور سال آینده آغاز خواهد شد.

این هاچ‌بک جدید از همان پیشرانه آشنای TU5 پلاس با 113 اسب بخار قدرت و 144 نیوتن متر گشتاور استفاده می‌کند و با گیربکس‌های پنج سرعته دستی و شش سرعته اتوماتیک به بازار عرضه خواهد شد. البته وعده ارائه گیربکس شش سرعته دستی هم برای این خودرو در آینده داده شده است. TF21 درواقع یک هاچ‌بک اقتصادی محسوب می‌شود که هرچند قیمت آن هنوز مشخص نیست ولی اگر بخواهیم معادل دلاری آن را در نظر بگیرم، احتمالاً چیزی در حدود 10 هزار دلار خواهد بود؛ بنابراین، در ادامه قصد داریم این هاچ‌بک جدیدی ایرانی را از لحاظ قیمت و مشخصات فنی با رقبای هم‌کلاس خارجی مقایسه کنیم. البته در اکثر بازارهای جهانی و خصوصاً اروپا و آمریکا، خودروهای چندانی در کلاس و مشخصات TF21 با قیمت حدود 10 هزار دلار پیدا نمی‌شود و مدل‌هایی که در ادامه خواهید دید عمدتاً بیش از این قیمت دارند.

داچیا ساندرو

قیمت پایه: 8,360 دلار

یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های خارجی برای مقایسه با TF21 داچیا ساندرو است یعنی خودرویی که نسل اول آن چند سال پیش در کشورمان با برند رنو عرضه می‌شد. ساندرو یکی از ارزان‌ترین خودروهایی است که در حال حاضر می‌توان در اروپا خرید. این خودرو هم‌اکنون در نسل سوم خود قرار دارد که در اواسط سال 2020 رونمایی شد. قیمت پایه این خودرو در اروپا از تنها 8,360 دلار آغاز می‌شود اما ساندرو پایه با یک پیشرانه 1 لیتری سه سیلندر عرضه می‌شود که تنها 67 اسب بخار قدرت دارد و برای خرید نسخه 1 لیتری توربو با 91 اسب بخار قدرت باید حداقل 11,160 دلار پرداخت کرد درحالی‌که نسخه اتوماتیک همین موتور هم با گیربکس CVT نزدیک به 15 هزار دلار قیمت دارد.

  نسخه پیکاپ هامر توسط دانگ‌فنگ معرفی شد!

میتسوبیشی میراژ

قیمت پایه: 15,975 دلار

میراژ در دو نسخه سدان و هاچ‌بک تولید می‌شود که نسخه هاچ‌بک آن می‌تواند با TF21 قابل‌مقایسه باشد. البته این خودرو با طول 3.8 متری، از هاچ‌بک جدید ایران‌خودرو کوچک‌تر است و در سینه آن‌هم یک پیشرانه 1.2 لیتری سه سیلندر قرار می‌گیرد که تنها 78 اسب بخار قدرت دارد یعنی چیزی در حد پیشرانه TU3 پژو 206 تیپ 2. میراژ به‌صورت استاندارد با گیربکس پنج سرعته دستی عرضه می‌شود و در صورت انتخاب نسخه اتوماتیک با گیربکس CVT، قیمت پایه به 17,325 دلار افزایش پیدا می‌کند.

فولکس‌واگن گل

قیمت پایه: 13,500 دلار

گل محصول شعبه برزیلی فولکس‌واگن است که سال‌ها پیش نسل دوم آن توسط کرمان خودرو در کشورمان عرضه می‌شد و هم‌اکنون نسل سوم آن در بازارهای آمریکای جنوبی در حال فروش است. البته گل در حال حاضر خودروی سالخورده‌ای شده زیرا نسل کنونی آن در سال 2008 معرفی شد هرچند که سه بار در سال‌های 2012، 2016 و 2018 فیس‌لیفت شده است. گل خودروی نسبتاً ارزان‌قیمتی است و قیمت نسخه پایه آن با پیشرانه 1 لیتری سه سیلندر تنفس طبیعی که 84 اسب بخار قدرت دارد در برزیل از 13,500 دلار آغاز می‌شود. برای گل یک پیشرانه قوی‌تر 1.6 لیتری با 116 اسب بخار قدرت و قیمت 14,500 دلار هم ارائه می‌شود که با گیربکس اتوماتیک این رقم به 16,600 دلار می‌رسد.

کیا ریو

قیمت پایه: 17,645 دلار

ریو هم مثل میتسوبیشی میراژ در نسخه‌های سدان و هاچ‌بک به تولید می‌رسد که نسخه هاچ‌بک آن با طول 4.06 متری کاملاً با TF21 ایران‌خودرو قابل‌مقایسه خواهد بود. ریو در آمریکا فقط با یک موتور 1.6 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی 120 اسب بخاری و گیربکس CVT عرضه می‌شود اما در اروپا پیشرانه‌های 1.2 لیتری چهار سیلندر با 84 اسب بخار قدرت و 1 لیتری سه سیلندر توربوشارژ با 100 اسب بخار قدرت برای آن قابل انتخاب خواهد بود. البته ریو با قیمتی که از حدود 17 هزار دلار آغاز می‌شود، خودروی چندان ارزانی نیست و می‌تواند دو برابر TF21 قیمت داشته باشد.

  نمونه اولیه چری اومودا 5 جدید (فونیکس FX) دیده شد

لادا گرانتا

قیمت پایه: 12,540 دلار

گرانتا خودروی ساب‌کامپکتی است که از سال 2011 در نسخه‌های سدان، هاچ‌بک و استیشن توسط شرکت روسی لادا تولید می‌شود. این خودرو در نسخهٔ هاچ‌بک با طول 3.9 متر، کمی از TF21 کوچک‌تر است. گرانتا در نسخه پایه با یک پیشرانه 1.5 لیتری چهار سیلندر هشت سوپاپ به بازار عرضه می‌شود که 90 اسب بخار قدرت دارد و به یک گیربکس پنج سرعته دستی متصل می‌شود. البته نسخه 16 سوپاپ همین موتور هم قابل انتخاب است که قدرت بیشتری برابر با 106 اسب بخار تولید می‌کند اما قیمت را هم افزایش می‌دهد.

ام‌جی 3

قیمت پایه: 14,770 دلار

و سرانجام به اصلی‌ترین معادل خارجی TF21 یعنی ام‌جی 3 می‌رسیم. این هاچ‌بک کوچک در سال 2011 راهی بازار شد و در سال 2018 فیس‌لیفت بزرگی را تجربه کرد که طی آن دماغه خودرو کاملاً بازطراحی شد. ام‌جی 3 همچنان در چین و اروپا عرضه می‌شود و فروش نسبتاً مناسبی دارد. قیمت پایه این خودرو در بریتانیا از 14,770 دلار آغاز می‌شود و فقط با یک پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی عرضه می‌شود که 106 اسب بخار قدرت دارد. در چین اما ام‌جی 3 ارزان‌تر بوده و قیمت آن از 8,320 دلار آغاز می‌شود. البته پیشرانه پایه این خودرو در این کشور یک نمونه 1.3 لیتری چهار سیلندر با 100 اسب بخار قدرت است و در صورت انتخاب پیشرانه 1.5 لیتری، قیمت آن به 10,270 دلار افزایش پیدا می‌کند.

نوشته های مشابه

‫11 دیدگاه ها

  1. گل های موجود تو ایران عالی جواب دادند.امیدوارم نسل جدیدش رو باز هم بتونیم تو خیابونهای کشورمون ببینیم

    1. تو که قرار بود بفروشی همه چیت رو و فلنگو ببندی که؟

      1. راه حل بهترو پیدا کردم اونم شوت کردن تو به زباله دونیه کوچولو

        1. چند سالته حاجی؟،شوتت کنم به زباله دونی؟،الان مثلا میخواستی جواب دندان شکن بدی؟ :-)))))

  2. با این تفاسیر در صورت ثبات قیمت تی اف 21 گزینه بهتری محسوب میشه

  3. همچنان از نظر قدرت موتور محصول ایرانی برتری محسوسی داره

    1. برتریش به قدرت وشتابشه اما عوضش سوخت والایندگیواصطهلاک بالایی داره امیدوارم مشکلات موتورهامون برطرف بشه

  4. همه ی اینا دروغه،آخوندا میخوان خودروشون رو بفروشن الکی دروغ میگن،وگرنه توی خارج کم قدرت ترین خودروشون حداقل ۵۰۰ اسب قدرت داره و تمام آپشن هارو هم داره،تازه یک بی خانمان گدایی کنه میتونه اون ماشین رو بخره منتهی چون فروشش بالاست این خودرو کمبود داره توی بازار آمریکا، برای همین بی خانمان ها مرام میزارن و نمیخرن اون ماشینو،اسمشم نمیتونم بگم

    1. دروغ نگو نمونش خودرو های این لیست
      قبول دارم سانتافه پنج برابر قیمت داره فروخته میشه
      اما خودروهای تولیدیمون عالی نیست اما خوبه
      نمونش همین هاچبک یا تارا

  5. فقط کافیه کوییک وهمین هاچبکو باهیوندای کسپر مقایسه کنید تا بدونید خودروهای تولید داخل افتضاح نیست ما تکنولوژی هشت سال پیش پژو رو هم داریم (تارا وری را) کافیه ارتقاشون بدیم تا به تکنولوژی روز دنیا برسیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا