براساس اطلاعات بدست آمده توسط خبرنگار پایگاه خبری چرخان، نمونههای تستی و آزمایشی داچیا اسپرینگ بزودی وارد کشورمان ایران خواهند شد. این خودرو برقی، همتای سایپا پاژ خودمان محسوب میشود.
همانطور که مستحضرید، داچیا اسپرینگ نسخه برقی رنو کویید است. سال گذشته و در نمایشگاه تحول صنعت خودرو، وزارت صمت از پلتفرم این خودرو به عنوان پروژه مشترک ایران خودرو و سایپا عنوان کرد. اواخر فرودینماه امسال نیز مشخص شد که شرکت کرمان موتور هم به میان آمده و برنامه دارد تا با همکاری ایران خودرو و سایپا، خودرو اقتصادی خودش را تحت این پلتفرم تولید کند.
اما در کنار این موضوع، با ممنوعیت واردات خودروهای ساخت فرانسه، شاهد آن بودیم که برخی از شرکتها به دنبال واردات محصولات برند زیرمجموعه رنو فرانسه، یعنی داچیا رومانی هستند.
همانطور که در ابتدا گفته شد، براساس اطلاعات دریافتی، یکی از شرکتها اقدام به واردات خودرو داچیا اسپرینگ نموده و قصد دارد تا آن را در کشورمان مورد آزمایش قرار دهد. باتوجه به قیمت 37 هزار و 500 یورویی اعلامی گمرک برای داچیا اسپرینگ که بالاتر قیمتهای اعلامی در کشور آلمان است، عملا نمیتوان انتظار واردات آن را داشت!
احتمال بعدی، اما مورد ارزیابی قرار دادن داچیا اسپرینگ برای تولید نمونههای داخلی برقی آن توسط ایران خودرو، سایپا و کرمان موتور است. این احتمال وجود دارد که اسپرینگ وارد شده برای تکامل پروژههای برقی پلتفرم رنو کویید باشد.
مشخصات داچیا اسپرینگ
نمونه آزمایشی داچیا اسپرینگ که وارد ایران میشود، مجهز به پکیج باتری 26.8 کیلوواتی بوده و پیشرانه الکتریکی آن نیز توانایی تولید 44 اسب بخار، قدرت و 125 نیوتن متر، گشتاور را دارد. شتاب صفر تا صد این خودرو، 19.1 ثانیه اعلام شده و نهایت سرعت هم به 125 کیلومتر بر ساعت میرسد. در رابطه با شارژ، با استفاده از سوکت 220 ولتی برق شهر، 14 ساعت زمان لازم است تا باتری شارژ شود. در بهترین حالت و با استفاده از شارژ سریع نیز، بیش از 80 درصد ذخیره باتری در کمتر از یک ساعت شارژ میشود.
این اعداد شاید برای ما ایرانیها عجیب باشد؛ اما واقعیت آن است که با یک خودرو برقی شهری مواجه هستیم و در شهرهای شلوغ، امکان کل کل کردن با سایر خودروها وجود ندارد!
داچیا اسپرینگ الکتریکی با 3,734 میلیمتر طول، 1,770 میلیمتر عرض و 1,516 میلیمتر ارتفاع و همینطور فاصلهٔ محوری 2,423 میلیمتر خودرو بسیار کوچکی محسوب میشود.
از امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- مولتی مدیا با مانیتور لمسی همراه با دوربین عقب
- تهویه مطبوع
- فرمان کمکی برقی
- دو کیسه هوای ایمنی
- سامانه کنترل پایداری
- چراغهای روز و چراغهای پوزیشن
- ترمزهای ABS و EBD
- سنسورهای هشدار دهنده میزان فشار باد تایرها (TPMS)
- سنسور نور
- بالابرهای برقی شیشه دربهای جلو
- تریم پارچهای صندلیها
- و…
امیدوارم لیست مشخصات نسخه برقی ایرانی اعداد منطقی تری نسبت به نسخه خارجی داشته باشن :/
واقعا اين ماشين تو اروپا ٣٧ هزار يورو هست؟ 🙁