از اواخر سال گذشته، شاهد ورود تیپ دنده ای خودرو جدید سایپا اطلس به بازار بودیم. باتوجه به وعدههای سایپا، این خودرو در نسخه اتوماتیک نیز تولید خواهد شد.
در ابتدا گفته میشد اطلس اتوماتیک در 2 تیپ لو آپشن (L) و فول آپشن (E) تولید خواهد شد؛ اما طی ماههای گذشته، تیپ پایه اتوماتیک از کاتالوگ این خودرو حذف گردید.
اطلس پلاس
براساس اطلاعات دریافتی از منابع مختلف، احتمالا سایپا قصد دارد تا نسخه فول اتوماتیک اطلس یعنی E را با نام اطلس پلاس عرضه کند. سایپا قطعات این تیپ را با عنوان اطلس پلاس به قطعه سازان سفارش گذاری کرده است.
اطلس پلاس (تیپ فول اتوماتیک) در مقایسه با تیپ فول دنده ای (G) امکاناتی چون فرمان کمکی برقی، رادار نقطه کور (BSD)، سنسور باران، 2 تیوتر، سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، سیستم کروز کنترل و لیمیت کنترل را بیشتر دارد.
بطور کلی، از مهمترین امکانات رفاهی و ایمنی سایپا اطلس پلاس، میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- سامانه کنترل الکترونیکی پایداری (ESC)
- رادار نقطه کور (BSD)
- تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک
- سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمه ای
- فرمان کمکی برقی
- سنسور باران
- ۲ کیسه هوای ایمنی
- سانروف
- دی لایت (چراغهای روز)
- 2 تیوتر
- سیستم کروز کنترل و لیمیت کنترل
- فرمان D-CUT
- سنسور نور
- روف ریل
- دستگیرههای آسان بازشو
- ترمزهای دیسکی جلو و کاسهای عقب
- ترمزهای ABS، EBD و BAS
- رینگ های آلومینیومی
- شیشههای دودی عقب
- آنتن کوسهای
- آینههای جانبی با قابلیت تاشو برقی
- نمایشگر ۷ اینچی لمسی همراه با دوربین عقب
- تریم چرم – پارچه صندلیها
- قابلیت شارژ موبایل با USB
- سیستم نمایش میزان باد تایرها (TPMS)
- حالت چراغهای همراهی تا منزل
- سنسورهای هشدار دهنده موانع در قسمت عقب خودرو
- نمایشگر تعویض دنده (GSI)
- و…
اطلس در تیپ به سری ارتقاء یافته موتور M15 یعنی M15 GSI مجهز شده که تغییراتی در بخشهایی چون سرسیلندر، هدرز و… داشته و سیستم هایی نظیر دریچه گاز برقی، سامانه زمانبندی متغییر سوپاپها و… نیز به این موتور افزوده شده است. اما همچنان این موتور 8 سوپاپه بوده و در کل توانایی تولید بین 90 اسب بخار، قدرت و 137 نیوتن متر، گشتاور را دارد.
براساس اعلام سایپا، اطلس اتوماتیک با گیربکس نسل جدید CVT عرضه میشود. این گیربکس ساخت شرکت پانچ بوده و عملکردی مشابه گیربکسهای CVT خودروهای نیسان و هیوندای دارد. این سبک از گیربکسهای دور پیوسته با ثابت نگه داشتن دور موتور در بازههایی خاص، حس و حال رانندگی و تعویض دنده گیربکسهای اتوماتیک هیدرولیک را شبیه سازی میکنند. علاوه بر این، رفتار هوشمندتر گیربکس CVT اطلس نسبت به گیربکس اتوماتیک کوییک منجر به کاهش دور موتور و به تبع آن کاهش مصرف سوخت شده است.