از سال گذشته، شرکتهای مزدا و تویوتا به منظور به اشتراکگذاری فنآوری انتقال قدرت، بحث درمورد وسایل نقلیه الکتریکی را به راه انداختند و درمورد همکاریشان در حداقل 10 منطقه بالقوه صحبتهایی کردند.
با چرخان همراه باشید
در طول یک جلسه مطبوعاتی در توکیو، معاون اجرایی مزدا، اقرار کرد که به بحث گستردهای با تویوتا پرداخته است، هر چند او جزئیات این همکاری را فاش نکرد و توضیحات بیشتر را به بعد از مذاکرات مزدا و تویوتا موکول نمود.
با همکاری نزدیک به هم مزدا و تویوتا، دیگر خودروسازان ژاپنی هم برای تحکیم صنعت خودرو به کسب اتحاد فکرمی کنند. تویوتا در سال جاری، دایهاتسو را که در حال همکاری با سوزوکی بود، خریداری نموده و پیشبینی میکند هزینههای تحقیق و توسعه این شرکت برای سال منتهی به ماه مارس نزدیک به 14 میلیارد ین خواهد بود. این مبلغ بیش از مجموع هزینههای تحقیق و توسعه نیسان، صنایع سنگین فوجی، سوزوکی، مزدا و میتسوبیشی است.
برای خودروساز کوچکی مثل مزدا که سالیانه فقط ۱.۴ میلیون خودرو تولید می کند (کمی کمتر از فروش سالیانه تویوتا فقط در آمریکای شمالی) همکاری با غول خودروسازی جهان فرصت بسیار مناسبی است که از تجربیات آن ها حداکثر استفاده را ببرند
همانطور که در حال حاضر مشاهده میشود، نمایندگان تویوتا با اظهار نظر درجهت مذاکرات جدید خود با مزدا ممکن است به نقطه ای از توافق برسند که پیش از این هرگز کسی آن را پیشبینی نمیکرد. این دو خودروساز بیش از این هم میتوانند با هم همکاری داشته باشند.
تحلیلگر بانک سرمایهگذاری جفریز، معتقد است تا سال 2020 بازار خودروی ژاپن متشکل از سه بازیگر اصلی یا کمتر خواهد بود. درحال حاضر هشت خودروساز عمده در ژاپن فعالیت میکنند. ناکانیشی در گفت و گو با سایت خبری بلومبرگ گفت: وجود یک یا دو خودروساز در ژاپن نهتنها طبیعی است، بلکه به رقابتپذیری آنها کمک هم میکند. درحال حاضر تعداد خودروسازان ژاپن بسیار زیاد است و منابع پراکنده شدهاند؛ بنابراین طبیعی است که خودروسازان ادغام شوند و هدر رفت منابع کاهش یابد.