مکمل بنزین
برگزیده‌هابررسی خودرو

بررسی پروتون پرسونا ۲۰۱۶؛ آیریز رشد کرده!

زمانیکه یک خودروساز روزها و سالهای آغازین فعالیت در صنعت خودرو را سپری می‌کند، با تغییر و تحولات بسیار زیادی مواجه می‌شود. درواقع تا اینکه مسیر اصلی تولیدات و اینکه دربازار دقیقا با چه رقبایی سرشاخ خواهد شد، همه درحین کار خودشان را نشان می‌دهند. البته مدیریت استراتژیک پیشرفته و تعیین دقیق اهداف و همینطور آنالیز بازار مطمئنا بخش بزرگی از مسائل پیش‌رو را حل می‌کنند اما ورود به میدان رقابت معمولا نقشه و برنامه‌ها را کمی تغییر می‌دهد.

۱

کمپانی پروتون که تقریبا از سه دهه پیش، یعنی ۱۹۸۳ میلادی فعالیت خود را شروع کرده، تقریبا با چنین مسائل مشابهی روبه‌رو بوده ولی کم‌کم با غلبه بر مشکلات، توانسته امروز تا حدودی مسیر مناسب را برای مشخص کردن جایگاهش در بازار پیدا کرد. این شرکت تولیدات متنوعی را در سبد محصولات خود دارد و در سال ۲۰۱۶ با انجام یک بازنگری و به‌روز رسانی در برخی از مدل‌ها، سعی کرده فعالیت پررنگ‌تری داشته باشد. به بهانه انتشار خبر حضور دوباره پروتون در ایران، مجموعه چرخان سعی دارد به منظور آشنایی مخاطبان عزیز با محصولات این شرکت، به بررسی برخی از آنها بپردازد. در این مطلب قصد داریم تا به صورت خلاصه با پروتون پرسونا جدید یا همان مدل ۲۰۱۶ آشنا شویم.

تاریخچه

پروتون در سال ۱۹۹۳ میلادی، مدل ویرا (Wira) را تولید کرد. این خودرو که در ایران نیز عرضه شد، زمانیکه برای صادرات به بازارهای اروپا، از جمله انگلستان، مراحل برنامه‌ریزی و بازاریابی خود را طی می‌کرد، قرار شد با یک عنوان جدید در آنجا حضور یابد. به همین دلیل پروتون از نام پرسونا برای آن استفاده کرد. در سال ۲۰۰۷ میلادی، این شرکت مالزیایی تصمیم گرفت تا هویت تازه‌ای به عنوان پرسونا ببخشد و همین باعث شد تا سری جدیدی با کد محصول CM را معرفی کند.

خودروی جدید از لحاظ ظاهری همان نسخه محبوب جن ۲ (GEN•۲) بود اما با این تفاوت که کمی بزرگتر و کشیده‌تر طراحی شده و به نوعی مدل سدان این هاچ بک تلقی می‌شد. اما جدیدترین مدل پرسونا، در آگوست ۲۰۱۶ و با کد محصول BH رونمایی شد که از لحاظ طراحی کاملا متفاوت با نسل قبل است. درواقع پرسونا جدید مبتنی بر پلتفرم توسعه یافته مدل آیریز (Iriz) تولید شده و به نوعی مدل بزرگتر این خودرو محسوب می‌شود.

  ۱۲ خودرو که نباید صفر آنها را خرید!

طراحی ظاهری و فضای کابین

با اولین نگاه به پرسونا جدید، می‌توان به وضوح نقش و نگار و طراحی آیریز را در آن مشاهده کرد و پروتون نیز خیلی سعی نکرده آنها را مخفی کند. به جز ساختار پایه، موارد دیگر همچون درب‌های جلو، فرم شیشه جلو، پیشرانه و اکثر المان‌های داخل کابین بین این دو خودرو مشترک هستند. مثل زمانیکه یک خودروی سدان از دل یک مدل هاچبک بیرون می‌آید، در اینجا نیز با چنین شرایطی روبه‌رو هستیم. پرسونا جدید را می‌توان خودرویی با ظاهری جذاب درنظر گرفت که این می‌تواند به خاطر بهره‌مندی از جلوپنجره مشبک با امتداد نوار کرومی بالای آن تا انتهای چراغ‌ها و فرم تهاجمی چراغ‌های جلو باشد.

شاید در این بخش کمی از زبان طراحی هوندا سیویک الگوبرداری شده باشد. منافذ ورودی هوا در پایین سپر و همینطور مه شکن‌هایی با محل قرارگیری زاویه‌دار، جذابیت نمای جلویی را کامل می‌کنند. در عقب نیز استفاده از نوار کرومی بین چراغ‌ها جلوه خوبی ایجاد کرده و در پایین سپر، حضور مه‌شکن در یک قاب پلاستیکی مشکی رنگ، حال و هوای اسپرت‌تری به پرسونا بخشیده است. شاید اگر کمی خطوط روی درب‌ها ساده‌تر و بهتر طراحی می‌شدند، جایی برای گله باقی نمی‌ماند. بد نیست بدانید که ابعاد خودرو به صورت ۴۳۸۷ میلی‌متر طول، ۱۷۲۲ میلی‌متر عرض، ۱۵۵۴ میلی‌متر ارتفاع بوده و فاصله دومحور نیز ۲۵۵۵ میلی‌متر است.

همانطورکه گفته شد فضای داخل کابین این خودرو اشتراکات زیادی با مدل آیریز دارد. فرمان سه تکه‌ای، داشبورد با روکش دوخته شده، منافذ ورودی هوای لوزی شکل، سوئیچ‌های دایره‌ای در مرکز و مانیتور لمسی در بالای آن از نقاط مثبت در طراحی داخلی پرسونا محسوب می‌شوند. با توجه به اینکه پرسونا در کلاس یک سدان نسبتا کوچک ظاهر شده، نباید انتظار یک کابین جادار را از آن داشت. هرچه که فضای کافی و راحت برای راننده و سرنشین جلو مهیا شده، اما سرنشینان عقب خیلی از این بابت احساس راحتی نخواهند داشت.

در واقع اگر افراد نسبتا قد بلند در ردیف عقب بنشینند، حتما از جای پا و ارتفاع سقف پایین گله‌مند خواهند شد و این در مسافرت‌ها و جابه‌جایی‌های طولانی بیشتر خودش را نشان می‌دهد. با این حال صندوق عقب این خودرو با ظرفیت ۵۱۰ لیتر، و همینطور قابلیت تا شدن صندلی‌های عقب، فضای بسیار خوبی را برای حمل وسایل بزرگ در اختیار می‌گذارد.

  بررسی چری آریزو 6؛ محصول احتمالی مدیران خودرو برای بازار داخلی کشور!

پیشرانه و عملکرد

برخلاف آیریز، پروتون در پرسونا جدید فقط از یک نسخه پیشرانه با مشخصات ۱.۶ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی و مجهز به سیستم VVT استفاده کرده که می‌تواند در ۵۷۵۰ دور دردقیقه، قدرت ۱۰۷ اسب بخاری و گشتاور ۱۵۰ نیوتن برمتری را تولید کند. قدرت تولید شده توسط پیشرانه از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی و یا اتوماتیک CVT به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. این خودرو از لحاظ مصرف سوخت وضعیت خوبی دارد به‌طوریکه در یک سیکل ترکیبی و با طی مسافت ۱۰۰ کیلومتری، مصرف آن به ۵.۶ لیتر با دنده دستی و ۶.۱ لیتر در نسخه CVT می‌رسد. همچنین زمانیکه شما در حالت بهینه تعریف شده رانندگی کنید، چراغ رانندگی اقتصادی روشن می‌شود و نمایانگر پایینترین حالت مصرف سوخت است.

با این خودرو می‌توان در حالت دستی به شتاب ۱۰.۹ ثانیه‌ای و در حالت اتوماتیک به ۱۲ ثانیه رسید. در سرعت‌های بالای ۱۰۰ کیلومتر برساعت، اگر خودرو سبک باشد و فقط راننده یا سرنشین جلو در آن نشسته باشند، هنگام جابه‌جایی‌ها و در پیچ‌ها، احساس سرخوردن و کم شدن تعادل از قسمت عقب به خوبی حس می‌شود. همچنین در دور موتور بالای ۳ هزار دور دردقیقه، نفوذ صدای بالای موتور به داخل کابین کاملا محسوس است.

ایمنی و قیمت

پروتون سعی کرده تا توجه ویژه‌ای به بحث ایمنی در پرسونا داشته باشد و به همین دلیل به صورت استاندارد و حتی در ارزان‌ترین تریم ارائه شده امکانات خوبی از جمله ترمزهای ABS+EBD، سیستم کنترل پابداری الکترونیکی، سنسورهای تشخیص موانع در جلو و عقب، سیستم کمکی شروع به حرکت در سطوح شیب‌دار، صندلی‌های عقب مجهز به ایزوفیکس، سیستم کنترل دینامیک خودرو، سیستم کنترل کشش و حداقل دو ایربگ، به کار برده است. همچنین این خودرو موفق شده در آزمون تصادفات، ۵ ستاره ایمنی را از موسسه آسیایی ASEAN NCAP کسب کند.

پرسونا جدید در سه تریم به بازار عرضه شده است. تریم استاندارد که به حداقل امکانات ممکن و گیربکس دستی مجهز شده، با برچسب قیمتی ۱۰۵۰۰ دلار همراه شده و تریم Executive با اضافه شدن برخی تزئینات داشبورد و بدنه، سیستم صوتی پیشرفته‌تر و سیستم انتقال اتوماتیک CVT، حدودا ۱۲ هزار دلار قیمت دارد و در نهایت تریم پریمیوم که از امکاناتی نظیر صفحه نمایش لمسی مجهز به بلوتوث و سازگار با سیستم عامل اندروید، صندلی‌ها و فرمان چرم، شش ایربگ، سیستم ورود بدون کلید و دکمه استارت و رینگ‌های ۱۵ اینچی آلیاژی بهره برده، با قیمت ۱۳۵۰۰ دلار عرضه شده است.

  5 دلیل برای آنکه MG GS بخریم!

باید دید که قیمت گذاری محصولات پروتون در ایران به چه نحوی خواهد بود؟

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا