با رونمایی از آئودی A8 2019 در بارسلونا، با اینکه استفاده از این فناوری در بسیاری از بازارها هنوز قانونی نشده است، اما آئودی اظهار کرد که A8 جدید تا سال 2019 سخت افزار و زیرساخت لازم برای تولید خودروی خودران را بدست خواهد آورد. حالا ببینیم که چگونه آئودی A8 توانسته خود را به عنوان اولین خودروی خودران سطح سوم معرفی کند.
بیشتر بخوانید: |
فرمان و تعلیق و پیشرانه
این خودرو دارای فرمان برقی و سیستم چهارچرخ فرمانپذیر است. بر اساس این سیستم در سرعتهای پایین، چرخهای جلو و عقب خودرو در خلاف جهت هم زاویه میگیرند و این عامل باعث کمتر شدن شعاع گردش و فرمانپذیری عالی شده و در سرعتهای بالا چرخهای جلو و عقب هم جهت با هم زاویه میگیرند که باعث پایداری بالا سر پیچها و هندلینگ بسیار خوب این خودرو خواهد شد.
همچنین A8 جدید به سیستم تعلیق بادی الکتریکی و دمپینگ تطبیقپذیر مجهز شده که در ارتباط با سایر نرمافزارها و امکانات این خودرو، رانندگی خودکار نرم، ایمن و دلپذیری را به ارمغان خواهد آورد. سیستم تعلیق خودرو وضعیت هر چرخ را بهصورت جداگانه مدیریت میکند و باعث میشود که در ناهمواریها هر چرخ بهصورت مستقل بدون تکان خوردن وضعیت اتاق خودرو، ضربات وارده را دفع کند.
این خودرو با موتور 3 لیتری 6 سیلندر خورجینی همراه با توربوشارژ عرضه خواهد شد که نوع بنزینی این پیشرانه 340 و نوع دیزلی آن 286 اسب بخار قدرت تولید میکند. گفته میشود موتور 8 سیلندر خورجینی توربوشارژ و موتور 12 سیلندر با آرایش سیلندر w شکل و همچنین مدلهای هیبریدی نیز عرضه میشود.
میزبانی از انواع دوربینها، سنسورها و اسکنرها
آئودی، A8 را اساسا بهصورت یک سیستم مبتنی بر سنسورها ساخته است که اجازه میدهد خودرو ببیند و تصمیم بگیرد که چگونه در مقابل موانع واکنش نشان دهد.
در قسمت بالای شیشه جلوی خودرو یک دوربین قرار دارد که تصویری کلی از تمام موارد پیش رو در مسیر حرکت را در اختیار میگذارد. علاوه بر آن در جلوی اتومبیل یک دوربین مادون قرمز تعبیه شده که اتومبیل را هنگام رانندگی در شب هدایت میکند. 4 دوربین 360 درجه در قسمت جلو، عقب و زیر آینههای جانبی خودرو نصب شدهاند که با استفاده از این تجهیزات دادههای دریافتی از این دوربینها تبدیل به یک تصویر پیرامونی از محیط اطراف خودرو میشوند.
علاوه بر موارد گفته شده دورتادور بدنه A8 حسگرهای فراصوت و رادار نیز تعبیه شده است که دادههای آنها برای توصیف و تحلیل تصاویر استفاده میشود. یک رادار دوربرد روی سپر جلو و چهار رادار میانبرد در چهار گوشه خودرو اطلاعات پیرامون خودرو را دریافت میکنند. همچنین یک رشته 12 تایی از سنسورهای فراصوت در محیط پیرامون خودرو قرار گرفتهاند که اطلاعات فواصل نزدیک را مدیریت و جمعآوری میکنند.
در کنار موارد فوق یک اسکنر لیزری نیز در جلوی خودرو نصب شده است که میدان 145 درجه جلویی را پوشش میدهد و در عرض چند میلیثانیه موانع موجود تا فاصله 80 متری را میتواند حتی در نور شدید آفتاب، مه و باران تشخیص دهد.
همچنان که خودرو در حال حرکت است تمام اطلاعات دریافتی از تجهیزات خودرو با هم ترکیب میشوند و برای افزایش دقت توسط مغز متفکر این خودرو مورد بررسی قرار میگیرند و یک تصویر پیرامونی با جزئیات بسیار بالا تولید میشود. سپس تمام اطلاعات در یک فضای یادگیری ابری به اشتراک گذاشته میشوند و با اطلاعات حاصل از خودروهای دیگر ترکیب شده و سپس توسط A8 دوباره مورد استفاده قرار میگیرند. سیستم با استفاده از این اطلاعات بسیار زیاد و دقیق است که میتواند خودرو را هدایت کند. حتی زمانی که یک سری از اطلاعات در دسترس نباشند یا بهدرستی در اختیار سیستم قرار نگیرند، خودرو میتواند در غیاب چند رشته اطلاعات باز هم بهدرستی عمل کند.
البته برخی مشکلات هم وجود دارند. برای مثال اگر رطوبت بالا و سرمای شدید یک لایه ضخیم از یخ را در جلوی اسکنر لیزر خودرو ایجاد کند، دیگر لیزر اطلاعات کافی را نمیتواند برای پیشروی بیشتر خودرو جمعآوری کند یا اگر مه از عملکرد سیستمهای دوربینی ممانعت بهعمل آورد، اما اگر وضعیت مسیر مناسب باشد خودرو میتواند به مسیر حرکت خود ادامه دهد.
نحوه عملکرد سیستم خودران
وقتی که دکمه هوش مصنوعی (AI) یک A8 را فشار دهید، خودرو در ابتدا محیط را اسکن میکند و با حصاربندی مجازی موقعیت، و بررسی رفتوآمدهای درون این محدوده، تشخیص میدهد که کدام موقعیت ایمن و مناسب است. خودرو در ابتدا بررسی میکند که آیا شرایط لازم برای رانندگی با سرعت زیر 60 کیلومتر بر ساعت در یک راه چند خطه که با حصارهای فیزیکی جدا شده، فراهم است یا خیر. اگر شرایط ذکر شده برقرار نباشند، یعنی شرایط مناسب رانندگی برای سیستم خودکار وجود ندارد و سیستم بهکار گرفته نمیشود و حتی اگه حالت خودران از قبل فعال باشد نیز با از بین رفتن شرایط مناسب، کنترل خودرو دوباره به راننده بازگردانده خواهد شد.
اما در شرایط مناسب خودرو قادر خواهد بود تا بدون دخالت راننده به حرکت و توقف و بهطور کلی به هدایت خود تا سرعت 60km/h بپردازد، بدون اینکه نیاز به این باشد که راننده کنترل خودرو را پس از بازههای زمانی کوتاه دوباره بدست بگیرد (چیزی که درخودروهای سطح دوم میبینیم). در این خودرو راننده میتواند دست از رانندگی بکشد و در حد و حدود قوانین راهنمایی و رانندگی محلی کارهای دیگری را انجام دهد. برای مثال میتوان هنگام رانندگی بهوسیله نمایشگر موجود در خودرو به تماشای ویدئو پرداخت.
در خودروهای سطح سوم هنگامی که خودرو نمیتواند عملیات ایمن رانندگی را تضمین کند، مثلا در هنگامی که شرایط محیطی مساعد نباشد یا در سرعتهای بالاتر از 60 کیلومتر بر ساعت، خودرو با دادن هشدار به راننده اعلام میکند 10 ثانیه زمان دارد تا کنترل خودرو را در دست بگیرد.
حضور راننده
رانندگی خودران سطح 3 در آئودی A8 نیازمند حضور یک راننده است، نه فقط یک مسافر که در صندلی عقب خودرو نشسته باشد. همچنین برای اینکه سیستم مطمئن شود که راننده به خواب نرفته است، یک دوربین او را چک میکند. اگر خواننده به خواب رفته باشد به راننده هشدار میدهد و اگر راننده بیدار نشود خودرو خودش را متوقف میکند.
یک حالت رانندگی خودکار در این اتومبیل وجود دارد که نیاز به راننده ندارد و آن هم سیستم پارک خودکار است. این سیستم به خودرو اجازه میدهد تا بدون حضور راننده در بین محلهای پارک جستجو کند و محل مناسب پارک را انتخاب و خودرو را پارک کند. این فرآیند میتواند به وسیله تلفن هوشمند توسط راننده کنترل شود. این علمیات امکان اجرا شدن در هنگام حضور راننده را هم دارد و راننده میتواند در داخل خودرو این فرآیند را کنترل کند.
با اینکه این خودروی خودران سطح سوم یک نمونه بدون راننده نیست اما ورود چنین خودروهایی میتواند راه را برای حضور خودروهای با اتوماسیون بالاتر باز کند.
به چه درد ما میخوره حالا. سطح یک یا بیست!!
فوق العادس این ماشین
ممنون از سایت خوبتون بابت بررسی
جالب بود