مکمل بنزین
اخبار خودروتحلیلی

10 ایده و خلاقیت در زمینه ساخت خودروها که هیچوقت عملی نشدند

ذهن بشر هیچ محدودیتی ندارد. برخی از ایده‌ها و تصوراتش را به زحمت جامه عمل می‌پوشاند و برخی دیگر را هم مجبور است همان در حد ایده نگه دارد، اما چه عملی بشود و چه نه، تصورات و ایده پردازی ارزشمند و ریشه تمام پیشرفت‌هایی است که انسان تا به امروز به آنها دست یافته است. در متن جالب زیر با 10 طرح و ایده‌ای که در زمینه ساخت خودرو مطرح شده اما هیچوقت عملی نشدند، آشنا می‌شوید.

1-خودروهای هسته‌ای

1958-Ford-Nucleon

سال 1958 شرکت فورد یک کانسپت هسته‌ای طراحی کرد. در واقع ایده اصلی پشت این طراحی، به نمایش گذاشتن محصولی بود که می‌توانست از انرژی هسته‌ای که با رآکتورهای کوچک شده ایجاد می‌شود حرکت کند. مشخصا آن زمان به مسائلی چون فجایعی که می‌تواند ایجاد شود، قیمت و البته نشت رادیو اکتیو فکر نشده بود، زیرا آن موقع علم افراد درباره انرژی هسته‌ای به اندازه‌ای که الان است، نبود. این کانسپت در واقع تنها یک نمایش از ظاهری که یک خودروی هسته‌ای می‌تواند داشته باشد بود، نه چیزی بیشتر.

2-هدایت خودرو با جوی استیک

saab90002

ساب که یک شرکت خودروسازی سوئدی است که کانسپتی از یک خودرو که با جوی استیک هدایت می‌شود طراحی کرده است. در این خودرو به جای فرمان یک دسته جوی استیک قرار دارد و هدایت خودرو هم درست به همان روشی که در بازی‌ها از جوی استیک استفاده می‌شود صورت می‌گیرد. بزرگترین دلیل طراحی این کانسپت کاهش صدماتی بود که در تصادفات از برخورد صورت و سر راننده با فرمان ایجاد می‌شود. ساب پس از مدتی متوجه شد که بهتر است برای کاهش خستگی ایجاد شده در راننده، دو جوی استیک قرار دهد. البته این طرح هیچوقت به بازار راه نیافت.

3-خودروی پروانه‌دار

Leyat-H-lica-1921

بشر همواره علاقه زیادی به پرواز در آوردن خودرو داشته است. ایده ساخت خودرو پروانه‌دار هم به سال‌های 1920 باز می‌گردد. آن زمان‌ها هواپیما دنیای سفر و حمل و نقل را دچار تحول کرده بود و همه به این فکر می‌کردند که به زودی خودروها هم پروانه‌دار خواهند شد. یک مهندس فرانسوی مارسل لیات هم فرصت را غنیمت شمرده و یک خودروی پروانه‌دار با نام هلیکا را طراحی کرده بود. این خودرو هیچوقت پرواز نکرد، اما چرخش پروانه باعث می‌شد که به جلو حرکت کند. البته هلیکا مشکلات فراوانی داشت و قطعات اصلی چون ترمز و  فرمان را شامل نمی‌شد.

4-خودروهای ریلی

Transportation-Technology-Incorporated-People-Mover

با تماشای کارتون‌های سال‌های 1960 همه به این باور رسیده بودند که نیاز به ساخت اتومبیل‌هایی است که روی ریل حرکت می‌کنند. در واقع قرار بود از این خودروهای ریلی برای مسیرهایی استفاده شود که امکان قرار دادن قطار برای آنها وجود نداشت. در بیشتر کانسپت‌های ایجاد شده، از این خودروها روی زمین استفاده می‌شد. البته خیلی زود بشر به این نتیجه رسید که استفاده از اتوبوس و مترو هم راحت‌تر خواهد بود و هم هزینه کمتری در بر خواهد داشت.

5-خودروهای زیر دریایی

Caddy-submarine

زیر دریایی‌های زیادی پیش از قرن بیستم ساخته شدند که البته همه آنها شکست خوردند. با حضور بیشتر خودروها، درست مثل علاقه به ساختن انواع پرنده، افراد زیادی به‌فکر ساختن انواع زیر دریایی افتادند.خیلی‌ها در این فکر بودند که بتوانند خودرویی بسازند که هم روی زمین و هم زیر آب قابلیت حرکت و کار داشته باشد. البته ابن ایده‌ها هیچوقت عملی نشد و امروزه هم نقش زیر دریایی‌ها به موارد جنگی و البته قاچاق خلاصه می‌شود.

6-خودروهای بدون راننده

Google-Self-Driving-Cars

خب این یکی زیاد هم قدیمی نیست و با اینکه اخبار زیادی از آن می‌شنویم هنوز هم نتوانسته راه خود را به خیابان‌ها و به صورت انبوه باز کند. جامعه خیلی زود شاهد به حقیقت پیوستن رویای 50 ساله ما انسان‌هاست و بزودی شاهد حضور این خودروهای بدون راننده خواهیم بود.

7-خودروی پرنده

Experimental-flying-car-b

بله دغدغه همیشگی بشر از زمان اختراع خودرو. با این که در حال حاضر فن‌آوری قادر به ایجاد بسیاری از چیزهایی است که حتی فکرش را هم نمی‌کردیم، هنوز بشر نتوانسته خودروی پرنده بسازد. البته اگر هم چنین شود مسائل زیادی برای رسیدگی وجود خواهد داشت. باید اعتراف کرد که فعلا باید به دیدن خودروهای پرنده در فیلم‌های علمی تخیلی بسنده کنیم.

8-خودروهای استریم لاین

Dan-LaLee-and-his-streamline-car-in-1938

در سال‌های دهه 30 میلادی بحث ساخت خودروهای استریم لاین بسیار داغ شده بود. بسیاری بر این باور بودند که قدم بعدی فناوری ساخت خودروهای کشیده‌تری خواهد بود که با استفاده از طراحی بکار رفته در هواپیما می‌توانند روانتر حرکت کنند. در این طراحی قسمت جلویی خودرو بسیار کشیده‌تر از حالت معمول ساخته شده تا هم حرکت روانتری ایجاد کند و هم در تصادفات آسیب کمتری ببیند. بسیاری از جنبه‌های خودروهای استریم لاین در حال حاضر در صنعت خودروسازی استفاده می‌شود، اما ایده کلی آن هنوز کاملا عملی نشده است.

9-خودروهای مجهز به چراغ وسط و گلگیرهای دفاعی

Tucker-48

استفاده از چراغ سوم هدایت شونده و گلگیرهای دفاعی دو نو‌آوری در خودروی Tucker ’48  بودند که نتوانستند هیچوقت راهی به بدنه خودروهای معمول پیدا کنند. پرستون تاکر نام طراح این خودروست که آن را پس از جنگ جهانی دوم طراحی کرده است. از دیگر ویژگی‌های منحصر بفرد این خودرو ترمزهای صفحه‌ای، شیشه جلوی بیرون زده، عدم وجود داشبورد و تعبیه موتور در پشت خودرو بود. متاسفانه شانس با تاکر یار نبود و صنعت خودرو پس از جنگ پیشرفت زیادی کرده و دیگر علاقه‌ای به این نوع خودروها وجود نداشت.

10-خودروی مجهز به توالت همراه

Louie-Mattar-s-1947-Cadillac

استفاده از توالت همراه پیش از این در خودروها امتحان شده است، ولی هیچوقت نتوانسته به عنوان یک ایده جالب پذیرفته شود. مسائل بهداشتی و البته فضایی که توالت اشغال می‌کند از مواردی است که مانع عملی شدن این ایده شده است. البته جالب است بدانید که لویی متر در این کادیلاک 1947 از یک توالت همراه استفاده کرده و 10 هزار کیلومتر بدون توقف رانندگی کرده است.

سارا صریحی

بعد چند سال، اینبار با چرخان. می دونم بهترین میشیم، چون همه فقط به همین فکر میکنیم

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. من یه برنامه ای دیده بودم یه ماشین زیر آب هم میرفت متاسفانه اسمش یادم نیست

  2. دوست عزیز ماشینی که شما مد نظرته احتمالا Rinspeed sQuba باشه.

    این ماشین از پلتفرم لوتوس اگزیج استفاده کرده و ساخت کمپانی رین اسپید سوئیسه.

    این لینک ویکیپدیا رو ببینی بد نیست.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Rinspeed_sQuba

  3. ایده ای دارم برای جابجایی چرخهها بدونه زدن جک دنبال سرمایه گذارم

  4. شما میتونید به شرکتهای دانش بنیان مراجعه کنید در اونجا همه چیز رو در اختیار شما میگذارند که میتوانید از امکانات آنجا در جهت عملی کردن ایده ی خود استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا