با بودجهای برابر با ۱۱۵ میلیون تومان، رنو سیمبل صفرکیلومتر بخریم یا آزرا ۲۰۰۸ کارکرده؟

در این بررسی قصد داریم به این سوال مهم پاسخ دهیم که آیا با بودجهای برابر با ۱۱۵میلیون تومان، خرید خودرویی همچون رنو سیمبل صفرکیلومتر بهتر است یا با همین میزان بودجه، خرید خودرویی همچون آزرا ۲۰۰۸ کارکرده به صرفه تر خواهد بود؟ با ما در ادامه این مطلب برای دستیابی به پاسخی منطقی در این باره همراه باشید.
۱-معرفی کلی
در ابتدا این مقایسه، نخست به سراغ معرفی کلی دو خودرو مورد نظر میرویم. پیرامون همین موضوع، رنو سیمبل را میتوان یکی از جدیدترین محصولات رنو در بازار خودرویی ایران نام نهاد. این خودرو در واقع در بازارهای جهانی به عنوان جانشین تندر ۹۰ شناخته میشود و یک سدان اقتصادی به شمار میآید و حدودا ۲ سال از ورود این مدل به بازار خودرویی ایران می گذرد.
اما در سوی دیگر، یکی از پر طرفدار ترین و پر فروش ترین خودروهای دسته دوم کشور یعنی هیوندای آزرا ۲۰۰۸ حضور دارد. این خودرو به طور کلی در تمام بخشها متفاوت از رنو سیمبل بوده و تنها به دلیل قیمت برابر در نمونه کارکرده، در این مقایسه جای گرفته است. آزرا نخسین بار در سال ۲۰۰۶ (۱۳۸۴ شمسی) وارد بازار خودرویی ایران شده و تا به امروز یکی از موفق ترین خودروها در بازار داخلی کشور بوده است.
۲-طراحی ظاهری
پیرامون طراحی ظاهری دو خودرو میتوان اینگونه گفت که بی شک آزرا ۲۰۰۸ از تمامی جهات از رنو سیمبل زیبا تر است و در دیدگاه کلی، نظر اغلب خریداران را به راحتی به سمت خود جلب مینماید. اما همان طور که در مطالب قبلی نیز گفته شد، طراحی ظاهری خودروها در دیدگاه مشتریان یک امر سلیقهای بوده و احتمال آن میرود که شخصی طراحی رنو سیمبل را زیبا تر از آزرا ۲۰۰۸ قلمداد کند.
۳-طراحی داخلی
در رابطه با طراحی داخلی این خودرو همانند بخش قبلی، میبایست پیروز این بخش را نیز آزرا ۲۰۰۸ اعلام کرد. زیرا با توجه به کلاس بندی دو خودرو، با نگاهی به طراحی کابین و اتاق داخلی آزرا متوجه خواهیم شد که جنس متریال به کار رفته در ساخت این خودرو در فضای کابین بسیار بهتر از رنو سیمبل بوده و فضای سرنشینان نیز بسیار بیشتر از سیمبل است. همچین، مواردی همچون چرم صندلیها، فرمان طرح چوب، صندلیهای بزرگ تر و نرم تر و … توجه خریداران در این بخش را با قاطعیت کامل جلب خواهد کرد. اما نباید از کیفیت ساخت اتاق داخلی رنو سیمبل نیز در این بخش غافل شد.
۴-پیشرانه و عملکرد
حال نوبت به قوای محرکه و عملکرد این دو خودرو میرسد و در ابتدا به سراغ مشخصات رنو سیمبل در این قسمت میرویم. پیرامون همین موضوع، رنو سیمبل دارای یک پیشرانه چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ با حجمی برابر با ۱.۶ لیتر بوده که این موتور قادر به تولید قدرتی برابر با ۱۰۵ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۱۴۵ نیوتن متر است و این قدرت تولیدی توسط یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میشود.
پیرامون عملکرد سیمبل نیز میتوان اینگونه گفت که این خودرو برای رسیدن یه سرعت صدکیلومتر در ساعت از صفر مطلق نیازمند زمانی برابر با ۱۱.۵ ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن در حدود ۱۸۵ کیلومتر در ساعت اعلام شده است. همچنین، در مقوله مصرف سوخت، رنو سیمبل در هر صدکیلومتر مسیر شهری و پرترافیک، مصرفی برابر با ۸.۱ لیتر بنزین و در هر صدکیلومتر مسیر خارج شهری و اتوبان، این خودرو مصرفی برابر با ۵.۹ لیتر بنزین را دارا است که در مجموع، رنو سیمبل در هرصدکیلومتر مسیر، مصرف سوختی برابر با ۷.۳ لیتر بنزین خواهد بود (گنجایش باک بنزین این خودرو برابر با ۵۰ لیتر بوده و استاندارد آلایندگی آن یورو۵ است)
اما در سوی دیگر، آزرا 2008 دارای یک پیشرانه شش سیلندر 24 سوپاپ با حجمی برابر با 3.3 لیتر بوده که این موتور قادر به تولید قدرتی برابر با 238 اسب بخار و گشتاوری برابر با 304 نیوتن متر است و این قدرت تولیدی توسط یک گیربکس 5 سرعته اتوماتیک (تیپ ترونیک) به چرخهای عقب منتقل میشود (در واقع آزرا 2008 یک خودرو محرک عقب یا همان RWD است)
در رابطه با عملکرد آزرا ۲۰۰۸ میتوان اینگونه گفت که این خودرو دارای شتاب اولیه بهتری نسبت به سیمبل بوده و در زمانی برابر با ۹.۹ ثانیه به سرعت صدکیلومتر در ساعت از صفر مطلق میرسد و حداکثر سرعت آن در حدود ۲۳۰ کیلومتر دز ساعت اعلام شده است. همچنین، پیرامون مصرف سوختی این مدل نیز میبایست این نکته را خاطر نشان کرد که با توجه به حجم بالای موتور آزرا ۲۰۰۸، مصرف سوخت این خودرو در مسیرهای شهری و پر ترافیک برابر با ۱۴.۲ لیتر بنزین و در مسیرهای خارج شهری و اتوبان، این خودرو مصرفی برابر با ۷.۸ لیتر بنزین را دارا است که در نمودار سیکل ترکیبی، آزرا ۲۰۰۸ در مجموع مصرف سوختی برابر با ۱۰.۳ لیتر بنزین را دارا خواهد بود. (گنجایش باک این خودرو برابر با ۷۵ لیتر و استاندارد آلایندگی آن یورو۳ است)
در این بخش میبایست در دو بخش جداگانه برنده را اعلام کرد. زیرا در بخش اول، رنو سیمبل به دلیل موتوری کوچک تر و ضعیف تر، دارای مصرف سوخت بهتر و برد مسافتی بیشتری نسبت به آزرا ۲۰۰۸ است و در بخش دوم، آزرا ۲۰۰۸ به دلیل حجم موتور و قدرتی بیشتر، دارای شتاب اولیه و حداکثر سرعتی بیشتر نسبت به رنو سیمبل خواهد بود.
۵-امکانات رفاهی
پیرامون امکانات رفاهی نیز یک بار دیگر شاهد پیروزی آزرا 2008 در مقابل رنو سیمبل هستیم، زیرا این خودرو با دارا بود امکاناتی همچون 8 عدد کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم ضد قفل ترمز ABS ، سیستم کمکی ترمز BAS، DVD چنجر و نویگیشن، سیستم صوتی Infinity با هشت بلندگو، ورودی iPod و AUX و قابلیت کنترل از روی فرمان، صندلیهای راننده و سرنشین جلو با تنظیم الکتریکی در 10 جهت (4 جهت برای سرنشین)، 2حافظه برای صندلی راننده و آینهها و فرمان، سنسور پارک عقب، آینه الکتروکرومیک، آینههای جانبی برقی تاشو با گرم کن و راهنما و تغییر زاویه هنگام پارک، روشنایی خودکار چراغهای جلو، گرم کن صندلی جلو، پرده عقب الکتریکی با جمع شوندگی خودکار هنگام پارک، برف پاک کن حساس به باران، شیشههای مجهز به سیستم کاهش نور آفتاب، کامپیوتر سفری Trip Computer و … نسبت به رنو سیمبل دارا امکانات کامل تری بوده و پیروز این میدان است.
۶-استهلاک
حال نوبت به مهم ترین قسمت در این مقایسه یعنی استهلاک این دو خودرو میرسد. در رابطه با مقوله استهلاک و هزینه نگهداری، با قاطعیت کامل میبایست رنو سیمبل را برنده این بخش اعلام کرد. زیرا این خودرو در هر ۵۸۵۰ الی ۶۶۰۰ کیلومتر برای بررسی و سرویسهای دورهای، دارای هزینهای در حدود ۹۵ الی ۱۲۰ هزار تومان است و در رده خود یکی از کم استهلاک ترین خودرو شناخته میشود. ( لازم به یاداوریست که آزرا ۲۰۰۸ در هر ۶۳۵۰ الی ۷۳۰۰ کیلومتر دارای هزینهای در حدود ۱۳۵ الی ۱۶۰ هزار تومان برای بررسی و سرویسهای دورهای است)
نتیجه گیری
در پایان نوبت به نتیجه گیری پیرامون خرید دو خودرو میرسد و همان طور که در مطالب پیشین به این نکته اشاره شد، بی شک خرید خودرویی صفرکیلومتر بسیار بهتر و مطمعن تر از خودروهای کارکرده است. در همین رابطه، دو خودرو مذکور در این مقایسه در دو کلاس کاملا متفاوت قرار داشته و نظر خریداران پیرامون انتخاب هر یک از این خودروها بسیار مهم است. اما اگر شخصی بخواهد با بودجهای برابر با ۱۱۵ میلیون تومان، هیوندای آزرا ۲۰۰۸ را انتخاب نماید، در زمینه قطعات مصرفی این خودرو به احتمال فراوان در سالهای آینده با مشکل روبهرو خواهد شد. زیرا حدود ۱۰ سال از تولید خودرو میگذرد و در کشوری همچون ایران، تهیه قطعات مصرفی خودرو پس از چند سال به دلیل خدمات ضعیف شرکتهای وارد کننده، کمی سخت و دشوار خواهد بود.