مکمل بنزین
گوناگونبرگزیده‌هاخبر

وضعیت صنعت خودروسازی ایران در جهان چگونه است؟

به گزارش چرخان، خودروسازی کشورمان در یک دهه اخیر افت و خیزهای بسیار زیادی را داشتند و همان‌طور که در سال‌های 90 و 91 با تحریم‌های بسیار سنگین روبرو شدند و یکی از بدترین دوران خود را سپری کردند، عملا در سال 92 و با عقد برجام شروع یک رشد جدید را جشن گرفتند و برندهای مختلف برای عقد قرارداد با خودروسازان کشورمان صف کشیدند و حتی خط تولید النترا در کرمان موتور راه اندازی شد و پژو نیز غوغای عجیبی در ایران‌خودرو به راه انداخت و سیتروئن نیز سایپا را به رویای عجیبی برد.

از سوی دیگر پارس خودرو شاید بیشترین بهره را در این بین از آن خود کرد و با حضور رنو و برلیانس توانست رکوردهای پی در پی را به ثبت رسانده و به یکی از ابرقدرت‌های خودروسازی کشورمان تبدیل شود ولی همه این‌ها در اردیبهشت ماه سال گذشته فرو ریخت و حالا همه آنهایی که از برجام منتقع شده بودند، به بدترین وضعیت دچار شده و بحبوحه عجیبی در این شرکت‌ها به وجود آمد.

از سویی پارس خودرو عملا تولید خاص و سودداری جز پراید ندارد که به صورت حق العمل کاری برای سایپا به تولید می‌رساند و سری محصولات رنو را با زیان به مشتریان تحویل می‌دهد و محصولات برلیانس نیز با مشکلات زیادی تولید و با قیمت‌های بسیار کمتر از قیمت تمام شده به مشتری تحویل داده می‌شوند!

البته وضعیت سال 2018 برای خودروسازی کشورهای مختلف نیز چندان مناسب نبوده و بسیاری از شرکت‌ها نیز افت‌های زیادی را تجربه کردند و البته در این بین شرکت‌های مختلفی نیز نوظهور بودند و عملکرد بی نظیری را ثبت کردند. کاهش آمار تولید بسیاری از برندهای معتبر دنیا نگرانی‌ها را از بابت این صنعت پول ساز افزایش داده و از سوی دیگر برندهای شناخته شده‌ای هم بودند که وضعیت بسیار خوبی را به ثبت رساندند.

خودروسازان خودروسازی بازار خودروی عراق قیمت قطعات یدکی خودروصنعت خودروسازی ایران که در سال 2017 توانسته بود به رتبه سیزدهم دنیا برسد و با توجه به برنامه ریزی‌های مختلفی که در این موضوع انجام شده بود به نظر می‌رسید که به راحتی می‌توان به رتبه های پایین تر در سال 2018 رسید ولی اواخر سال 2017 و اوایل سال 2018 برای اعلام اشتباه بودن این پیش بینی کافی بود! صنعت خودروسازی ایران در سال 2017 توانسته بود رکورد تولید حدود 1.6 میلیون دستگاه خودرو را به ثبت برساند ولی این آمار با کاهش 40 درصدی روبرو شد و آمار تولید 2018 به حوالی 900 هزار دستگاه خودرو رسید.

این مقدار از تولید خودرو در کشورمان از رقم تولید بیش از 95 میلیون دستگاه در جهان است که رقم بسیار اندکی به حساب می‌آید و کشورهایی مانند چک و اندونزی و اسلواکی جلوتر از کشور ما قرار گرفته‌اند. البته علیرغم این کاهش بسیار شدید در تولید، کماکان وضعیت بهتری نسبت به کشورهایی مثل لهستان،آفریقای جنوبی، مالزی و رومانی داشتیم و این نشانه خوبی برای ماست ولی این به شرطی است که بتوانیم در سال 2019 عملکرد بهتری را به ثبت برسانیم.

در ادامه لیست 7 کشور برتر در زمینه خودروسازی را مشاهده می‌کنید که از جمله تغییرات آن، نبود نام کشورهایی است که شاید تابحال فکر می‌کردید رتبه‌های تک رقمی این صنعت را در اختیار دارند:

خودروهای چینی فیس‌ لیفت‌های چینی‌1- چین

شاید حضور این نام در بین بزرگترین صنعت خودروسازی دنیا اتفاق عجیبی نباشد ولی شاید اتفاق عجیب کاهش تولیدی است که پس از سال‌ها در این کشور رخ داده و به اندازه کل تولید خودروی کشورمان، شاهد کاهش تولید بوده ولی آمار بالای 27 میلیون این کشور چیزی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت!

 

2- آمریکا

شاید باورکردنی نباشد که مهد خودروسازی دنیا تنها در حدود نصف تولید کشور چین، خودرو تولید می کند! تولید بالای 11 میلیون خودرو چیزی نیست که بتواند صنعت این کشور را راضی کند و اگر رشد 1.1 درصدی تولید این کشور در سال 2018 نبود، عملا وضعیت به مراتب بدتری در این رده بندی داشت!

کمپانی تویوتا انتخاب مطمئن‌ترین خودرو3- ژاپن

این کشور چشم بادامی‌ها سال 2018 را با ثبات نسبی خود به پایان رساندند و چیزی در حدود 10 میلیون خودرو تولید کردند و سایه خود را روی آمریکا بیشتر نمودند! ژاپنی‌ها توانستند با افزایش چند ده هزاری تولید خودرو گام‌های کوچک اما مستمر خود را برای تصاحب رتبه آمریکا ادامه دهند.

 

4- هندوستان

اگر روی سرتان شاخ سبز شد تعجب نکنید! هندوستان حالا با یک رشد 8 درصدی نسبت به سال قبل توانسته رکورد تولید بالای 5 میلیون خودرو را برای خود ثبت کرده و بالاتر از کشورهای بزرگی قرار بگیرد که دهه‌هاست مدعی تولید خودرو هستند! این کشور توانسته در سال‌های گذشته سرمایه گذاری‌های بسیار زیادی را برای صنعت خودروسازی خود جمع کند.

خودروسازی مرسدس بنز5- آلمان

اگر بخواهیم یک بازنده بزرگ برای این لیست نام ببریم به راحتی می‌توانیم از ژرمن‌هایی نام ببریم که برندهای معتبری را در صنعتشان دارند ولی بحث تعرفه‌ها و …. باعث شده تا سال 2018 را به بدترین وجه به اتمام برسانند. کاهش حدود 10 درصدی در تولید چیزی نیست که آلمانی‌ها بخواهند به راحتی با آن کنار بیایند. این کشور نیز رکورد تولید حدود 5 میلیون خودرو داشت ولی این وضعیت باعث شده تا هندی‌ها بتوانند جایگزین ژرمن‌هایی شوند که در خودروسازی دنیا حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

 

6- مکزیک

باور می‌کردید که مکزیک در این رده بندی جایگاه به این خوبی داشته باشد؟ البته باید بدانید که این کشور همانند ژرمن‌ها قربانی تصمیمات ترامپ است که گویا کشورهای مختلفی را تحت تاثیر قرار داده است! صنعت خودروسازی مکزیک در یک دهه اخیر رشد بسیار خوبی را به کمک آمریکا تجربه کرد ولی حالا همین آمریکا و رئیس جمهورش به یک معضل بزرگ برای صنعت این کشور تبدیل شده است. تولید این کشور در سال 2018 چیزی در حدود 4 میلیون خودرو بوده است که فاصله زیادی برای تصاحب رده پنجم دارد!

7- کره جنوبی

همان‌طور که انتظار می‌رفت این کشور در بین 10 کشور برتر در صنعت خودروسازی دنیا قرار گرفته و البته کاهش حدود 2 درصدی تولید به لطف سیاست‌های ترامپ، شامل حال این کشور شده است. این کشور نیز در سال 2018 توانست تولیدی در حدود 4 میلیون خودرو داشته باشد و در صورت یک رشد کوچک به راحتی می‌تواند رتبه ششم را از آن خود کند.

8- برزیل

بعد از اینکه این کشور به طور مداوم شاهد کاهش تولید خودرو بود اما غول خودروسازی آمریکای جنوبی دوباره برای اوج گیری بیدار شده و روند تولید خودرو در این کشور نیز بهبود یافته است. تولید حدود 3 میلیون خودرو از سری برندهای رنو، فولکس‌واگن و جنرال موتورز چیزی است که ترکیب افزایش تولید حدود 5 درصدی این کشور در سال 2018 بوده است.

ذاکری

بعضی وقت‌ها می‌شه با یک چیز کوچک بزرگ‌ترین شادی‌ها رو خلق کرد و بعضی وقت‌ها کل دنیا هم جمع بشن، نمی‌تونن خوشحالت کنن... قصه من و تیبای خودم همینه... باهاش زندگی می‌کنم و خوشحالم! در چرخان از اخباری می‌نویسم که می‌دونم برای خیلی‌ها جالبه و مفیده!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا