مکمل بنزین
تحلیلیخبر

اسامی، نوع گیربکس و موتورهای جدید شرکت ایران خودرو منتشر شد

چندی است که شرکت ایران خودرو سعی در معرفی موتورهای جدید تولید شده توسط خود را دارد. این شرکت آنقدر موتورهای جدید خود را معرفی کرده است که شاید اکنون در خیابان، اگر از فردی در این مورد پرسش کنیم، حتما جواب قانع کننده خواهد داد. البته برخی از افراد نیز اعتقاد دارند که ایران خودرو با این کار، قصد دارد تا تکنولوژی موتوری خود را به رخ شرکت سایپا بکشد.

با موتور‌های خودروهای ایرانی آشنا شوید !!اما به هرحال برای بار چندم، معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو بیان کرده که در راستا کاهش مصرف سوخت و آلایندگی محصولات، مطابق با نقشه راه موتوری و قوای محرکه گروه صنعتی ایران خودرو، ارتقاء موتورهای جاری، تولید موتور سه‌استوانه (سه‌سیلندر) و عرضه خودرو با انواع گیربکس جدید در دستور کار قرار دارد.

موتورهای جدید

کیانوش پومجیب افزود که در نقشه راه موتوری مشخص کردیم که در آینده چه مسیری باید برای مجموعه موتور طی شود. ارتقاء ظرفیت خط تولید مونتاژ موتور EF7 به روزانه هزار دستگاه را در دستور کار گذاشتیم. برای سری موتورهای EF پروژه بهبودی تعریف کردیم به نام EF پلاس که حداکثر ظرف یک سال آینده محصول این پروژه به بازار خواهد آمد که کاهش مصرف دست کم یک لیتری را در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش به دنبال خواهد داشت.

وی از ارتقاء بسیار جدی در خانواده موتور XU تحت پروژه XU پلاس خبر داد و گفت: موتور XU پلاس را امسال تولید خواهیم کرد. موتور EC5 نیز که ارتقا یافته موتور TU5 است، دیگر پروژه موتوری است که با ایجاد ظرفیت تولید روزانه هزار دستگاه در دستور کار قرار دارد و همزمان با تولید محصول پروژه K132 محقق خواهد شد.

پورمجیب پروژه راهبردی دیگر در حوزه موتور را توسعه موتور سه‌سیلندر اعلام کرد و گفت: موتور سه‌سیلندر یکی از روندهای جهانی است و تا آخر سال نمونه اولیه آن تولید خواهد شد و توسعه و تولید انبوه این موتور تا سال ۱۴۰۱ طول خواهد کشید که خود، کار بزرگی است.

گیربکس‌های جدید

برای حرکت بهتر خودرو، کاهش مصرف سوخت و راحتی سرنشین، پروژه تولید گیربکس شش دنده را نیز در دستور کار قرار دادیم. رانا با گیربکس شش دنده دستی نیز امسال به بازار خواهد آمد و در پی آن، نقشه راه گیربکس نیمه‌اتوماتیک (AMT) را داریم که تا آخر سال نمونه اولیه آن تولید خواهد شد.

خط تولید دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک شروع به کار کردوی افزود: دناپلاس توربو با گیربکس شش‌سرعته اتوماتیک و موتور EF7TC نیز که اوایل سال جاری تولیدی شد، به زودی به گیربکس شش سرعته دستی نیز مجهز خواهد شد. تا آخر امسال نیز ۲۰۷ را هم با گیربکس شش سرعته اتوماتیک تولید خواهیم کرد.

پورمجیب ادامه داد: موتور EF7 توربوشارژ مجهز به گیربکس شش سرعته اتوماتیک را نیز بر روی محصول پروژه K132 به کار خواهد رفت؛ همچنین خرداد سال آینده این محصول با موتور EC5 و گیربکس شش سرعته اتوماتیک به تولید انبوه خواهد رسید. پژو پارس نیز در آینده مجهز به گیربکس شش سرعته اتوماتیک خواهد شد.

پورمجیب از آغاز طراحی و توسعه گیربکس اتوماتیک DCT در سال جاری خبر داد و گفت: ما با برنامه ای کاملا روشن طراحی و تولید گیربکس اتوماتیک با ساخت داخل بالا را در دستور کار داریم و در بازه زمانی دوساله به تمام نیازهای مشتریان مان پاسخ خواهیم داد.

پی‌نوشت: اما جدا از گزارشی که در بالا نوشته شده، مجهز شدن پژو پارس به گیربکس شش سرعته اتوماتیک، کمی مضحک است؛ زیرا باید این خودرو بطور کل، دیگر تولید نشود. همچنین چه اصراری وجود دارد که پژو 207 نیز با لوگو پژو تولید شود. زیرا بقول مدیران ایران خودرو، دیگر شرکت پژو در ایران حضور نداشته و ما توانایی تولید این خودرو بدون حضور پژو را داریم. پس چرا همچنان لوگو پژو بر روی محصولات تولیدی ایران خودرو وجود دارد. چه مسائلی وجود دارد که همچنان این رویه ادامه دارد.

سیدعلی سیدهاشمی

سیدعلی سیدهاشمی - SEYYED ALI SEYYED HASHEMI خبرنگار و فعال حوزه خودرو Automotive industry journalist Репортер автомобильной промышленности 汽车行业记者 پیج اینستاگرام: Seyyed.ali_seyyed.hashemi

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا