در جهان خودروسازی، آمریکاییها و ژاپنیها در ساخت پیکاپ تبحر خاصی دارند و از دیرباز تاکنون بهترین پیکاپهای دنیا را تولید میکنند. طی حدود یکی دو دهه گذشته اما خودروسازان چینی هم وارد عرصه پیکاپسازی شدهاند و حتی طی سالهای اخیر پیکاپهای خود را در بازارهای خارج از چین مثل استرالیا هم عرضه کردهاند. در کشورمان نیز سالها است که شاهد عرضه پیکاپهای چینی هستیم. حال در این مطلب قصد داریم جدیدترین و چشمگیرترین پیکاپهای چینی که طی یکی دو سال اخیر معرفی شدهاند را معرفی کنیم. تقریباً همه پیکاپهایی که در ادامه خواهید دید، جدیدترین، بزرگترین و گرانترین پیکاپهای سازندگان خود بوده و نهایت توانایی چینیها در زمینه ساخت پیکاپ را نشان میدهند.
چانگان کایسن F70
قیمت پایه: 14,650 دلار
برخلاف دیگر خودروسازان این لیست، چانگان تجربه چندانی در زمینه ساخت پیکاپ ندارد. بااینحال، این شرکت بهتازگی از طریق همکاری با گروه پژو-سیتروئن، پیکاپ جدیدی را توسعه داده است. این پیکاپ اواخر سال 2019 با نام F70 معرفی و از طریق زیربرند جدید کایسن چانگان به بازار عرضه شد. پژو هم این پیکاپ را با برند خودش اما با تغییراتی در ظاهر و داخل و با نام لندترک در بازارهای آمریکای جنوبی و آفریقا عرضه میکند. به همین دلیل، در داخل F70 ویژگیهایی از زبان طراحی محصولات پژو به چشم میخورد.
کایسن F70 با دو پیشرانه دیزلی و یک نمونه بنزینی در چین عرضه میشود. موتور دیزلی اول از نوع 1.9 لیتری توربو با 150 اسب بخار قدرت و 350 نیوتن متر گشتاور است درحالیکه موتور دیزلی دوم یک نمونه 2.5 لیتری توربو از ایسوزو است که 150 اسب بخار قدرت و 360 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. پیشرانه بنزینی هم یک واحد 2.4 لیتری توربوشارژ ساخت میتسوبیشی با 210 اسب بخار قدرت و 320 نیوتن متر گشتاور است. موتور دیزلی به یک گیربکس شش سرعته دستی متصل میشود اما برای موتور بنزینی یک گزینه شش سرعتهٔ اتوماتیک هم ارائه خواهد شد درحالیکه در تیپهای بالایی امکان سفارش سامانه چهارچرخ محرک هم وجود دارد.
گریت وال پائو
قیمت پایه: 15,100 دلار
شرکت گریت وال سابقه زیادی در زمینه پیکاپسازی دارد و دههها است که به ساخت پیکاپهای مختلف میپردازد که تعدادی از آنها مثل دییر و وینگل زمانی در کشورمان هم عرضه شدند. جدیدترین پیکاپ این شرکت اما پائو نام دارد که در نمایشگاه خودروی شانگهای 2019 رونمایی شد. این پیکاپ بزرگ جثه در سه نسخه مختلف شامل مسافری، تجاری و آفرودی ارائه میشود. پائو در چین و تایلند به تولید میرسد و علاوه بر چین، در استرالیا، نیوزلند و آفریقای جنوبی هم عرضه میشود. این پیکاپ بزرگ که 5,410 میلیمتر طول دارد، روی پلتفرم P71 گریت وال ساخته شده که با هاوال H9 مشترک است.
پائو با دو پیشرانه مختلف بازار عرضه میشود که هردو 2 لیتری توربو هستند اما یکی دیزلی و دیگری بنزینی است. موتور بنزینی 190 اسب بخار قدرت و 360 نیوتن متر گشتاور تولید میکند درحالیکه خروجی موتور دیزلی 166 اسب بخار قدرت و 400 نیوتن متر گشتاور است. انتقال نیروی هردو موتور توسط یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک صورت میگیرد اما برای موتور بنزینی یک نمونه هشت سرعته اتوماتیک هم قابل سفارش است. گریت وال نسخه الکتریکی پائو را هم تولید میکند که 200 اسب بخار قدرت و 300 نیوتن متر گشتاور دارد و با هر بار شارژ میتواند تا 400 کیلومتر را طی کند.
فوتون تونلند
قیمت پایه: 16,200 دلار
فوتون تونلند برای اولین بار در سال 2011 به بازار آمد و در کشورمان هم با آن کاملاً آشنایی داریم زیرا از سال 1393 توسط ایرانخودرو دیزل به تولید میرسد. در این مطلب اما نسل دوم تونلند حضور دارد که در سال 2020 معرفی شد و پیکاپ کاملاً جدیدی است. این پیکاپ با نام تونلند 9 در چین عرضه میشود و فوتون آنرا ترکیبی از پیکاپ، سواری و شاسیبلند توصیف کرده است زیرا هم ظرفیت بار زیادی دارد، هم از تواناییهای آفرود مناسبی برخوردار است و هم هندلینگ خوبی دارد. تونلند 9 در چین با دو پیشرانه مختلف بنزینی و دیزلی عرضه میشود.
موتور بنزینی همان نمونه 2 لیتری توربوشارژی است که در کشورمان در فوتون S ارائه میشود اما این موتور در نسل جدید قویتر شده و حالا 238 اسب بخار قدرت و 360 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. موتور دیزلی هم یک نمونهٔ 2 لیتری توربو با 163 اسب بخار قدرت و 400 نیوتن متر گشتاور است. برای انتقال نیروی این موتورها، گیربکسهای شش سرعته دستی یا شش سرعته اتوماتیک ساخت ZF قابل انتخاب بوده و سامانه چهارچرخ محرک هم قابل سفارش است. ایرانخودرو دیزل نیز قصد دارد بهزودی تولید تونلند جدید را در کشورمان آغاز کند.
جک T9
قیمت پایه: 20,000 دلار
کرمانخودرو چند وقتی است که پیکاپ جک T8 را در کشورمان تولید و عرضه میکند اما این شرکت چینی پیکاپ بزرگتری هم در سبد محصولات خود دارد. این پیکاپ جدید که T9 نام گرفته، اوایل سال 2020 معرفی شد. T9 با چراغهای جلوی دوقسمتی، طراحی منحصربهفردی دارد که برای یک پیکاپ جالب به نظر میرسد. این پیکاپ در دو نسخه مختلف با اتاق بار کوتاه و کشیده تولید میشود که طول کلی نسخه کوتاه 5,330 میلیمتر و نسخه کشیده 5,620 میلیمتر است. قسمت بار نیز در این دو نسخه به ترتیب 1,520 میلیمتر و 1,810 میلیمتر طول دارد.
جک T9 فعلاً فقط با یک پیشرانه 2 لیتری توربودیزل چهار سیلندر قابل خریداری است که 147 اسب بخار قدرت و 360 نیوتن متر گشتاور دارد. انتقال نیروی این موتور در همه تیپها توسط یک گیربکس شش سرعته دستی صورت میگیرد اما برای برخی تیپها سامانه چهارچرخ محرک هم قابل سفارش خواهد بود. در آینده نیز یک پیشرانه بنزینی با گیربکس اتوماتیک هم برای این پیکاپ ارائه خواهد شد.
مکسوس T90
قیمت پایه: 20,000 دلار
مکسوس که برندی متعلق به گروه خودروسازی سایک است، اوایل امسال از جدیدترین و بزرگترین پیکاپ خود با نام T90 پردهبرداری کرد. این پیکاپ در اصل نسخه تولیدی کانسپتی محسوب میشود که برای اولین بار در نمایشگاه خودروی چنگدو 2020 رونمایی شد. در T90 هم مثل جک T9 از چراغهای جلوی دوقسمتی استفاده شده که در کنار جلوپنجرهٔ بسیار بزرگ کرومی، نمای متفاوت و لوکسی به خودرو بخشیدهاند.
مکسوس T90 با یک پیشرانه 2 لیتری چهار سیلندر دیزلی ارائه میشود که در دو نسخه بایتوربو و بایتوربو دو سوپرشارژ قابل انتخاب است. نسخه اول 163 اسب بخار قدرت و 400 نیوتن متر گشتاور تولید میکند درحالیکه این اعداد در نسخه دوم به 215 اسب بخار قدرت و 500 نیوتن متر گشتاور میرسند. برای انتقال نیرو هم گیربکسهای شش سرعته دستی، شش سرعته اتوماتیک و هشت سرعته اتوماتیک در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، مکسوس نسخه الکتریکی T90 را هم با 178 اسب بخار قدرت و 310 نیوتن متر گشتاور تولید میکند که میتواند با هر بار شارژ تا 535 کیلومتر را طی کند.
اگر قیمت گذاری منطقی روی فوتون صورت بگیره ، بازار این سگمنت رو قبضه میکنه با توجه به اینکه هیچ وانت چینی اتومات تو بازار نیست