احتمالا واژه اتوپایلوت را پیش تر به عنوان یکی از ویژگی های، هواپیماها شنیده باشید. اما تاریخچه اتوپایلوت خودرو به دهه 1950 که با عنوان کروز کنترل شناخته میشد، باز میگردد. امروزه اتوپایلوت نمونه پیشرفته همان کروز بوده که ترکیبی از کروز کنترل تطبیقی و فرمان پذیری خودکار است و به عنوانی یکی از بارزترین ویژگی های محصولات تسلا شناخته میشود.
قدمت اتوپایلوت تسلا برمیگردد به اکتبر 2014، زمانی که خودرو ساز کالیفرنیایی از فناوری کمک راننده خود رو نمایی کرد. نام در نظرگرفته برای این فناوری بحث برانگیز بود زیرا همچنان نیاز به توجه راننده دارد و گرفتن فرمان در بعضی شرایط ضروری است. در بعضی از تصادفات جنجالی، این سیستم بدون اطلاع؛ ناگهان به راننده اجازه رانندگی داده و باعث تصادف شده است؛ تسلا از آن زمان این سیستم را بروز رسانی کرده تا درصورتی که راننده فرمان را به دست نگیرد غیر فعال شود اما همچنان اسمی که بر روی این سیستم گذاشته اند گمراه کننده است.
سیستم اتوپایلوت تسلا در ابتدا از دوربین و و رادار برای کروز کنترل تطبیقی خود استفاده میکرد، اما اخیرا رادارها را در سیستم جدید تسلا ویژن کنار گذاشته است. این سیستم اکنون فقط از دوربین ها و پردازش شبکه عصبی بهره میبرد؛ و دو مدل جدید 3 و Y دارای فناوری بدون رادار هستند.
چهار خودروی تسلا که در سال 2021 دارای سیستم اتو پایلوت هستند:
- Tesla model 3
- Tesla model S
- Tesla model X
- Tesla model Y
اگر شما به اتوپایلوت نیاز دارید تنها تسلا آن را دارد، اما بسیاری از اتومبیلهای دیگر قابلیتهای پیشرفته کمک راننده را ارائه میدهند که میتوانند با اتوپایلوت موجود در تسلا رقابت کنند که مدل های آنان به شرح زیر هست:
- Acura: TLX
- Alfa Romeo: Giulia, Stelvio
- Audi: A4, A5, A6, A7, A8, E-Tron, Q3, Q5, Q7, Q8
- BMW: X3, X4
- Ford: Bronco Sport, Edge, Escape, Explorer
- Genesis: G80, G90, GV80
- Hyundai: Elantra, Ioniq, Nexo, Palisade, Santa Fe, Sonata
- Infiniti: QX50
- Jeep: Grand Cherokee L
- Kia: K5, Niro EV, Seltos, Sorento, Sportage, Telluride
- Land Rover: Range Rover, Range Rover Sport
- Lexus: ES, IS, LC, LS, NX, RX, UX
- Lincoln: Aviator, Corsair, Nautilus
- Maserati: Ghibli, Levante, Quattroporte
- Mercedes-Benz: AMG-GT 4-Door, A-Class, C-Class, CLA-Class, CLS-Class, E-Class, GLA-Class, GLB-Class, GLC-Class, GLE-Class, GLS-Class, S-Class, SL-Class
- Nissan: Altima, Leaf, Rogue, Rogue Sport
- Polestar: Polestar 1, Polestar 2
- Porsche: Cayenne, Taycan
- Subaru: Ascent, Crosstrek, Forester, Legacy, Outback
- Toyota: Camry, C-HR, Corolla, Highlander, Mirai, Prius, RAV4, Sienna, Venza
- Volkswagen: Arteon, Atlas, Atlas Cross Sport, ID.4
- Volvo: S60, S90, V60, V90, XC40, XC60, XC90
همه خودرو های نام برده شده دارای سیستم کمک راننده به عنوان اپشن استاندارد نیستند، در بسیاری ازین خودرو ها باید هزینه اضافی برای این آپشن پرداخت نمود.
سیزده اتوموبیل مدل 2021 با ارائه سیستمهایی از قبیل کروز کنترل تطبیقی با هدایت پذیری بدون فرمان واقعی هستند کنترل خودرو را در شرایط خاص بزرگراه بدون اینکه فرمان دست بگیرد هدایت خودرو را برعهده میگیرد و توسط دوربین راننده را در هر لحظه کنترل میکند.
- BMW: 3 Series, 5 Series, 7 Series, 8 Series, X5, X6, X7
- Cadillac: CT4, CT5, CT6, Escalade
- Ford: F-150, Mustang Mach-E
تعداد خودروهای موجود با این فناوری فقط در طی یک سال تقریبا دو برابر شده است. فورد این فناوری را برای اولین بار در F-150 و Mustang Mach-E تمام برقی ارائه میدهد، در حالی که کادیلاک برای 3 مدل دیگر خود یعنی CT5 2022 ،CT4 و Escalade ارائه میدهد؛ شورلت بولت EUV 2022 نیز از این فناوری استفاده میکند، کمپانی نیسان نیز قصد دارد این فناوری را در SUV جدید خود استفاده کند. در حال حاضر اتوپایلوت تسلا قابلیت کامل رانندگی بدون در دست گرفتن فرمان را ارائه نمیدهد، اما این خودرو ساز به طور مداوم با بروز رسانیها قابلیتهای این سیستم را افزایش میدهند.
خودروهای دارای اتوپایلوت هنوز توانایی آن را ندارند که خودشان رانندگی کنند، نزدیک ترین سیستم به این توانایی سیستم Traffic jam pilot آئودی A8 است که هنگام تماشای فیلم یا بازی کردن این سیستم سرعت خودرو را کاهش میدهد البته این شرکت برنامه خود را در مورد این فناوری لغو کرده است.