
پژو ۳۰۱ از جمله خودروهایی است که با عقد توافق برجام در حال تبدیل به یکی از محصولات بسیار خوب گروه خودروسازی ایرانخودرو بود که عملا با توجه به تعللهای بسیار زیاد و همچنین کارشکنیهای بسیار از سوی طرف فرانسوی عملیاتی نشد و پس از خروج آمریکا از برجام به یک پروژه دردسر گونه برای ایرانخودرو تبدیل شد!
به گزارش چرخان، گروه خودروسازی ایرانخودرو که پس از خروج آمریکا از برجام با مشکلات زیادی برای تولید محصولات مختلف روبرو است و هر از چندگاهی خبر کاهش آپشن محصولات مختلفش رسانهای میشود، در حالی برای داخلی سازی پژو ۳۰۱ تلاش میکند که شنیدهها حاکی از این است که چیزی در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد قطعات این خودرو به طور کلی در داخل کشور تولید نمیشود و طرفین قرارداد این شرکت نیز حاضر به تامین و تحویل این قطعات نیستند!
چندی پیش منصور منصوری مديرعامل ساپكو در مصاحبهای پیرامون وضعیت تولید پژو ۳۰۱ داخلی سازی شده گفت: یکی از مهمترین مسائلی که در پروژه داخلی سازی این خودرو انجام میشود، بحث مستندسازی تولید آن است که متاسفانه در پروژههای قبلی به دلیل عملیاتی شدنشان توسط شرکای خارجی انجام نشد. ما از پلتفرم این خودرو برای تولید ۴ محصول دیگر استفاده خواهیم کرد و سرمایه گذاری زیادی در سه سال گذشته برای تولید و داخلی سازی این خودرو انجام شده است.
وی در ادامه افزود: ۳۰۰ سازنده در فرایند و پروسه تولید این خودرو مشارکت میکنند که در حال حاضر در فاز توسعهای هستیم و در نیمه دوم وارد بحث قالب سازی خواهیم شد. ابتدا قرار بود این خودرو با ۴۰ درصد تولید داخل شروع به تولید شود ولی قصد فعلی ایرانخودرو این است که تولید داخلیهای این خودرو ۷۰ درصد باشد. این خودرو دارای استانداردهای ۸۵ گانه بوده و اولین خودروی بروز دنیاست که با این کیفیت توسط ایرانخودرو تولید میشود. البته باید گفت که سرمایه گذاری فعلی صرفا برای تولید پژو ۳۰۱ نیست و محصولات دیگری نیز از این پلت فرم تولید خواهد شد.
این اظهارات مسئولین ایرانخودرو در حالی است که فعالان بازار به خوبی میدانند این شرکت و رقیب سنتی این شرکت یعنی سایپا در تولید بعضی از قطعات پراید و سمند و … مشکل دارند و حتی به دلیل نبود بعضی از قطعات خاص، عملا تجاری سازی بسیاری از محصولات این دو شرکت به تعویق افتاده تا تکلیف قطعات مذکور مشخص شود! حال آنکه چگونه میتوان باور کرد که چیزی در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از قطعات مربوط به پژو ۳۰۱ توسط شرکتهای داخلی تامین شود که این ۳۰ تا۴۰ درصد از قضا مهمترین بخشهای تکنولوژیک این خودرو نیز محسوب میشوند!
از سوی دیگر اینکه تولید نوع داخلی این خودرو احتمالا طی یکسال آتی عملیاتی خواهد شد که قطعا با توجه به وضعیت فعلی صنعت خودروسازی و همچنین تامین قطعات این خودرو، مشخص نیست که خودروی مذکور با چه کیفیتی به دست مشتریان خواهد رسید و آیا قصه کیا سراتو سایپا با نوع بروز و خارجیش برای این خودرو نیز تکرار میشود و یا اتفاقی خاص منجر به تغییر وضعیت برای ایرانخودرو خواهد شد؟