یکی از اخبار جالب در فضای خودرویی کشور، اطلاع از میزان ساخت داخل یا همان میزان داخلی سازیست. اعدادی که تا حدودی بیانگر سعی و تلاش خودروساز در جهت پایین نگهداشتن میزان ارزبری است.
اما امروز قصد داریم تا نگاهی به میزان داخلی سازی یکی از خودروهای داخلی بیندازیم. رانا پلاس، خودرویی که برپایه پژو 206 SD ساخته شد و امروزه نیز با تیپی با عنوان سقف شیشهای مجهز به گیربکس 6 سرعته دستی و موتور TU5 پلاس در حال عرضه بوده و به عنوان یکی از خودروهای اقتصادی قابل قبول محسوب میشود. البته اینکه خودرویی، سقف شیشهای (مونروف) داشته باشد و بجای رینگ آلومینیومی، از رینگ آلیاژی و قالپاق در آن استفاده شود، جای تعجب است. البته از آن بدتر، استفاده از ترمزهای کاسهای در تعلیق عقب است. ولی به هرحال رانا پلاس از لحاظ پلتفرمی، از بسیاری از محصولات ایران خودرو چون پژو پارس، سورن پلاس و… از پلتفرم بروزتری بهره میبرد.
براساس اطلاعات بدست آمده، ایران خودرو توانسته تا داخلی سازی این خودرو را به 95/94 درصد برساند که عدد بسیار خوبی محسوب میشود. ضمن اینکه به نظر میرسد تا این اعداد، صرفا براساس مبدا قطعات محسوب میشود و گویا مواد و متریال وارداتی تاثیری در اعلامیهها ندارد!
مشخصات رانا پلاس سقف شیشه ای
رانا پلاس سقف شیشه ای مجهز به پیشرانه 1/6 لیتری تنفس طبیعی بوده که ایران خودرو آن را TU5 پلاس مینامد. این پیشرانه توانایی تولید حداکثر 113 اسب بخار، قدرت و 144 نیوتن متر، گشتاور را دارد. رانا پلاس سقف شیشه ای را میتوان اولین خودرو داخلی مجهز به گیربکس 6 سرعته دستی تلقی کرد.
از امکانات مهم رانا پلاس 6 دنده دستی سقف شیشه ای میتوان به سیستم کروز کنترل و لیمت کنترل، تنظیم برقی زوایای داخلی آینه های بغل همراه با چراغ های راهنما، سقف شیشه ای (مونروف)، ایموبلایزر، 2 کیسه هوای ایمنی، سنسورهای هشدار دهنده موانع در قسمت عقب خودرو، شیشه بالابرهای برقی تمامی درب ها، کلیدهای کنترلی سیستم صوتی برروی فرمان، ترمزهای ABS، EBD، ترمزهای دیسکی جلو و کاسه ای عقب و… اشاره کرد.