هفتههای گذشته بود که از آغاز تولید آزمایشی خودرو شاهین در تیپ CVT خبر دادیم. تیپی که مجهز به همان پیشرانه 1/5 لیتری توربوشارژ هشت سوپاپه است. البته باتوجه به گشتاور 178 نیوتن متری، این موتور کشش بسیار خوبی را در تیپ دندهای G از خود نشان داده است. پس فعلا باید صبر کرد و دید تا در نسخه CVT هم آیا آن عملکرد خوب را از خود نشان خواهد داد یا خیر!
اما در روزهای گذشته، یکی از مخاطبان پایگاه خبری چرخان تصاویری را به این رسانه ارسال نموده که حاکی از آغاز تولید آزمایشی شاهین در تیپ پلاس است. در این تیپ، شاهد نصب موتور Me16 خواهیم بود. این موتور 16 سوپاپه تنفس طبیعی که حجمی در حدود 1587 سی سی دارد، توانایی تولید 108 تا 115 اسب بخار، قدرت و 147 تا 148 نیوتن متر، گشتاور را خواهد داشت. موتور مذکور به نوعی براساس نسخه اصلی موتور EC5 ساخته شده و به همین علت، گشتاور بیشتری نسبت به موتور TU5 پلاس ایران خودرو تولید میکند.
همانطور که در بندهای قبلی گفته شد، مونتاژ آزمایشی شاهین پلاس با پیشرانه Me16 در هفتهها و روزهای گذشته انجام شده است. البته که فعلا خبری از سایر تغییرات و امکانات تیپ.های پلاس شاهین توسط سایپا منتشر نشده است. اما باتوجه به لیست زمانبندی ارائه محصولات جدید سایپا به بازار، میتوان فهمید که این خودروساز برنامه دارد تا تیپی از شاهین پلاس را از اواخر امسال و بدون سامانه کنترل پایداری و تیپی دیگر را از تیرماه سال آتی و مجهز به سامانه کنترل پایداری به بازار عرضه کند.
لازم به ذکر است که سایپا فعلا تیپ دندهای شاهین را با امکاناتی به شرح ذیل، عرضه میکند:
- سامانه ورود به خودرو بدون کلید و استارت دکمهای
- سانروف
- 2 ایربگ ایمنی
- نمایشگر لمسی همراه با نویگیشن
- دوربین دنده عقب، به همراه سنسورهای هشداردهنده موانع در قسمت عقب خودرو
- سنسور نور
- رینگ های آلومینیومی طرح جدید
- ترمزهای ABS، EBD و BA
- ادوات کنترلی سیستم صوتی بر روی فرمان
- صندلی های چرمی
- باز و بسته کردن برقی آینههای جانبی
- تهویه مطبوع اتوماتیک، به همراه نمایشگر جداگانه
- فرمان برقی
- دی لایت (چراغ روز)
- تریم چرمی صندلیها
- سامانه GSI
- سیستم SDVC
- و…
همچنین سایپا برنامه دارد تا بزودی نسخه CVT شاهین را با افزودن مواردی چون سیستم کروز کنترل، کروم کاری دور آمپر، پیانویی شدن قطعات دکوراتیو داخلی، صندلی برقی راننده (احتمالی) و همچنین تغییر نوع دوخت صندلیها، تریم رنگی داشبورد و رودریها و… به بازار عرضه کند.
در رابطه با گیربکسهای متصل به پیشرانه Me16، باید گفت که به احتمال قوی شاهد نصب همان گیربکس 5 دنده دستی 5F18PE مورد استفاده در شاهین خواهیم بود. زیرا این پکیج فنی برای سایر محصول گروه سایپا یعنی P90 پارس خودرو هم برنامهریزی شده و در ماههای پیشین نیز برخی مسئولین سایپا از نصب همین گیربکس خبر داده بودند.
در نمایشگاه تحول صنعت خودرو اعلام شده بود موتور پروژه P90 به گیربکس 6 سرعته دستی متصل خواهد شد. گیربکس 6 دندهای که نسخه ارتقاء یافته گیربکس 5 دنده مورد استفاده در شاهین است. با اینکه سایپا مدعی انجام پروژه 6 دنده کردن گیربکس مذکور است؛ اما فعلا خبری از گیربکس 6 سرعته نیست!
در هرصورت، فعلا باید صبر کرد و دید تا آیا سایپا طبق لیست زمانبندی عرضه محصولات جدیدش، اقدام خواهد کرد یا خیر؟! همانطور که گفته شد، براساس لیست مذکور، سایپا برنامه دارد تا تیپی از شاهین پلاس را از اواخر امسال و بدون سامانه کنترل پایداری و تیپی دیگر را از تیرماه سال آتی و مجهز به سامانه کنترل پایداری به بازار عرضه کند.
درصورتی که تفاوت دو تیپ مذکور صرفا در سامانه کنترل پایداری باشد، باید گفت که احتمالا عجلهای در کار سایپا وجود دارد. چندی پیش بود که مدیرعامل سایپا از عجله عرضه شاهین در سال 1400 به بازار توسط مدیریت قبلی این خودروساز انتقاد کرده بود!
قیمت که فضاییه کیفیت و دوام و پرفورمنس هم که زیر صفر کاش اقلا تنوع رنگی بالا بدن خسته شدیم از بس همه ماشینا شدن سفید و سیاه
من نسخه قبلیشو دارم و جزو اولین سری هوایی هم هست که تحویل گرفتم.نکته مهمی که داره اینه که هنوز جاییش به سر و صدا نیفتاده.درست برعکس دنا پلاس و تارا
مدل ۱۴۰۱ تحویل گرفتم خیلی راضی هستم به نسبت دنا پلاس توربو
همینشم خو گرونه، بعدا یه دو تا آپشن تخمی هم اضاف میکنن میگن شاهین پلــــــــــــاس یه صد میلیون دیگه هم میزارن روش