مکمل بنزین
برگزیده‌هابررسی خودرو

بررسی نیسان X-Trail

خودروسازهای ژاپنی همواره در بین ما ایرانیان از محبوبیت خاصی برخوردار بوده‌اند. نیسان هم از این قاعده مستثنی نیست. وانت‌های زامیاد که به نماد قدرت و تحمل کار سخت تبدیل شده‌اند، پاترول‌هایی که به نماد آفرود تبدیل شده‌اند، نیسان پیکاپ و رونیزهایی که سعی داشتند جای خالی پاترول را پر کنند و ماکسیما که سال‌های سال جزو لوکس‌ترین خودروهای بازار به شمار می‌آمدند همگی باعث شده‌اند که نیسان به برندی مطمئن و همه‌فن‌حریف برای ما ایرانیان تبدیل شود. اکنون نیسان با تولید شاسی‌بلندهای مختلف برای تمامی نیازها و کاربردها محصولی مناسب ارائه می‌کند تا سهم خود را در زمینه‌های مختلف بازار حفظ کند. در این نوشته قصد داریم یکی از این شاسی‌بلندها، یعنی X-Trail را مورد بررسی قرار دهیم.

images122278_10_5_easy-resize-com

 

X-Trail کراس‌اوور خانوادگی نیسان و رقیب خودروهای پرطرفداری مانند هیوندای سانتافه، میستوبیشی اوتلندر، کیا سورنتو و هوندا CR-V است. نسل اول این کراس‌اوور ۱۵ سال پیش پا به عرصه وجود گذاشت. با توانایی آفرود نسبتا مناسب، ابعاد جمع و جور و قیمت مناسب، X-Trail گزینه‌ای بی‌نظیر برای افرادی شد که دوست داشتند پرابهت به نظر بیایند اما از سختی هدایت لندکروزر به خصوص در مسافرت‌های شهری خوششان نمی‌آمد.

۲۰۱۶-nissan-x-trail-stl-41_easy-resize-com

در طول یک دهه نسل اول X-Trail با آن زیبایی جعبه‌مانندش رفته‌رفته با ظاهر اسپورت و منحنی وار که از همانندهای اروپایی‌اش الهام گرفته‌است جایگزین شده‌است تا در نبرد داخل شهری بر رقبا پیروز گردد. ظاهر این خودرو شباهت زیادی به سایر برادرانش همچون مورانو و پث فایندر دارد که حکایت از امضای نیسان در خودروهایش دارد.

در سال جاری X-Trail در مسابقه فروش شاسی بلندهای متوسط رتبه سوم را ازآن خود نموده‌است؛ پس از مزدا CX-5 و هیوندای توسان. البته تویوتا RAV-4 هم فاصله زیادی با X-Trail ندارد به‌طوریکه در سال ۲۰۱۵ در رتبه کنونی X-Trail جا خوش کرده‌ بود. نیسان در هر ماه بیش از ۱۰۰۰ خودرو به فروش رسانده‌است. پس هنوز هم محبوبیت خوبی دارد.

  گزارش اختصاصی چرخان از غرفه BYD در نمایشگاه خودروی تهران + ویدیو

x-trail-exterior-1-png-ximg-l_12_m-smart_easy-resize-com

خودروی که در اینجا بررسی می‌کنیم ارزان‌ترین مدل X-Trail از نوع چهارچرخ محرک است که می‌توانید بخرید.

امکانات:

چیزی که در لیست تجهیزات مشاهده می‌شود عبارتست از: دوربین دید عقب (البته بدون سنسور)، ورود بدون کلید، دکمه استارت، چراغ‌های جلوی خودکار، نمایشگر رنگی ۵ اینچی، پخش‌کننده CD، بلوتوث، درگاه USB، کروز کنترل، فرمان تلسکوپی و تیلت تنظیم شونده، نمایشگر اطلاعات راننده، تهویه مطبوع دستی و دو ضامن مخصوص بستن صندلی کودک در صندلی دوم. همچنین شما تهویه صندلی‌های عقب نگهدارنده لیوان، نگهدارنده عینک متصل به سقف، محل مخفی بار در صندق عقب برای جادادن وسایل و تجهیزات.

رینگ‌های ۱۷ اینچی آلیاژی استاندارد خیلی بهتر از گونه‌های موجود در مدل پایه فورد کوگا هستند و LEDهای دیلایت زیبا به نظر می‌رسند.

فضای بار در X-Trail ۵۵۰ لیتر است که از (CX-5 (۴۰۳ لیتر و توسان (۴۸۸ لیتر) بیشتر و اندکی از هوندا CV-R با (۵۵۶) لیتر کمتر است.

پشت فرمان X-Trail راحت، تمیز و کاربردی است. البته نبود فرمان چرمی و پدال‌های تغییر دنده پشت فرمان به شما یادآوری می‌کند که پشت نمونه پایه نشسته‌اید. در کل جای بدی برای ماندن نیست. دوربین دنده عقب جالب و کارآمد است اما نبود سنسور اندکی تعیین مکان موانعی را که در خطوط فرضی نمایشگر نیستند سخت‌تر می‌کند. سیستم صوتی و تصویری این خودرو بسیار ساده و ابتدایی است؛ صفحه نمایشی که لمسی نیست و فقط شما باید با چند دکمه کار کنید که راه‌یابی و ناوبری را سخت‌تر می‌کند. البته کیفیت صدا در حد مطلوب است.

۲۰۱۶-nissan-x-trail-stl-16_easy-resize-com

درها دارای تکیه‌گاه آرنج هستند و یک محفظه کوچک در وسط نقس تکیه‌گاه آرنج دیگرتان را بازی می‌کند. در صندلی‌های ردیف دوم فضای پا و فضای سر زیادی حتی برای مسافران خوش هیکل وجود دارد. صندلی‌های عقب به نسبت ۴۰/۲۰/۴۰ قابل خوابیدن هستند. صندلی وسطی به هنگام خوابیدن برای شما تکیه‌گاه دست بعلاوه جالیوانی آماده می‌کند. محل نگهداری بطری‌های بزرگ را هم درها برایتان تدارک می‌بینند.

  تصاویر و مشخصات رسمی ایکس33 اس توربو (لیمیتد ادیشن) منتشر شد!

۲۰۱۶-nissan-x-trail-stl-11_easy-resize-com

در مدل‌های AWD از صندلی ردیف سوم خبری نیست و مجبورید از حمل بیش از ۵ نفر در مسافرت صرفنظر کنید.

موتور:

موتور X-Trail یک موتور چهار سیلندر ۲.۵ لیتری با ۱۲۶ کیلووات قدرت (۱۶۹ اسب بخار) در دور ۶۰۰۰ و ۲۲۶ نیوتن متر در دور ۴۵۰۰ است. گیربکس این خودرو از نوع ۶ سرعته دستی و یا CVT است. گفته می‌شود که یکی از مزایای این گیربکس این است که زمانیکه نیاز دارید دور موتور را بالا نگه‌میدارد و زمانیکه با سرعت ثابت حرکت می‌کنید دور موتور را پایین نگه‌می‌دارد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو بنابر ادعای سازنده‌اش ۸.۳ لیتر در هر صد کیلومتر است که در کل مقدار خوبی است. بنابراین با هرباک قادر خواهید بود حدودا ۶۵۰ تا ۷۰۰ کیلومتر را طی کنید. موتورX-Trail اندکی پرسروصدا است. صدای تایرها هم اندکی آزار دهنده است. ترمزها متوسط به پایین هستند و تا زمانیکه پایتان را کاملا فشار دهید تاثیر مشخصی نخواهید دید.

 

ایمنی:

X-Trail موفق به کسب حداکثر پنج ستاره ایمنی از تست تصادف Euro NCAP شد. البته در مورد ایمنی بزرگسالان (۸۶٪) بعد از رقبایی همچون Rav4 با (۸۹٪) و کیا سورنتو (۸۷٪) و در تست کودکان نیز سورنتو (۸۴٪) اندکی بهتر از X-Trail عمل کرد. (۸۳٪)

در کل اگر به دنبال شاسی‌بلندی خانوادگی با ظرفیت ۵ یا ۷ نفر برای مسافرت یا داخل شهر هستید X-Trail گزینه مناسبی است با اینکه گزینه‌های دیگری نیز دارید.

مهدی عالم

دانشجوی مهندسی مکانیک هستم و تا حدی عشق ماشین... امیدوارم مطالبی که براتون می‌نویسم مفید، دقیق، کامل و به روز باشن و در عمل به دردتون بخورن.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا