مکمل بنزین
اخبار خودروبرگزیده‌هابررسی خودرو

بررسی ون وانا؛ هایس چینی ایران‌خودرو!

 مدتی پیش شرکت ایران‌خودرو دیزل از ونی به نام وانا رونمایی کرده بود. بنابر اعلام ایران‌خودرو دیزل این محصول برای شرکت‌های گردشگری، هتل‌ها و اشخاص حقیقی بسیار مناسب بوده و بخشی از نیاز بازار را پوشش خواهد داد.

ون وانا

شرکت ایران‌خودرو دیزل حساب ویژه‌ای برروی ون وانا بازکرده است تا سهم بیشتری از بازار خودروهای عمومی را در اختیار بگیرد؛ اما ون وانا جزء خودروهایی محسوب می‌شود که حتی شرکت ایران‌خودرو دیزل هم به اطلاع‌رسانی درباره آن نپرداخته و همین موضوع علاقه‌مندان و خریداران خودروهای ون را با مشکلاتی مواجه ساخته است؛ بنابراین بر آن شدیم تا نگاهی به ون وانا انداخته و به بررسی ابعاد فنی و ظاهری این خودرو به پردازیم. پس در ادامه با چرخان همراه باشید!

پیشینه

ون وانا

ون وانا مانند اغلب تولیدات خودروسازان ایرانی در اصل ساخت کشور چین است. این محصول در سال ۲۰۱۳ توسط یکی از زیر مجموعه‌های برند Foton به نام Forland معرفی گشته و بلافاصله عرضه آن در بازار کشور چین شروع شده است. در واقع نام اصلی این خودرو MPX S-Class بوده و آمار دقیقی از میزان فروش این خودرو در کشور چین در دست ما نیست؛ اما احتمالا فروش به قدری این خودرو پایین بوده که کمپانی Forland در طی قراردادی مونتاژ آن را به ایران‌خودرو دیزل واگذار کرده است تا شاید شانس پیروزی در بازار ایران را داشته باشد. شرکت ایران‌خودرو دیزل هم که اوضاع خوبی ندارد از مونتاژ چنین خودرویی استقبال کرده و برای اینکه کمی از بار چینی بودن ون جدید خود بکاهد اقدام به تغییر نام و استفاده از لوگوی ایران‌خودرو کرده است.

  خریداران خودروهای وارداتی می‌توانند پول خود را پس بگیرند؛ رویا یا واقعیت؟

طراحی بیرونی و داخلی

طراحی نمای بیرونی این خودرو یک کپی‌برداری فاحش از ون‌های تویوتا، به ویژه مدل هایس است. این خودرو در تمام جهات شباهت‌های جالب توجهی با ون هایس دارد و گویا هر دو خودرو از یک پلتفرم مشترک استفاده کرده‌اند. این شباهت در ابعاد و حتی وزن ون وانا و تویوتا هایس هم وجود دارد؛ به طوری اختلاف موجود در ابعاد هر دو خودرو در حد میلی‌متر است!

ون وانا

در حقیقت شکل سپر، جلو پنجره و چراغ‌ها تغییر کرده و کمی از خطوط بدنه کاسته شده است. ون وانا ۵۳۸۰ میلی‌متر طول و ۱۹۲۰ میلی‌متر عرض دارد. ارتفاع کل ون وانا ۲۲۸۵ میلی‌متر و ارتفاع فضای داخلی آن ۱۶۰۰ میلی‌متر است. فاصله محوری ون وانا ۳۱۱۰ میلی‌متر بوده و وزن خالص آن ۲۱۶۰ کیلوگرم است.

ون وانا

ون وانا

در محیط داخلی ون وانا نیز شاهد کپی‌برداری از ون تویوتا هایس هستیم؛ در واقع همه چیز همان طوری است که در تویوتا هایس می‌بینید و تنها تغییراتی در ظاهر داشبورد، فرمان و صندلی‌ها به وجود آمده است؛ اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که ون هایس توان حمل ۱۵ سرنشین را دارد و ون وانا با وجود ابعادی مشابه با ون هایس در مجموع تنها ۱۴ سرنشین را حمل می‌کند!

پیشرانه و مشخصات فنی

ون وانا

ون وانا از یک پیشرانه ۴ سیلندر بنزینی و تحت لیسانس کمپانی میتسوبیشی با مدل ۴G69 بهره می‌برد که حداکثر سرعت آن را به ۱۴۵ کیلومتر در ساعت می‌رساند. حجم این پیشرانه ۲۳۷۸ سی‌سی بوده و حداکثر قدرت آن ۱۳۶ اسب‌بخار است. این پیشرانه گشتاوری ۲۰۰ نیوتن‌متری دارد و برای انتقال قدرت خود به چرخ‌ها از یک جعبه دنده ۵ سرعته  دستی استفاده می‌کند. ون وانا دارای استاندارد آلایندگی یورو ۴ بوده و مصرف سوخت ترکیبی آن با هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش، ۱۱.۳ لیتر است.

  گوهر درخشان نمایشگاه خودرو ژنو؛ زنوو TS1 FT با سرعت ۴۰۲ کیلومتر بر ساعت!

ایمنی و تجهیزات رفاهی

ون وانا

با توجه به آن که برای ساخت ون وانا از پلتفرمی مشابه با ون تویوتا هایس استفاده شده است؛ قطعا در هنگام بروز سانحه و حوادث رانندگی سرنشین ون وانا کمترین آسیب را خواهند دید.

ون وانا

ون وانا از ترمزهای هیدرولیک و دو مداره بهره می‌برد و برای پایداری بیشتر سیستم‌های ABS و EBD نیز به ترمزهای آن افزوده شده‌اند. این ون از مجهز به دو ایربگ برای سرنشینان جلو بوده و کربندهای ایمنی سرنشینان آن سه نقطه‌ای هستند.

ون وانا

ون وانا

از نظر امکانات نیز این ون مجهز به شیشه بالابر برقی، آینه برقی، قفل مرکزی، برف پاک کن عقب، صندلی قابل تنظیم راننده، سیستم سرمایش و گرمایش مناسب، رادیو پخش CD+USB، آینه عقب، چراغه مه‌شکن جلو و عقب و آفتابگیر است. البته نسخه لوکس این ون که در چین عرضه می‌شود از امکاناتی مانند؛ مانیتور، تلویزیون، صندلی‌ها تخته خوابشو و … بهره می‌برد!

کلام آخر

در بازار عجیب و غریب ایران وجود ون‌هایی مانند وانا می‌تواند بسیار مفید باشد و کمی به حمل و نقل عمومی و گردشگری کشور کمک کند؛ اما مسئله اصلی و همیشگی خریدارن ایرانی قیمت این محصولات است. شرکت ایران‌خودرو دیزل ون وانا را با قیمتی بیش از ۹۸ میلیون تومان عرضه می‌کند که این موضوع چندان قابل قبول نیست و قیمت زیاد این خودرو باعث استقبال کم و در نتیجه شکست پروژه تولید ون وانا در ایران‌خودرو دیزل خواهد شد.

 

امین نقی زاده

از اواخر سال 94 به تیم نویسندگان چرخان پیوسته و از آن زمان تاکنون با نهایت علاقه و اشتیاق به همکاری خود با این تیم دوست داشتنی ادامه داده‌ام. همیشه در حال یادگیری هستم و هیچ گاه از مطالعه به دور نبوده و نخواهم بود.

نوشته های مشابه

‫36 دیدگاه ها

  1. خیلی گران است .پول کجا بود ماشین کار باید ارزان باشد.

  2. بااحترام برای گردش گری بصورت کمپر یا کاروان کف تا سقف ۱۶۰سانت مناسب نیست
    بهتر است مورد توجه قرار گیرد

  3. سلام
    خیلی گران است نهایتا ۶۵ تا ۷۰ میلیون بیشتر نمی ارزه
    اگر قرار باشه ۱۰۰ میلیون به این خودرو بدم ترجیح میدم یه هایس کارکرده بخرم با همین مبلغ

  4. عزیز,برادر,خیلی,گران,است,ون,المانی,می,خریم,پنجامیلیون,تومان

  5. با توجه به اینکه این محصول ساخت و مونتژ ایارن خودرو است و مالیات واردات نیز ندارد و برای رونق بازار بایستی زیر ۵۰و آن هم به صورت اقساط بفروش برسد

  6. اگه بفروش نرسه وکسی خریداری نکنه مسلما قیمت پایین میارن

  7. با سلام من راننده ون هایس فرودگاهم در اردیبهشت سال ۹۵ قیمت هایس گازوییلی ۱۲۰ بود و با کمی هایس و ..خواستن قیمت هایس گازوییلی را بالا ببرند و در حرف و عمل تا مبلغ ۲۸۰ آمد و متاسفانه این سواستفاده برای سرکتهای خودرو ساز که نه خودرو ساز اگر بشه اسمشون را مونتاژکار گذاشت خودرو های آشغال چینی را با قیمتهای بی حساب به مردم به هر شرایطی واگذار کرده و مردمی که هموطنشان است را برای بالا بردن اقتصاد چین و درامد زایی خودش این بیچاره مردم را گرفتار و ابستن بالا بردن شرکت خود و اقتصاد کشوری همچون چین میشوند و متاسفانه آنها هم این خودروهایی را که وقتی گرفتارش شوی که اگر بطور مثال پیچهای سیلندر ترمز خراب شد باید بروی و یک سیلندر کامل بخاطر یک پیچ خرید کنی وای وای بر ما ملت . ترا بخدا نه خودروی داخلی و نه خارجی گران را نخرین تا بدانند که از ملت عراق و افغانستان لااقل برتر هستین که قیمت نازل و خودروی عالی برای انان فراهم ولی ایرانی لایق ? بلی خود ما هستیم که خود را مستحق چنین بدبختی و گرفتاری کنیم تا به کمال واقعی نرسیم همین اوضاع را خواهیم داشت

  8. با سلام من راننده ون هایس فرودگاهم در اردیبهشت سال ۹۵ قیمت هایس گازوییلی ۱۲۰ بود و با کمی هایس و ..خواستن قیمت هایس گازوییلی را بالا ببرند و در حرف و عمل تا مبلغ ۲۸۰ آمد و متاسفانه این سواستفاده برای سرکتهای خودرو ساز که نه خودرو ساز اگر بشه اسمشون را مونتاژکار گذاشت خودرو های آشغال چینی را با قیمتهای بی حساب به مردم به هر شرایطی واگذار کرده و مردمی که هموطنشان است را برای بالا بردن اقتصاد چین و درامد زایی خودش این بیچاره مردم را گرفتار و ابستن بالا بردن شرکت خود و اقتصاد کشوری همچون چین میشوند و متاسفانه آنها هم این خودروهایی را که وقتی گرفتارش شوی که اگر بطور مثال پیچهای سیلندر ترمز خراب شد باید بروی و یک سیلندر کامل بخاطر یک پیچ خرید کنی وای وای بر ما ملت . ترا بخدا نه خودروی داخلی و نه خارجی گران را نخرین تا بدانند که از ملت عراق و افغانستان لااقل برتر هستین که قیمت نازل و خودروی عالی برای انان فراهم ولی ایرانی لایق ? بلی خود ما هستیم که خود را مستحق چنین بدبختی و گرفتاری کنیم تا به کمال واقعی نرسیم همین اوضاع را خواهیم داشت

  9. بهتره ایران خودرو و سایپا برن به درک همینطور خودرو های چینی آشغال.آینده مملکت دست مردم ایران خواهد بود و ما مردم ایران نباید جنس های بنجل بخریم حالا میخواد لباس باشه یا خودرو یا لوازم خانگی.

  10. زیاد بی ارزه 40میلیون .پول بالای چهل میلیون بدین به این ون ضرر کردین بخدا.

  11. قیمتش خوبه دیگه پولشو داری برو هایس بگیر ماشینی با همون امکانات می خوای با قیمت مناسب ون وانا گزینه خوبیه آمبولانس نمیخری ک مرد مومن با بیست پنج تومن سواری میدن؟ قسطی میدن ماشین کاره می خری ک کار کنی باهاش ب خاطر همینه گرونه یه درامدیم برا تو داره با چهل تومن برید اویکو بگیرید افغانیارو ببرید بیارید خلاص

    1. اولا 100 ملیون بعد هم با کمتر از این کشورهای اطراف تویوتا میخری مرد مومن !!!

  12. راست میگن دوستان
    بیشتر چهل یا نهایتأ پنجاه اونم با وام کم بهره نمی ارزه . کمتر ملت افغانستان و عراق که نباید باشیم

  13. متاسفانه ما ایرانی ها محکوم هستیم به خرید خودروهای داخلی که همگی با قطعات یدکی کم کیفیت چینی با قیمت وحشتناک و کیفیت پایین و خدمات پس از فروش افتضاح… دلیلش نامعلوم. چرا؟؟

  14. گمرک رو برای ماشینهای کار، چه مسافربری چه باری بردارند. به قیمت کشور سازنده + هزینه حمل و نهایتا” 10 درصد سود برای وارد کننده ودولت عرضه گردد چه دلیل داره یک ون 300 میلیون قیمت داشته باشه که ملت مجبور بشن چینی بخرن 100 میلیون.این ونا تو چین 15 میلیونم قیمتش نیست.

  15. بهترین راه نخرید ن ماشینهای آشغال چینی هست .یکسال نخرید .نتیجه اش را خواهید دید.

  16. ممنون از همه دوستان عزیز ، البته ازچندتا راننده هم که وانا خریدن پرس و جو کردم ناراضی بودن .میخاستم یه وانا بخرم که خوشبختانه بامشورت شمادوستان امشب اگاه شدم و منتفی شد .

  17. اول اینکه ایا مانند دیگر خودروهای چینی که وارد بازار شده و خدمات درست و حسابی نمیدهند خواهد بود یا نه
    دوم اینکه این قیمت برای این خودرو خیلی زیاد است
    سوم اینکه اگر این خودرو کمک برای حمل و نقل حساب شود کمک به شغل و درامد نیستش چون مگر قرار هست چقدر کار کنید که قسط خودرو و استهلاکش را بدهید
    چهارم شما با وانت تویوتا طرف حساب نیستید این یک وانت چینی هستش که از لحاظ کیفیت خیلی پایین هستش چون خودروهای دیگر چینی که در بازار هستش را ما داریم به وضوح می بینیم

  18. اصلا چرا ایران خودرو میخواد خودروی یورو 4 تولید کنه در حالیکه در سال آینده یورو 5 در ایران اجباری میشه. میخواد سال دیگه چه کنه، یورو 5 رو جلع کنه یا جلوی استاندارد جدید بایسته تو این آلودگی

  19. راست میگین خدمات پس از فروش واقعا نا امید کننده ست.بیخیال پولاتونو خرج نکنین

  20. اگه خوب بود. که به ما نمیدادن
    مطمئنا افتصاحه اونم با این قیمت
    حیف پول که بدی برای این آشغالهای چینی

  21. خب لعنتی یاقیمت رو بیارین پایی دیگه چه خبرشه مگه.چقدر باید باهاش کار کنی که هم قسطش رو بدی هم تو این وانفسا یه نون بخور ونمیری هم گیرت بیاد
    لعنت به هرچی رانت ورانت خواره………دوستان شرمنده

  22. شما ملت منتظر چي هستيد چرا باهم يك پارچه نميشيد و به اين بي عدالتي در هرزمينه اي نه نمگيد بجاي اينكه همديگر روله يا مسخره كنيم بايد باهم يكي بشيم و دست هم بگيريم تا دير نشده بلند شيد كه دو روز ديگه شرمنده نسل بعد و خانواده هامون نشيم

  23. قصدم خرید بود برای کسب درآمد.ولی منصرف شدم. حق با هموطنان عزیز.هم گران،هم سود وام بالاست.هم مصرف سوخت بالاست.هم مشکل قطعات یدکی داره.از همه مهمتر یه وسیله ناشناخته است.

  24. الان همین ماشین شده
    یک میلیارد تازه اونم دست دوم سال نود پنج
    ناراحت بودید که نود هشت
    میلیونه الان چی بر سر ملت ما
    اوردن هر سال دریغ از پارسال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا