بعد از معرفی خودروهای جنجالی مزدا CX-3 و تویوتا C-HR، کمپانی امجی برای به چالش کشیدن این خودروها مدل ZS را معرفی کرد، تا بتواند در کورس یک رقابت بزرگ قرار بگیرد. شاسیبلندهای کوچک بهدلیل برطرف کردن نیازهای روزمره و مقرون به صرفه بودن، محبوبیت زیادی دارند. MG ZS برای جلب توجه خریداران SUVهای کوچک از اکتبر عرضه خواهد شد و بهنظر میرسد بخشهای دوستداشتنی زیادی داشته باشد.
بنابر اعلام امجی، این مدل با ۲ پیشرانه، در ۳ تیپ عرضه خواهد شد. ZS با یک موتور بنزینی 1.5 لیتری طبیعی آسپیره با گیربکس ۴ سرعته اتومات، بهعنوان مدل پایه عرضه خواهد شد اما مدل گرانتر مجهز به پیشرانه 1.0 لیتری سه سیلندر بنزینی توربو جدید با گیربکس شش سرعته اتومات است که گزینه هیجانانگیزتری خواهد بود.
هفته گذشته کمپانی سایک بهعنوان مالک امجی، این امکان را مهیا نمود تا کارشناسان بتوانند چند ساعتی از وقت خود را با ZS بگذرانند و برای این گردهمایی، این کمپانی قویترین مدل ZS را آماده کرده بود. در نمای خارجی، بهنظر میرسد ZS، بسیار بالغتر و پختهتر نسبت به سایر خودروهای امجی طراحی شده که این حس خوب را مدیون جلوپنجره مشبک بزرگ، چراغهای کشیده تیز و چراغهای روشنایی روز الایدی خود است.
رینگهای آلیاژی ۱۷ الی ۱۸ اینچی، نمای جانبی زیبا و اسپورتی به ZS بخشیدهاند. زمانی که وارد کابین میشوید، برداشت اولیه شما از این بخش بسیار خوب خواهد بود. مدل فول این خودرو ، با روکش داشبورد نرم، حس خوبی را به شما منتقل می کند اما زمانی که مدل ارزان قیمت را داشته باشید، پلاستیک ارزان قیمت، تصورات شما را بهم خواهد ریخت. غربیلک فرمان با خوشدستی خاصی در مقابل شما خواهد بود و در وسط داشبورد یک نمایشگر زیبای ۸ اینچی مجهز به اپلکارپلی، روز شما را تکمیل خواهد کرد. اما امجی در این از اندرویداتو استفاده نکرده و همین میتواند کمی مشکلساز باشد، چرا که این سیستم در دنیا فراگیر شده. البته ممکن است برای بازارهای خاص، ZSبا اندروید اتو عرضه شود.
امجی در این مدل فضای داخلی بیشتر و قانعکنندهای را نسبت به GS، ارائه کرده است. برای سرنشینان بزرگسال عقب امجی فضای 1166 لیتری را در نظر گرفته که با توجه به ابعاد ZS، خوب بنظر میرسد. به سراغ پیشرانه میرویم، مدلی که در اختیار قرار داده شده، مجهز به پیشرانه ۳ سیلندر ۱.۰ لیتری NetBlue با توربوشارژر قدرتمند است. این پیشرانه توانایی تولید ۱۲۴ اسب بخار قدرت و ۱۷۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. تمام قدرت موتور از طریق یک گیربکس ۶ سرعته آیسن، به چرخهای جلو فرستاده میشود. این گیربکس عملکرد دقیق و دوستداشتنی دارد، که میتوان از آن نهایت لذت را برد اما گیربکس چهار سرعته پیشرانه ۱.۵ لیتری، عملکرد رضایتبخشی ندارد.
کمپانی سایک، برای نمایش قدرت هندلینگ ZS، یک مسیر دایرهای را در اختیار کارشناسان قرار داده، این میتواند نشان بدهد که سایک اعتماد به نفس بالایی دارد و کاملا به خودروی خود اعتماد کرده است. پیست این آزمون اجازه میدهد تا رانندگان برای ارزیابی هندلینگ این خودرو، در منحنی متوالی حرکت کنند و سیستم تعلیق خودرو را با انحراف خودرو به چپ و یا راست در سرعت بالا بسنجند.
اگر چه پیشرانه ۳ سیلندر در قلب این خودرو قرار داده شده، اما شتاب اولیه خودرو بسیار خوب است و دقیقا همان چیزی هست که شما از موتورهای توربو دار انتظار دارید. در مسیرهای مستقیم، نرم بودن خودرو بسیار لذتبخش است و بخش عایقبندی، بسیار خوب انجام شده و صدای ناهنجار زیادی شنیده نمیشود. در برابر تغییر مسیر ناگهانی، فرمانپذیری ZS، بسیار خوب است و تا حدود بسیار زیادی تحت فرمان راننده است و خنگی اصلا دیده نمیشود.
در زمان ارزیابی این مدل راحتی صندلیها بسیار جلب توجه میکرد تا حدی که دوست دارید مسافت زیادی را با ZS طی کنید. بعد از معرفی امجی GS، که با قیمت بالای خود کمی مشکلساز بود، بهنظر میرسد ZS با قیمت منطقی و مقرونبه صرفهتر راهی بازار شود. باتوجه به حجم موتور مناسب این مدل، احتمال عرضه آن در کشورمان وجود دارد.
نقاط ضعف | نقاط قوت |
|
|
موتور بسیار ضعیفی حتی در نمونه توربو با این موتور اگر وارد بازار ایران بشه در صورتی موفق خواهد بود که حداقل ۱۵ میلیون از تیوولی و کپچر ارزان قیمت تر باشد به هر حال مردم ما دید مناسبی به ام جی و نیز به توربو بابت بنزین بی کیفیت ایران ندارند و از طرفی تیوولی با موتور ۱۶۰۰ تنفس طبیعی ۱۲۸ اسب بخار قدرت و ۱۶۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند و دردسر توربو را نیز ندارد