سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان، تعرفه نهایی واردات خودرو اعلام شده که متاسفانه باز هم شاهد بیتدبیری و غیرمنطقی بودن این تصمیم توسط هیئت دولت و دیگر مراجع زیر ربط هستیم. اما موضوع به همین جا و اعلام این خبر ختم نمیشود، بلکه تمام پیش بینیهای صورت گرفته از سوی کارشناسان و فعالان بازار خودرو اشتباه بوده و دوباره شاهد برخی محدودیتهای عجیب در این تعرفه اعلامی هستیم.
طبق اعلام این خبر، تعرفه جدید واردات خودرو به تایید هیئت دولت رسیده و در حال اجرایی شدن است. پیرامون همین موضوع، همانگونه که از مدتها قبل اعلام شده بود سایت ثبت سفارش خودرو نیز طبق اعلام رسمی از تاریخ 7 الی 9 دی ماه سال جاری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت بازگشایی خواهد شد.
حال در دستورالعمل جدید واردات خودرو که به تمامی گمرکات نیز اعلام شده است، تعرفه واردات خودرو با حجم موتور ۱۰۰۰ لغایت ۱۵۰۰ سیسی از ۴۰ درصد به ۵۵ درصد، تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور ۱۵۰۰ لغایت ۲۰۰۰ سیسی از ۵۵ درصد به ۷۵ درصد و تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سیسی نیز از ۵۵ درصد به ۹۵ درصد افزایش یافته که باعث گرانی خودروها بیش از حد تصور خریداران خواهد شد. (در مطالب بعدی قیمت برخی از خودروهای وارداتی که پس از این مصوبه گرانتر خواهند شد را بررسی خواهیم کرد)
در ادامه، طبق این دستورالعمل جدید، واردات خودروهایی با ارزش گمرکی بیش از ۴۰ هزار دلار نیز ممنوع اعلام شده و واردکنندگان حق واردات اینگونه اتومبیلها به کشور را نخواهند داشت.
همچنین یک نکته که بیشتر از بقیه موارد به چشم میخورد، تمدید ممنوعیت ورود خودروهایی با حجم موتوری بیش از 2500 سیسی است. اما این موضوع بهصورتی بوده که تا قبل از اعلام این خبر، تمامی کارشناسان فعال در حوزه خودرو در کشور بر آزادسازی این بند از تعرفه تاکید داشته و درصد تعرفه اعلامی برای اینگونه خودروها ار بین 120 الی 150 درصد اعلام کرده بودند.
پس میبایست اینگونه نتیجه گیری کرد که واردات خودروهای لوکس حتی با حجم موتوری کمتر از 2500 سیسی به کشور بهطور کامل قطع خواهد شد و برندی همچون پورشه دیگر نمیتواند در ایران توسط نمایندگی خود فعالیت کند. همچنین برندهایی همچون بنز، بیامو، لکسوس و … نیز تنها ملزم به واردات خودروهایی با قیمت کمتر از 40 هزار دلار خواهند بود.
اما در دستورالعمل جدید، میتوان به رشد واردات برندهایی همچون رنو، کیا، هیوندای، تویوتا، میتسوبیشی، سانگ یانگ، نیسان و دی اس اشاره کرد، زیرا اغلب محصولات این برندها قیمتی کمتر از 40 هزار دلار را دارا بوده و میتوانند به بازار خودرویی کشور همچون گذشته ورود کنند.
خودروهای هیبرید چی شد پس؟
خودروهای هایبریدی هم شامل این بخش نامه شده ان و عوارض آن ها برابر با 5 درصد هستش
ببخشید، تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور ۱۵۰۰ تا۲۰۰۰ سیسی، قبلا 40 درصد بوده یا 55 درصد، چون منابع مختلف عددهای متفاوتی اعلام کردند.
سلام. قبلا ۴۰ درصد بود الان شده ۵۵
الان شده 75 اما قبلش تو بعضی سایتها اعلام شده 40 بوده.