موسسات مختلفی در جهان وجود دارند که خودروهای مختلف بازار را بررسی نموده و بر اساس آزمونهای مختلف به آنها نمره میدهند. در ایران نیز موسسه کنترل کیفیت و بازرسی کشور با بررسی محصولات مختلف بازار بر اساس آزمونهای خاص که گفته میشود بسیار سختگیرانه هستند، به خودروها نمره و ستاره کیفیت اعطا میکنند و آخرین گزارش این موسسه مربوط به آدرماه ۱۳۹۷ بوده که ما برای آشنایی بیشتر شما شرح کامل این گزارش را آماده کردهایم.
بهگزارش این سازمان در آذر ماه ۱۳۹۷ تعداد ۳۲۶۸۱ دستگاه خودرو تولید گردیده که ۹۹ درصد از حجم تولیدات به خودروهای گروه سبک و یک درصد دیگر به خودروهای گروه سنگین اختصاص دارند. خودروهای تولیدی کشور در این ماه، شامل ۵۱ مدل خودرو درگروه سبک و ۱۴ مدل در گروه سنگین بوده است.
گروه سبک:
۱- بخش وانت:
در این بخش، در سطح قیمتی ۱ خودروی وانت نیو پیکاپ فوتون دیزلی و در سطح قیمتی ۲ خودروی وانت تندر با اخذ ۳ ستاره کیفی بالاترین کیفیت خودروهای تولیدی ساخت داخل را در این ماه به خود اختصاص دادهاند. بر اساس همین گزارش مشاهده میکنید که اوضاع خودروهای باربری کشور اصلا مساعد نبوده و بخش اعظمی از آنها کمترین کیفیت را به خود اختصاص دادهاند.
۲- بخش سواری:
در این بخش، در سطح قیمتی ۱ خودروهای پژو ۲۰۰۸ ، نیو مزدا ۳ و گرند ویتارا، در سطح قیمتی ۲ خودروهای کیا سراتو ، هیوندای ۲۰i ، هیوندای Accent و هاوال ۲H، در سطح قیمتی ۳ خودروهای۳۰B و چانگان ۳۵cs، در سطح قیمتی ۴ خودروهای تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک، رنو ساندرو اتوماتیک، تندر ۹۰ پلاس، پارس تندر، پژو ۲۰۷ اتوماتیک و پژو ۲۰۷با اخذ ۴ ستاره کیفی بالاترین کیفیت خودروهای تولیدی ساخت داخل را در این ماه به خود اختصاص دادند. قرار گیری دنا در بخش خودروهای نه چندان با کیفیت، وضعیت نا امیدکننده تولید ملی را نشان میدهد.
جدول مقایسه سطوح کیفیت-گروه سبک – گزارش ارزشیابی کیفی خودرو آذر ۹۷
گروه سنگین:
۱- بخش باری: در این بخش، کامیونت ایسوزو NMR85، کامیونت ایسوزو NPR75K، کامیونت هیوندای HD65 ، کامیون ایسوزو NPR75M، کشنده ولوو ۵۰۰FH ، کشنده اسکانیا ۵۰۰R و کشنده اسکانیا ۴۴۰R با اخذ ۴ ستاره کیفی بالاترین کیفیت خودروهای تولیدی ساخت داخل را در این ماه به خود اختصاص دادند.
۲- بخش مسافری: در این بخش، ون مسافری وانا و اتوبوس بین شهری اسکانیا درسا با اخذ ۴ ستاره کیفی بالاترین کیفیت خودروهای تولیدی ساخت داخل را در این ماه به خود اختصاص دادند.
اگر چه میتوان نقصهایی را به این گزارش گرفت اما تا حدودی هم میتواند قابل استناد باشد. بهتر است سازمان مذکور در ارائه گزارشات، جزئیات بیشتری را منتشر کند و نبود نمره صفر در این ارزشیابی، شک برانگیز است.