رنو کمپانی مطرح فرانسوی، مدتهاست که تمام همت خود را بکار گرفته تا در جهان سر خم نکند و بتواند در بخشهای مختلف محصولی مناسب داشته باشد. این برند در سرتاسر دنیا کمپانیهایی مختلفی را بعنوان بخشی از خود خریداری کرده که داچیا بعنوان برندی ارزان اما با کیفیت یک یاز آنهاست. رواج خودروهای الکتریکی باعث شده تا رنو به این بخش توجه ویژهای داشته باشد و خودروی K-ZE را به بازارچین معرفی کند. این خودروی قرار است از تابستان سال 2019 در چین عرضه شود. عرضه جهانی این خودرو مدتی بعد از چین، آغاز خواهد شد و اروپا نیز شاهد حضور K-ZE خواهد بود. مدیرعامل رنو، تیری بولور در ارتباط با K-ZE گفت: “این خودرو تنها برای چین نیست بلکه سراسر جهان مقصد آن خواهند بود.”
چیزی که از الان مشخص است، تسلا در بازار الکتریکیها بیرقیب است اما K-ZE بعنوان یک محصول ارزان قیمت میتواند حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. طول 3.73 متری، محفظه بار 300 لیتری، محدوده حرکتی 241 کیلومتری و قیمتی در حدود 13 هزار پوند نشان میدهد که رنو برای این بازار سیاست خاصی دارد و ترجیح داده همانند رقبای الکتریکی اروپایی عمل نکند. کارشناسان سایت اتواکسپرس اولین تجربه رانندگی با این خودرو را در پیست ووهان رنو، داشتهاند تا نظر خود را در ارتباط با K-ZE اعلام کنند. با وجود استفاده از باتری 26.8 کیلوواتی، این خودرو 921 کیلوگرم وزن دارد.
این مقدار برای خودروی رنو یک موفقیت بیبدیل است و از آنجایی که مهندس ارشد این پروژه در گذشته آلپاین A110 را طراحی کرده، بخوبی توانسته تعادل را برقرار کند. این خودرو با قیمت بسیار کمتر براحتی توان رقابت با فولکسواگن آپ الکتریکی و اسمارت EQ فورتو را دارد. ما در پشت فرمان این مدل انتظار شگفت زده شدن را نداشتیم چرا که قدرت پیشرانه آن تنها 44 اسب بخار است و در کمتر از 7 ثانیه به سرعت 60 میرسد و حداکثر سرعت 105 اسببخار دارد، یعنی یک خودروی کاملا شهری.
K-ZE فاقد هرگونه سیستم بازگردانی انرژی است و این سیستم میتوانست هزینه تولید خودرو را افزایش دهد. مسافت طی شونده این خودرو بر اساس استاندارد NEDC برابر با 271 کیلومتر است و رانندگی یک ساعته در پیست ووهان افت معقول 25 درصدی را بهمراه داشت و اگر سرعت خودرو زیر 60 کیلومتر در ساعت باقی بماند، این عدد به 350 کیلومترمیرسد. هشتاد درصد درصد ظرفیت باتری با استفاده از سیستم شارژ سریع در 50 دقیقه شارژ میشود.
بهترین بخش این خودرو، کابین است که هیچ شباهتی به محصولات ارزان قیمت ندارد. پنلهای درب و داشبورد از پلاستیکهای سخت ساخته شده و صندلیها از نوع پارچهای دارند اما کیفیت ساخت تمام بخشهای داخلی بهحد باورنکردنی خوب است. البته رنو برای موفقیت در بازارهای اروپایی باید تجهیزات استاندارد K-ZE را بهبود بخشد. عدم بکارگیری سیستم ESP و کیسههای هوای جانبی در این خودروی الکتریکی کمی بحث برانگیز است اما این به معنای کم آپشن بودن K-ZE نیست.
در نسخه استاندارد K-ZE از امکاناتی نظیر سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، کروز کنترل، صفحه نمایش 8 اینچی و سیستم اطلاعاتی و سرگرمی به همراه ناوبری ماهوارهای بکار گرفته شده است. همکاری مرد کهنهکار داچیات در این پروژه ثابت میکند که این خودرو فروش خوبی را تجربه خواهد کرد و رنو برای دسترسی مردم کم درآمد به خودروهای پاک از تمام توان خود بهره گرفته است. حرکت در مسیر پیست در این خودرو به ما یک شاسیبلند کوچک شهره با کیفیت مهندسی بالا را نشان داد که سواری جذابی دارد.
محدوده حرکتی خوب، با استانداردهای کیفیتی بالا، با قیمت مقرون به صرفه باعث میشود تا ما از K-ZE بعنوان یک خودروی الکتریکی خوب یاد کنیم که تا سال 2020 بازار را در اختیار خواهد گرفت. در تمام مسیر حفظ تعادل عالی نکته قابل توجه دیگر بود و فرمانپذیری را میتوان یکی دیگر از نقاط قوت K-ZE دانست. ما در این مطلب در برخی از بخشها از کلمه شاسیبلند استفاده نمودیم اما درواقع K-ZE یک خودروی کراس با ارتفاع بیشتر نسبت به مدلهای هاچبک است که به سمت شاسیبلند بودن میل دارد.
حداگثر سرعت 105 اسب بخار !!!!!!!!؟؟؟؟؟؟