سلطه شاسیبلندها بر بازارهای خودرو در سراسر جهان همچنان ادامه دارد و جدیدترین قربانی این رویه، رنو تالیسمان است. طبق گزارشها، رنو اواخر ماه گذشته به تولید این سدان میان سایز پایان داده است. هرچند این خبر ناراحتکنندهای است اما عجیب نخواهد بود زیرا شایعات خداحافظی با تالیسمان مدتها بود که به گوش میرسید. مثل بسیاری از سدانها و کراساوورها، تالیسمان هم قربانی حمله کراساوورها شده است. این خودرو برای اولین بار در اواسط سال 2015 بهعنوان جایگزینی برای دو سدان لاگونا و لتیتود رونمایی شد و بیشترین فروش خود را در سال 2016 با 34,344 دستگاه تجربه کرد. از آن به بعد اما فروش تالیسمان همواره رو به کاهش گذاشت و قبل از شیوع بیماری کرونا یعنی در سال 2019 به 16,405 دستگاه رسید. سال بعد اوضاع از این هم بدتر شد و فروش سدان میان سایز رنو به تنها 8,025 دستگاه کاهش یافت.
البته این شرایط فقط برای تالیسمان نیست و همه سدانها با کاهش فروش مواجه شدهاند. به همین دلیل، بسیاری از سدانها مثل فورد موندئو و تویوتا اونسیس از بازار حذف شده و آینده برخی مثل فولکسواگن پاسات و اوپل اینسیگنیا هم مشخص نیست. این باعث شده بازار سدانهای میان سایز اروپا از همیشه خلوتتر شود. البته پایان تولید تالیسمان به معنای خالی شدن سبد محصولات رنو از سدانها نیست زیرا این شرکت فرانسوی همچنان مگان سدان و مدل کوچکتر تالیانت که درواقع نسخه تغییر برند داده از داچیا لوگان است را ارائه میکند. بااینحال، رنو هیچ برنامهای برای ساخت نسل جدید تالیسمان یا ارائه جایگزینی برای آن ندارد.
هرچند تالیسمان هیچگاه فروش بالایی نداشت اما از ظاهر کاملاً زیبایی برخوردار بود و با پیشرانههای مختلفی مثل 1.3 لیتری چهار سیلندر بنزینی با دو سطح قدرت 140 و 160 اسب بخار و 1.7 لیتری 2 لیتری دیزلی به ترتیب با 150 و 200 اسب بخار به بازار عرضه میشد. تالیسمان با اینکه یک سدان اقتصادی محسوب میشد اما رنو برای آن نسخه لوکسی بنام Initiale Paris را هم ارائه میکرد که به تودوزی چرمی ناپا، گرمکن، تهویه و ماساژور صندلیهای جلو، غربیلک فرمان چرمی با گرمکن، تریم چوبی، شارژر بیسیم گوشیهای هوشمند، سیستم صوتی Bose با 13 بلندگو، صفحه آمپر دیجیتالی 10.2 اینچی، سیستم فرمان گیری چرخهای عقب و سیستم نیمه خودران سطح دو مجهز بود.