به گزارش چرخان، بازار خودروهای داخلی و موضوع عدم عرضه مناسب خودرو از سوی خودروسازان به یکی از مسائل اصلی و مهم صنعت خودروسازی کشور تبدیل شده و به نظر میرسد که تا زمانی که خودروسازان برای عرضه محصولاتشان فعالیت بیشتری انجام ندهند، عملا شاهد تغییر خاصی در بازار نخواهیم بود!
از سوی دیگر اینکه خودروسازان برای عرضه خودرو نیازمند حمایتهایی هستند که عملا این حمایتها خارج کردن پول از جیب مردمی است که این تصمیم برای حمایت از آنها انجام میشود ولی باید دید که حمایتهای چند هزار میلیاردی و یا تحویل ارزهای ارزان قیمت به این شرکتها می توان وضعیت فعلی را بهبود بخشید؟
طبق آمارهایی که وزارت صنعت و معدن منتشر نموده است، خودروسازان کشور چیزی در حدود 800 هزار تعهد ایفا نشده دارند که عملیاتی کردن این مقدار از تعهدات با قیمتهای قبلی عملا به یکی از مشکلات این شرکتها تبدیل شده است. در این بین اما برخی از تعهدات خودروسازها مربوط به محصولاتی است که شرکتهای خارجی طرف قرارداد آنها از کشورمان خارج شده و عملا امکان تولید آنها وجود ندارد!
به طور مثال از حدود 48 هزار خودروی رنو که پارس خودرو متعهد شده است، چیزی در حدود 12 هزار خودرو قابل تحویل بوده و مابقی آنها بایستی به خودروهای دیگر تبدیل شوند و یا پول مشتری به آنها بازگردانده شود که طبیعتا مورد قبول مشتریان واقع نخواهد شد! پارس خودرو حالا به جایی رسیده که حاضر است چیزی در حدود 2 برابر سود مشارکت متعهد شده خود را به مشتریان پرداخت کند و از این کابوس بی انتها خارج شود ولی سود 45 درصدی نیز دوای دردی نیست که صنعت خودروسازی و علیالخصوص خودروسازان کشور با آن مواجه هستند!
در موضوع خودروهای داخلی نیز قصه به همین منوال بوده و تاخیر در تحویل تعهدات به قدری زیاد شده است که عملا در بعضی از موارد مشتریان عطای خرید را به لقایش بخشیدند و از خرید خود انصراف دادند ولی خودروسازان هنوز در عملی کردن تعهدات خود در مورد پرداخت پول مشتریان ضعیف عمل کردهاند و مشتریان از این بابت ناراضی هستند.
از سوی دیگر پیشنهاد جایگزینی خودروهای مشتریان با خودروهای پیشنهادی خودروسازان نیز با تاخیرهایی همراه بوده که به نظر میرسد همه این موارد به ثبت سابفه بد درحافظه بازار خودروی کشور تبدیل شده و طبیعتا پس از گذشتن از زمان فعلی شاهد تغییراتی در مواجهه با شرکتهای خودروساز داخلی خواهیم بود.
{{طبیعتا پس از گذشتن از زمان فعلی شاهد تغییراتی در مواجهه با شرکتهای خودروساز داخلی خواهیم بود}} .من ممنون میشم اگر نویسنده این مطلب درباره این پاراگراف بیشتر توضیح بده
با سلام
در حال حاضر وزارت صنعت و دولت و مجلس چاره ای جز مدارا با شرکتهای خودروساز ندارند! صرفا با لی لی به لالا گذاشتنشون میخوان مشکل فعلی حل بشه تا ثبات برگرده و بعدش اقداماتی رو مخصوصا از سوی مجلس شاهد خواهیم بود که این شرکتها تنبیه بشن