جک از جمله برندهایی است که بیش از سایر برندهای چینی از آن استقبال شده و با توجه به کیفیت خوبی که از محصولات اولیه این برند شاهد بودیم، این استقبال ریشه ضعیفی نداشته و به همین دلیل نیز مدلهای جدید محصولات این شرکت به صورت جدیتری بررسی میشود تا امیدوارانه منتظر ورود آن به کشور باشیم و در بحبوحه تحریمهای خودروسازی کشورمان، حداقل بارقههای امید برای استفاده از محصولات با کیفیت باقی بماند.
به گزارش چرخان، ورود برند جک به بازار خودروی کشورمان از جمله اتفاقات خوبی بود که توانست تعریف جدیدی از برندهای چینی را در ایران ایجاد کرده و واژه خودروهای بی کیفیت چینی را دچار تزلزل کند که دو خودروی جی 5 و شاسی بلند اس 5 نقش بسیار زیادی در این زمینه داشتند و بعدها نیز محصولات دیگر این شرکت وارد بازار شدند و کرمان موتور توانست با پشتیبانی خوب خود از این محصولات، سابقه خوبی را برای مشتریان ایرانی ایجاد نماید.
شروع ورود محصولات جک به کشورمان اواسط سال 1391 بود که البته این اتفاق قبل از توافق برجام بود و گستردگی این ورود به قدری نبود که توانایی تامین نیازهای مشتریان ایرانی را داشته باشد ولی این اتفاق یکسال بعد و در سال 92 به طرز قابل قبولی رخ داد و با ورود خودروهای بعدی این شرکت در سال 1394 به اوج خود رسید و حالا نیز سطح استقبال مردم از خودروهای این شرکت به حد قابل قبولی رسیده و کیفیت محصولات این شرکت باعث شده تا به اولین انتخاب مردم در بین خودروهای چینی موجود در بازار گردد.
ورود اس 5 با جعبه دنده 6 سرعته دستی و پیشرانه دو لیتری در ابتدا تحول خوبی در این زمینه محسوب میشد و بعدها با اتوماتیک شدن جعبه دنده این خودرو عملا محبوبیت این خودرو چندین برابر قبل شد. اس 5 از جمله خودروهایی است که توانست با جعبه دنده اتوماتیک 6 سرعته و همچنین بهره مندی از گیربکس دوكلاچه (DCT ) جذابیت فوق العادهای را با قیمتی بسیار اندک ایجاد کرده و افرادی که دسترسی به خودروهای لوکس برندهای شناخته شده را نداشتند، به داشتن یک خودروی جذاب و بروز امیدوار کند.
پس از موفقیت قابل قبول جک اس 5، کرمان موتور اقدام به عرضه محصول دیگری کرد که با توجه به سابقه خوب این برند در ایران، موفقیت آن بیش از پیش قابل پیش بینی بود. جک اس 3 نامی بود که کرمان موتور آن را در سال 1396 به مشتریان خود در ایران معرفی کرد. این خودرو در سال 2014 به بازار چین عرضه شده بود ولی نکته مهم این بود که ایرانیها منتظر خرید خودرویی بودند که با قیمتی بسیار مناسب به آنها فرصت میداد تا خرید یک شاسی بلند را تجربه کنند و صاحب یک محصول با کیفیت از کشوری شوند که به بی کیفیتها مشهور بود!
کراس اوور دوست داشتنی تازه وارد کرمان موتور توانست در مدت زمان کوتاهی به فروش بسیار قابل توجهی رسیده و با تغییراتی که مخصوص آب و هوای ایران روی آن انجام شده بود، به یک گزینه بی نظیر برای مشتریان ایرانی تبدیل شده بود. جک موتورز سازنده این خودرو در سال های 2014 تا 2016 اقدام به تولید مدل ساده و بدون تغییر این خودرو کرد ولی در سال 2016 دست به فیس لیفت این خودرو زد و تغییراتی را در ظاهر و داخل آن ایجاد کرد که این تغییرات در بخش فنی خودرو اعمال نشد.
جک موتورز اما در سال 2019 برخلاف سال 2016 اقدام به فیس لیفت این خودرو کرد که علاوه بر تغییرات ظاهری، پیشرانه این خودرو نیز دست خوش تغییراتی شده که قطعا جذابیت این خودرو را برای مشتریان بیش از پیش خواهد نمود. ایجاد تغییرات جدید در ظاهر این خودرو نشان میدهد که جک موتورز به دنبال تغییر اساسی در زبان طراحی خود بوده و باید شاهد اتفاقات بسیار مثبت از این خودروساز چینی باشیم.
مدل 2019 جک اس 3 که کمتر کسی فکر میکرد تغییرات این چنینی داشته باشد در نمایشگاه خودروی شانگهای چین به نمایش گذاشته شده و گزارشها نشان میدهد که استقبال خوبی از آن شده است. از جمله تغییرات قابل ذکر این خودرو میتوان به ارائه این خودرو با دو پیشرانه 1.5 و 1.6 لیتری اشاره کرد که پیشرانه 1.6 لیتری توانایی تولید قدرت 118 اسب بخار را خواهد داشت. البته شنیدهها حاکی از این است که جک احتمالا یک پیشرانه 1.2 لیتری 3 سیلندر نیز برای این خودرو ارائه خواهد کرد که با تکنولوژی پاشش سوخت مستقیم انجام میشود.
اطلاعات بیشتری از این تازه وارد جذاب خودروساز چینی در دست نیست ولی همین مقدار از اطلاعات نشان میدهد که کرمان موتور در صورت موفقیت برای وارد کردن این مدل از جک اس 3 می تواند روی خودرویی مانور دهد که از مصرف سوخت پایینی برخوردار بوده و یک کیفیت و ظاهر بسیار جذاب برای مشتریان به همراه خواهد داشت.
حال باید دید که کرمان موتور رویه رو به پیشرفت خود را در زمینه محصولات جک طی خواهد کرد و یا سایه تحریمها کماکان صنعت خودروسازی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد و وضعیت پیش آماده کماکان اتفاقی خواهد بود که گریزی از آن نیست!