همه میدانیم که صنعت خودروسازی کشورمان سالها است که به خودروهای قدیمی متکی بوده و نتوانسته آنطور که باید با تغییرات مدرن خودروسازی جهانی همگام شود. بااینحال، طی چند سال اخیر علیرغم تمام مشکلاتی که این صنعت را به چالش کشیده مثل تحریمهای سنگین و تورم، دو خودروساز بزرگ ایران اقدام به توسعه و معرفی محصولات جدیدی کردهاند تا بتوانند سبد محصولات خود را بروز کنند.
دراینبین، بدون شک باید سایپا را پرچمدار توسعه محصولات بومی جدید دانست زیرا این شرکت از سال گذشته تا امروز هشت محصول جدید را معرفی کرده که میتوان آن را یک رکورد در خودروسازی کشورمان دانست.
اکثر این خودروها نیز بهزودی تا پایان سال جاری راهی بازار خواهند شد و سبد محصولات سایپا یک خانهتکانی اساسی را تجربه خواهد کرد.
در ادامه به معرفی این هشت محصول جدید میپردازیم.
آریا
آریا بهعنوان نسخه کراساوور شاهین، در تابستان سال 1399 رونمایی شد اما هنوز راهی خط تولید نشده زیرا سایپا به دنبال قوای محرکهای مطمئن و قدرتمند برای آن بوده است.
طبق جدیدترین اطلاعات، آریا با پیشرانه 2 لیتری چهار سیلندر تزریق مستقیم سوخت تحت لیسانس میتسوبیشی به بازار عرضه خواهد که حدود 150 اسب بخار قدرت دارد.
انتقال نیروی این موتور هم از طریق یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک ساخت شرکت DAE صورت میگیرد.
همچنین قرار است در آریا از داشبورد با پلاستیک نرم استفاده شود. این خودرو با قوای محرکه جدید هماکنون در حال آزمایش است و گفته شده طی سال جاری به بازار عرضه خواهد شد.
شاهین CVT
سایپا از همان ابتدای عرضه سدان جدید شاهین به بازار قصد تولید نسخه اتوماتیک آن را هم داشت و سرانجام قرار است امسال این نسخه به بازار عرضه شود.
شاهین اتوماتیک به یک گیربکس CVT مجهز خواهد بود که از نوع هفت سرعته مجازی است و مدرنتر از گیربکس CVT کوییک خواهد بود.
پیشرانه این نسخه اما همان نمونه 1.5 لیتری چهار سیلندر توربو است که 109 اسب بخار قدرت و 178 نیوتن متر گشتاور تولید میکند.
شاهین پلاس
این یکی از جدیدترین محصولات سایپا است که چندی پیش رونمایی شد.
ویژگی مهم شاهین پلاس تجهیز به پیشرانه 1.6 لیتری 16 سوپاپ ME16 است که 115 اسب بخار قدرت و 147 نیوتن متر گشتاور تولید میکند.
بهتازگی خط تولید این پیشرانه در مگا موتور افتتاح شده و قرار است در سینه محصولات آینده سایپا قرار گیرد.
شاهین پلاس در نسخههای دستی و اتوماتیک تولید خواهد شد که دومی به گیربکس شش سرعته اتوماتیک ساخت DAE مجهز میشود.
این خودرو اما علاوه بر پیشرانه جدید، ارتقاءهایی را هم در داشبورد، تریم داخلی و رو دریها تجربه خواهد کرد و به تجهیزات بیشتری مجهز خواهد شد تا در جایگاهی بالاتر از شاهین معمولی قرار گیرد.
اطلس
اطلس نسخهای کاملاً بروز شده از کوییک است که تغییرات بزرگی را در بیرون، داخل و پیشرانه تجربه کرده است.
این خودرو در بیرون از طراحی جدیدی بهره میبرد که زیباتر از کوییک است و در داخل نیز با داشبورد کاملاً جدیدی مجهز شده که بهمراتب مدرنتر و زیباتر از قبل به نظر میرسد.
سایپا اطلس همچنین با نسخه ارتقاءیافته پیشرانه 1.5 لیتری M15 ارائه میشود که با تغییراتی مثل تجهیز به سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ، خروجی بیشتری برابر با 90 اسب بخار قدرت و 137 نیوتن متر گشتاور خواهد داشت.
اطلس سایپا در چهار تیپ با گیربکسهای دستی و اتوماتیک و سطح تجهیزات متفاوت به بازار عرضه خواهد شد.
سهند
سهند نیز مثل اطلس، نسخهای بروز شده از ساینا با تغییراتی بزرگ در داخل و خارج است.
این خودرو نیز مثل برادر کراس هاچبک خود در بیرون از طراحی جدیدی بهره میبرد و در داخل داشبورد مشترکی با اطلس دارد.
تیپها و قوای محرکه سهند نیز با اطلس یکسان خواهد بود.
این خودرو بهعنوان یک سدان اقتصادی بروز و مجهز میتواند به یکی از مدلهای موفق بازار طی سالهای آینده تبدیل شود.
کادیلا
سایپا کادیلا که همزمان با شاهین پلاس در اواخر فروردین امسال رونمایی شد، نسخه بومی رنو تندر 90 محسوب میشود که تغییرات بسیاری را تجربه کرده است.
این خودرو در بیرون کاملاً بازطراحی شده و چهره بسیار مدرنتری نسبت به تندر 90 پیدا کرده است.
کادیلا هم قرار است با همان پیشرانه 1.6 لیتری ME16 به بازار عرضه شود که 115 اسب بخار قدرت و 147 نیوتن متر گشتاور دارد.
این خودرو در نسخههای دستی و اتوماتیک با گیربکس شش سرعته DAE تولید خواهد شد و قرار است در نسخه اتوماتیک با داشبورد جدید و تجهیزات بیشتر ارائه شود.
پاژ
سایپا پاژ خودروی اقتصادی سایپا است که بر اساس پلتفرم رنو کوئید ساخته شده و قرار است بهطور مشترک توسط سایپا و ایرانخودرو در تیراژ انبوه تولید شود.
این هاچبک کوچک شهری خودرویی ارزانقیمت اما درعینحال مدرن و مجهز خواهد بود. پاژ سایپا به یک پیشرانه 1 لیتری سه سیلندر با چهار سوپاپ در هر سیلندر مجهز میشود که 70 اسب بخار قدرت و 100 نیوتن متر گشتاور دارد و مصرف سوخت آن 5 لیتر در هر صد کیلومتر است. این خودرو زمستان امسال روی خط تولید میرود و در اواخر سال به بازار عرضه میشود.
سیلک
این خودرو نسخه بومی از کراساوور سیتروئن C3 XR است که در ایران با نام سییَلک تولید خواهد شد. این نام از تپهای مشهور در کاشان گرفته شده است.
این خودرو سال گذشته در نمایشگاه تحول صنعت خودرو رونمایی شد. هنوز پیشرانه دقیق سیلک برای عرضه در ایران مشخص نیست زیرا در بنر مشخصات فنی این خودرو در نمایشگاه تحول پیشرانه اصلی C3 XR که در چین ارائه میشود یعنی 1.2 لیتری چهار سیلندر توربو با 136 اسب بخار قدرت ذکر شده بود اما تولید این موتور در ایران کمی بعید به نظر میرسد و احتمالاً سایپا سیلک با همان پیشرانه ME16 جدید سایپا تولید خواهد شد.
سایپا پرچم دار بی تعهد ها
ساندرو من کو
ههههه
سییلکنامیاست.کهاینجانببرایخودروملیسایپا(تیبا)پیشنهاددادهبودم.
سییلکنامیاستکهاینجانببرایخودروملیسایپا(تیبا)پیشنهاددادهبودم.
خدا رو شکر که این نام زیبای پیشنهادی شما رو اون خودرو گزاشته نشد
اسم سیبیلک رو هم پیشنهاد بدین بذارن رو خودروی بعدی
درود به شما هم وطن غیور
خداروشکر به حرف یکی گوش دادن بالاخره و اسمی که مردم پیشنهاد دادن رو استفاده کردن
الحمدالله خوبه داریم پیشرفت می کنیم فقط کاش سایپا دنبال تولید گیربکس اتومات ایرانی باشه چون الان دیگه خودرو دنده ای کم کم داره به تاریخ می پیوند هست
سی یلک آخه شد اسم که اینا انتخاب کردن باید اسمی باشه که رو زبون بچرخه .این چیه دیگه
درود به شما هم وطن غیور
خداروشکر به حرف یکی گوش دادن بالاخره و اسمی که مردم پیشنهاد دادن رو استفاده کردن
اینا عکسای واقعیه؟
پس چرا لوگو سایپا روش نیست؟