به گزارش چرخان، تعرفه واردات خودروهای خارجی این روزها تیتر اول بسیاری از رسانههای اقتصادی و غیر اقتصادی شده است و ارگانهای مختلف نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و هر کدام از این بخشها، نسبت به تعرفه واردات خودروهای خارجی موضعی متفاوتی گرفتند.
یکی از ارگانهایی که واکنش بسیار سخت نسبت به افزایش تعرفه واردات خودروهای خارجی داشت، مجلس شورای اسلامی بود که بسیاری از نمایندگان این مجلس در مصاحبههای مختلف نسبت به این افزایش صورت گرفته اعتراض داشتند و از برنامههای مجلس برای کاهش تعرفه واردات خبر دادند که البته به دلیل عدم امکان ورود مستقیم به این موضوع، نسبت به وضع قوانینی اقدام کردند که به طور غیرمستقیم این افزایش صورت گرفته را کاهش دهند.
بهرام پارسائی رییس کمیته اقتصادی کمیسیون اصل 90 مجلس در مصاحبهای که با رسانهها داشت گفت: ما باید از تولید داخلی حمایت کنیم و این یک اصل است ولی باید مشخص شود که حمایت از خودروسازان داخلی به بهانه حمایت از تولید داخل باید چند سال انجام شود؟ 10 سال یا 50 سال؟ بالاخره باید مشخص شود که حمایت از تولید داخل چند سال باید باشد و مردم نباید تاوان کیفیت بد خودروسازان داخلی را به بهانه حمایت از تولید داخلی بدهند و این شرکتها نیز باید استانداردها و کیفیت محصولاتشان را به سطح کیفیت همتایان بینالمللی خود برسانند.
آلایندگی شهرها اغلب توسط خودروها صورت میگیرد
یکی از مشکلات و معضلاتی بزرگی که ما در کشورمان با آن دست و پنجه نرم میکنیم مشکل آلودگی در شهرهای بزرگ است که این اتفاق اغلب به دلیل خودروهایی است کیفیت لازم را ندارند. از طرف دیگر همین خودروهای بیکیفیت در جادهها نیز باعث کشته شدن 17000 نفر در سال و مصدومیت صدها هزار نفر میشود که البته دلیل بسیاری از تصادفات خطای انسانی است ولی آیا هر تصادفی باید کشته داشته باشد؟ اگر کیفیت خودروهای ما بهتر شود بسیاری از تصادفات منجر به کشته شدن افراد نخواهد شد.
پارسائی با اشاره به افزایش تعرفه واردات گفت: دولت امسال بدون آنکه دلیل منطقی پشت قضیه باشد تعرفه واردات خودروهای خارجی را 15 تا 60 درصد افزایش داد که این اتفاق صرفا برای مردم چیزی جز گران شدن خودروهای استاندارد و با کیفیت نداشت و این افزایش قیمت باید از جیب مردم تهیه شود.
پراید و خودروهای چینی در شان مردم ایران نیست
رییس کمیته اقتصادی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در ادامه گفت: ما میخواهیم فضای رقابتی نیز در بخش وجود داشته باشد. ما باید کاری کنیم که مردم ایران از بهترین خودروهای روز دنیا استفاده کنند ولی در حال حاضر شرایط به گونه ایست که گویی شان مردم ایران صرفا سوار شدن بر پراید و خودروهای چینی است که کیفیت لازم را ندارند.
پارسائی در ادامه با اشاره به طرح کاهش تعرفه واردات گفت: ما در پیشنهاد جدیدی که در حال بررسی و طی کردن مراحل قانونی آن هستیم و به زودی به صحن علنی مجلس میآوریم، میخواهیم سالانه 5 تا 10 درصد از تعرفه واردات خودروهای خارجی را کم کنیم و نهایتا طی یک سند چشم انداز این عدد را به 20 درصد برسانیم.
خودروسازانی که هرجور میخواهند ثبت نام میکنند
یکی از مشکلاتی که عدم وجود فضای رقابتی در کشور ایجاد کرده، مشکل خودسر بودن شرکتهای خودروساز ماست که هر ساعت که بخواهند ثبت نام خودرو را انجام میدهند و هر ساعت که بخواهند تحویل میدهند و تاخیرهایی که در زمینه تحویل خودرو دارند بسیار زیاد است. پرونده هایی که ما در کمیسیون اصل 90 از شکایتهای مردم داریم بسیار زیاد است و نشان میدهد که شرکتهای داخلی صرفا از نبود فضای رقابتی سو استفاده میکنند.
خودروهای هیبریدی باید با تعرفه صفر وارد کشور شوند
یکی از ایرادات ما به دولت این است که چرا به جای تشویق واردات خودروهای هیبریدی، با وضع تعرفههای سنگین وارداتی از ورود این خودروها جلوگیری میکند؟ با توجه به آلودگیهای کلانشهرها ما باید به سمت استفاده از خودروهای هیبریدی برویم تا بتوانیم با کاهش آلودگیهای بسیاری از هزینههای خود را نیز کاهش دهیم. به نظر ما تعرفه واردات خودروهای هیبریدی باید صفر باشد و هیچ هزینه اضافی از واردکننده دریافت نشود.
فقط بحث تعرفه خودرو نیست که باید کم شه. با وضع موجود و دلار 5هزار تومنی واردات یه خودرو متوسط مثل اکسنت که حدود 10 هزار دلار قیمت داره بدون احتساب سود وارد کننده و مالیات و شماره گذاری و بیمه 50 میلیون در میاد. چه تعداد از مردم توان خرید خودرو 50 میلیونی دارند؟ تازه اونم بصورت نقد. به نظرم مشکل فقط تعرفه نیست. خودرو سازی ویترین صنعت یه کشوره . آیا صنایع دیگر ما قدرت رقابت با صنایع روز دنیا رو دارن؟ مشکل پیچیده تر کم کردن تعرفه است. که البته اصلاح این تو اولویت اوله.
ممنون امیر جان بابت نظرت.
خوشحالیم از اینکه مخاطبین فهیمی مثل شما داریم.