مجوز افزایش قیمت خودروهای داخلی تا 5 درصد زیر قیمت بازار آزاد باعث شده تا نظرات مختلفی پیرامون آن ایجاد شده و عملا بسیاری از مخالفین و موافقین این موضوع وارد گود مباحثه شوند. مخالفین این طرح میگویند که با این مجوز عملا مجوز عدم ارزانی و گرانی هر چه بیشتر را برای خودروسازان صادر کردیم که در ادامه به بررسی مصاحبه یکی از نمایندگان مجلس میپردازیم.
به گزارش چرخان، عبدالله رضیان عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگویی پیرامون وضعیت قیمت خودروهای داخلی و تصمیم گیریهای اخیر وزارت صنعت گفت: تصمیم اخیر وزارت صنعت مبنی بر فروش خودرو بر اساس 5 درصد زیر قیمت بازار به این خاطر اتخاذ شد که سودی که تا به امروز به جیب سودجویان و دلالان میرفت به حساب خودروسازان رفته و وضعیت فروش آنها را بهتر کند ولی این طرح هیچ تضمینی برای کاهش قیمت خودرو در درب کارخانه نمی دهد!
وی در ادامه افزود: ما با خودروسازان جلسات مختلفی داشتیم و در این جلسات مدیران سایپا و ایرانخودرو داشتند و در مورد وضعیت تولیدشان نظراتی را ارائه کردند که از جمله آن میتوان به زیان دهی در خودروهای پرتیراژ و کم تیراژ اشاره کرد و این درخواست را داشتند که برای جلوگیری از زیان دهی بیشتر اقداماتی صورت بگیرد.
عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه گفت: با توضیحاتی که خودروسازان پیرامون وضعیت تولید داشتند و بررسیهایی که دولت و مجلس پیرامون وضعیت آنها داشتند عملا مجوز فروش با قیمت 5 درصد زیر قیمت بازار به آنها داده شد. البته باید این نکته را بدانیم که نظر مجلس در مورد خودروهای پرتیراژ به گونه ایست که افزایش قیمت شدیدی در آنها رخ نداده و نباید مصرف کنندگان در این بین نادیده گرفته شوند.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون دلایل اعطای مجوز قیمت گذاری این چنینی به خودروسازان گفت: مجلس و دولت پس از بررسی وضعیت افزایش نرخ ارز و هزینههای جانبی خودروسازان و وضعیتی که صنعت خودروسازی با آن مواجه است، خودروسازان اقدام به باز کردن پرونده قدیمی آزادسازی قیمت محصولاتشان کردند و پس از بررسیهای که انجام شد مجوز قیمت گذاری بر اساس 5 درصد زیر قیمت بازار به آنها داده شد.
عبدالله رضیان در ادامه گفت: نکته مهمی که ما با خودروسازان داشتیم این بود که با قیمت گذاری محصولات بر این اساس به دنبال مدیریت تقاضای بازار و مصرف کنندگان بودیم. خودروسازان نیز بر این باور بودند که بسیاری از تقاضای بازار کاذب بوده و با عرضه محصول در حاشیه بازار میتوانند این تقاضا را از بین برده و صرفا تقاضای واقعی را نگه دارند. آنها معتقد بودند که با قیمت گذاری این چنینی میتوان التهابات بازار را کنترل کرد.
وی در پایان با اشاره به مشکلات این طرح گفت: یکی از مسائلی که با خودروساز توافق شد این بود که با کاهش قیمت در بازار اقدام به کاهش قیمت خود نماید ولی تضمینی برای کاهش قیمت خودروهای داخلی نیست و در این صورت تضمینی هم برای کاهش قیمت خودروساز وجود ندارد!