آلفا رومئو یک برند نامآشنا و جذاب از کشور طراحیهای ماندگار یعنی ایتالیا است که حتی قدمت بیشتری نسبت به برند فراری دارد. این برند نمادین ایتالیایی، برای سالها، ابرخودروهای جذاب و اسپرتی را تولید کرده است که هر یک بهخوبی، نامشان را در تاریخ صنعت خودروسازی ماندگار کردهاند.
درواقع از زمانی که آلفا، یکی از زیرمجموعههای فیات کرایسلر (FCA) شده است، روزهای بهتری را نسبت به قبل مشاهده میکند اما متأسفانه، میزان فروش این خودروساز ایتالیایی بهخصوص در آمریکای شمال، بر اساس آنچه انتظارش میرفت، پیش نرفته است. درواقع دلیل این افت فروش، کاهش کیفیت محصولات این شرکت نیست بلکه برعکس، تولید سدان ها و کراس اوورهای لوکس و باکیفیت هستند که با توجه به قیمت بالایشان، همهی طیف مشتریان را در برنمیگیرند.
البته این شرکت، بیکار ننشسته و در حال حاضر، برنامهای برای یک کراس اوور کوچکتر از مدل فعلی استلویو (Stelvio) و یک خودرو کوپه جذاب دیگر دارد که از خودروی گیولیا (Giulia) الهام گرفته است.
اما در این مطلب میخواهیم به مدلی از این خودروساز برتر ایتالیایی نگاهی بیندازیم که نام SZ را بر روی خود میبیند. این خودرو که در سال 1989 و بهعنوان یک طرح مفهومی در موتورشو ژنو سوئیس بانام آلفارومئو SZ و یا اسپرینگ زاگاتو، به نمایش درآمد، یک نسخه تولید محدود بوده که بهعنوان یک کوپه اسپرت باقابلیتهای رانندگی و موتوری بسیار عالی، تنها تا سال 1991 و تحت عنوان یک پروژه مشترک با شرکت زاگاتو، به تولید رسید.
تنها قلب تپندهای که روی این شاهکار هنری دیدهشده بود، یک موتور 3 لیتری V6 با 207 اسب بخار قدرت و 245 نیوتون متر گشتاور بود که به یک جعبهدنده 5 سرعته دستی، متصل شده بود. شتاب صفرتا 96 کیلومتر بر ساعتی SZ،7 ثانیه بوده و همچنین این خودرو میتوانست به نهایت سرعت 244.6 کیلومتر بر ساعت برسد. همچنین، درست مانند بسیاری از خودروهای اسپرت در زمان خودش، آلفا رومئو SZ نیز دارای سیستم انتقال قدرت چرخ عقب محرک (RWD) بود.
تنها 1,036 دستگاه از SZ تولید شد. همچنین آلفارومئو، برای ذخیره کردن بیشتر منابع مالی خود، این خودرو را بر اساس پلتفرم مدل 75 خود ساخت که با این کار توانست کارهای متفاوتی را بر روی آن پیادهسازی نماید. بهخصوص در قسمت سیستم تعلیق.
درواقع، سیستم تعلیق SZ، از آلفا 75 گرفتهشده بود که یک سیستم منحصربهفرد کمکفنری هیدرولیک نیز به آن اضافهشده بود. این سیستم حتی دارای صفحات بدنه کامپوزیتی بود که از طریق تزریق داغ با گرما (شیوه ترموپلاستیک)، پلاستیک را نیز به آن اضافه کرده بودند.
پس از سال 1991 و قطع تولید مدل SZ، آلفا رومئو تولید نسخه کانورتیبل (کروک) RZ را شروع کردند. درواقع این خودرو بهجای آنکه همان SZ بدون سقف باشد، دارای صفحات بدنه کامل جدیدی بود. تولید RZ نیز در سال 1994 و پس از ساختهشدن تنها 350 دستگاه از آن توسط آلفا رومئو به پایان رسید که این امر باعث شد، این خودروی کروک، حتی نایابتر از SZ نیز شود.